CoronaBinnenland

Beelden: Toeterend protestkonvooi truckers rijdt door Noord-Nederland – ‘Overweldigende stoet’

Help mee door dit met jouw kennissen op je socials te delen!

Zondag reed een konvooi van honderden vrachtwagens en personenauto’s toeterend door Noord-Nederland om te demonstreren tegen de coronaregels. De truckers vertrokken vanuit Leeuwarden en reden via Groningen, Veendam en Assen weer terug naar Leeuwarden.

Onderweg sloten zich steeds meer vrachtwagens aan. RTV Westerwolde schrijft dat er volgens een fotograaf honderden vrachtwagens meereden.

De leider van het konvooi, Anton van der Meulen, zei tegen Omroep Fryslan dat truckers hun buik vol hebben van de maatregelen. “Ze kunnen onderweg niet fatsoenlijk plassen en niet fatsoenlijk eten. Het is een drama en een ergernis aan het worden.”

Volgens Van der Meulen is er geen sprake van een pandemie. “Het is hoofdzakelijk de QR-code, waar ik en de meeste jongens niet achter staan,” zei hij.

OOG TV meldt op basis van bronnen dat de stoet veel belangstelling trok. Ondanks het slechte weer hadden zich op verschillende viaducten langs de route mensen verzameld om de truckers toe te zwaaien. Op de Facebookpagina Fryslan Freedom Convoy wordt gesproken van een ‘overweldigende stoet’.

Het protest is een reactie op de ontwikkelingen in Canada, waar truckers al ruim een week tegen het coronabeleid demonstreren bij het Canadese parlement in Ottawa.

Onderstaande dronebeelden zijn gemaakt in Beilen:

4.8 109 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
76 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Nomen Ignotum
Nomen Ignotum
11 maanden geleden

QRdemie!

Nehemia
Nehemia
11 maanden geleden

Kop van de NOS: ‘Twee vrachtwagens gesignaleerd in Friesland die claxonnerend met groot licht reden.’

Miekie
Miekie
11 maanden geleden

NOS&TELEGRAAF ETC. Zijn onze grootste vijanden!!onvoorstelbaar hoeveel doden door desinfo deze mensen op hun geweten hebben!!

Wappie01
Wappie01
11 maanden geleden

Nu nog de boeren op de binnen wegen, zet alles vast ze verdienen het in den haag

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

76
0
We lezen graag je reactie!x