CoronaBinnenland

Kabinet wil vrijheidsbeperkende maatregelen in permanente wetgeving gieten: ‘Alarmbellen!’

Help door dit met je kennissen op je socials te delen!

Voor 1 september komt zorgminister Ernst Kuipers met een wijziging van de Wet publieke gezondheid (Wpg). Die wet geeft beperkende maatregelen die de overheid oplegt een ‘permanente wettelijke grondslag’.

In de gewijzigde Wpg worden onder andere de bevoegdheden van de minister van Volksgezondheid vastgelegd over het nemen van maatregelen bij een pandemie. Denk daarbij aan het dragen van mondkapjes, quarantaineregels en het houden van afstand. Kuipers roept de Eerste en Tweede Kamer op het wetsvoorstel ‘snel te behandelen’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Er is veel kritiek op de opvolger van de coronawet. “De noodwet in een permanent jasje hijsen, zonder diepgaande evaluatie van maatregelen vooraf. Dat is een recept voor herhaling van foute zetten: het geeft een juridische basis voor vrijheidsbeperkende maatregelen, waarvan de effectiviteit en nevenschade niet adequaat zijn onderzocht,” stelt onderzoeksjournalist Thomas Bollen.

Tijdelijke noodwet dreigt permanente noodwet te worden

“Bij een nieuwe ‘pandemische situatie’ zal de angst opnieuw het verstand overtroeven, en dan ligt er een juridische basis om zonder onderbouwing twijfelachtige maatregelen – zoals mondkapjesplicht of QR-codes – uit de kast te pakken, simpelweg omdat we het al eens hebben gedaan,” vervolgt Bollen.

Jurist Stan Baggen schrijft: “De tijdelijke noodwet dreigt een permanente noodwet te worden. Zo gaat dat helaas maar al te vaak. Tegelijkertijd weigert het kabinet de aanpak van de afgelopen twee jaar te evalueren.”

“Waar ik eerder al voor waarschuwde, en wat gewoon even in een klein artikeltje genoemd wordt bij de NOS, het kabinet wil vrijheidsbeperkende maatregelen in permanente wetgeving gieten. Welkom in het nieuwe normaal,” zegt journalist Annelies Strikkers. “Geniet van Bevrijdingsdag hè.”

Alarmbellen

FVD-leider Thierry Baudet twittert: “Blij dat de tijdelijke coronawet mogelijk komt te vervallen? Think twice! Het kartel heeft namelijk een permanente wet met ‘maatregelen’ klaarliggen die lockdowns et cetera mogelijk maakt. Alarmbellen!”

“Het eerste wat ik lees op deze Bevrijdingsdag is dat de (zogenaamde tijdelijke) vrijheidsbeperkende maatregelen die een grote groep mensen buiten de maatschappij hebben geplaatst afgelopen winter nu een permanente basis moeten krijgen als het aan Ernst Kuipers ligt,” reageert rechtsfilosoof Raisa Blommestijn.

4.9 94 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

147 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hollewijn.
Hollewijn.
1 jaar geleden

Nwo fase 1

sommers
sommers
1 jaar geleden

schandalig weg ermee

Gosse.
Gosse.
1 jaar geleden

Even op deze dag van “vrijheid” benoemen, wat die met veel levens bevochten, veel geroemde links-liberale “vrijheid” nu is:

‘Vrijheid’ in Nederland:

01. Torenhoge belastingen;
02. BTW 21 %

03. Spaargeldbelasting boven bepaald
bedrag;
04. Vermogensrendementsheffing ofwel
belasting heffen over niet bestaand
rendement van spaargeld en beleggingen.

05. Onredelijk hoge boetes voor
overtredingen;

06. Milde straffen voor misdrijven;

07. Rechterlijke Macht die zich altijd aan de
kant van de overheid opstelt;

08. Uitsluiting politieke partijen die tegen het
wanbeleid van de regering ingaan;

09. Uitsluiting in 2021\deel 2022 van
gelegenheden indien niet voorzien van
QR-Code = inentingsdRang;

10. In de toekomst uitsluiting
maatschappelijk verkeer (bankrekening?)
indien niet voorzien van
QR-Code = inentingsdWang.

11. Achterstelling t.o.v. bijv. Asielzoekers
en ex-gevangenen m.b.t. woningaanbod.
Zie
https://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR24512#d10955010e129
en
https://www.rutte3discrimineert.nl/

Heraut
Heraut
1 jaar geleden

Het ziet er naar uit dat de schurkenbende van het kabinet in opdracht van de WEF-kabal de truc die ze hadden bedacht aan het begin van de covid-neppandemie opnieuw willen overdoen, want de eerste keer is het niet goed gelukt. Dit is voorbereiding op hun plan voor de volgende pandemie en uitvoeren van een algehele machtsgreep. KAMERLEDEN STEM ALSJEBLIEFT TEGEN!!!!!

Back to top button
147
0
We lezen graag je reactie!x