Buitenland

Hallucinante beelden tonen bruut politiegeweld Berlijn, 49-jarige demonstrant dood na arrestatie

Help anderen door dit met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het is nog altijd onrustig in Berlijn. De stad heeft drie coronademonstraties verboden die voor vandaag waren aangekondigd. De autoriteiten in Berlijn laten wel andere demonstraties toe. Zondag pakte de politie honderden personen op na een ‘illegaal’ coronaprotest in de Duitse hoofdstad. Er waren die dag maar liefst 13 demonstraties tegen het coronabeleid aangemeld.

Eén van betogers, een 49-jarige man, overleed aan een hartaanval nadat hij was gearresteerd. Toen de politie zijn identiteit wilde achterhalen, klaagde de man over een tintelend gevoel in zijn arm en borst. Hij zakte vervolgens in elkaar en overleed in het ziekenhuis. De man, afkomstig uit het Rijnland, demonstreerde samen met zijn tienerzoon. Hij was volgens de autoriteiten ‘door een politiebarrière gebroken’, schrijft Der Spiegel.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Klappen en stoten incasseren

De politie controleert nu ook extra of reizigers zich bij binnenkomst in Duitsland houden aan de nieuwe testplicht voor iedereen die niet is ingeënt tegen corona.

De Duitse journalist Boris Reitschuster was zondag in Berlijn en maakte hallucinante beelden van het brute politiegeweld. Hij moest meerdere keren klappen en stoten incasseren, zoals blijkt uit onderstaand filmpje.

Dystopische film

In het filmpje is ook een jongen van een jaar of 10 te zien die achter politieagenten aanloopt terwijl zijn vader wordt afgevoerd. Niemand lijkt zich om het kind te bekommeren.

Op sommige momenten lijkt het erop dat de politie jacht maakt op demonstranten. Reitschuster legde vast hoe betogers hardhandig worden gearresteerd. In één geval wordt een betoger tegen een winkelpui geramd ‘zoals bij ijshockey’. “De Berlijnse politie kan ook ijshockey spelen,” zei de journalist.

Ook roept iemand ‘Schaam jullie!’ terwijl politieagenten een bebloede demonstrant tegen de grond houden. Het is soms net alsof je naar een dystopische film zit te kijken.

[Reitschuster]

4.8 67 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

174 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Spooked
Spooked
2 jaren geleden

Mensen krijgen spontaan een hartaanval van al deze stress van agressieve met coke besnoven “agenten”, knok teams is een beter woord. Onbeschaamd, het moraal is verdwenen. Dood eng.

Locke
Locke
2 jaren geleden

Gestapo in vol ornaat, nooit weg geweest.

gert
gert
2 jaren geleden

de DDR is weer terug!

Welkom allemaal, een muur is niet meer nodig, we hebben Corona.

Het 1000 jarige rijk van Frau Merkel is aangebroken!

Engelbracht
Engelbracht
2 jaren geleden

De rillingen lopen over mijn lijf;in 1944 de hongerwinter door de bezetting van de nazie;bij conservenfabriek Tielenman en de Ros in Leiden,pakte een kind van 7jaar een aardappel uit een kar van de moffen,dat kind werd vast gepakt de aardappel werd in zijn mond gestopt en met de kolf van een geweer in zijn mondje geslagen, ik stond er een klein eindje verder en zag zijn mondhoeken uitscheurden, het was mijn vriendje,dit voorval draag ik mijn leven mee mijn vriendje heeft het niet overleefd.

Back to top button
174
0
We lezen graag je reactie!x