Homepagina » Het Complot » Cocaïneschandaal: CIA in verband gebracht met drugssmokkel
Cocaïneschandaal: CIA in verband gebracht met drugssmokkel

Cocaïneschandaal: CIA in verband gebracht met drugssmokkel

Bijna 20 jaar geleden bracht een Amerikaanse journalist de CIA in verband met drugssmokkel en de Nicaraguaanse Contra-rebellen. De journalist, Gary Webb, werd openlijk vernederd en pleegde uiteindelijk zelfmoord. Nu treden belangrijke betrokkenen bij het schandaal naar buiten die zijn uitspraken ondersteunen.

In 1996 publiceerde Webb, op dat moment werkzaam voor de krant San Jose Mercury News, een artikel waarin hij stelde dat de Nicaraguaanse Contra’s betrokken waren bij de Amerikaanse crack-epidemie in de jaren tachtig. Hij onthulde dat de CIA op de hoogte was van de drugssmokkel en een oogje dichtkneep.

Webb concludeerde dat de CIA medeplichtig was aan de drugshandel die een verwoestende invloed had op de Afro-Amerikaanse gemeenschappen in Los Angeles. Grote kranten als de Los Angeles Times, de New York Times en de Washington Post maakten gehakt van Webb. Hij verloor zijn baan en pleegde in 2004 zelfmoord.

Twee films, getiteld ‘Kill the Messenger’ en ‘Freeway: Crack in the System’, en verschillende betrokkenen bij de operatie, vragen hernieuwde aandacht voor het schandaal. Coral Baca, die nauwe banden onderhield met de prominente Nicaraguaanse drugshandelaar Rafael Cornejo, vertelde aan de Huffington Post dat ze meerdere ontmoetingen had met Contra-leider Adolfo Calero in de buurt van San Francisco. Tijdens deze ontmoetingen wisselden zakken vol geld van hand, geld dat was verdiend met de drugshandel.

“Hij wist precies wat het was. Het deed hem niets,” zei Baca. “Hij was daar om de Contra’s te financieren.” De Nicaraguaanse drugshandelaar Danilo Blandon bevestigde onlangs tegenover filmmaker Marc Levin dat hij betrokken bij was bij drugssmokkel en dat hij de Contra’s ondersteunde. In 1996 werd Blandon in de rechtbank gevraagd of hij de drugsoperatie in Los Angeles had aangestuurd. Hij antwoordde bevestigend en zei dat al het geld naar de Contra’s was gegaan.

Ondanks deze feiten meldden grote kranten indertijd dat de drugsoperatie van de Contra’s geen invloed had op het crackgebruik in de Verenigde Staten. Afgelopen jaar trok voormalig journalist van de Los Angeles Times Jesse Katz het boetekleed aan. Hij verontschuldigde zich voor de aanval op Webb.

Webb suggereerde dat de CIA crack verspreidde onder de Afro-Amerikaanse gemeenschappen omdat de inlichtingendienst geld nodig had voor een geheime operatie. Dat was de snelste manier om geld te verdienen, aldus Webb.

In 1998 publiceerde de CIA een rapport dat volgens onderzoeksjournalist Robert Parry nog duidelijker is dan het oorspronkelijke artikel van Webb. “Als je het rapport leest kom je tot de ontdekking dat er een serieus probleem was, dat de Amerikaanse overheid ervan wist, dat de Contra’s schuldig waren aan drugssmokkel en dat de CIA de andere kant op keek,” zei hij.

[Huffington Post]


Vind je dit goed? Klik dan hieronder om te delen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

14 reacties

 1. En vandaag de dag is het : Cia / Afganistan / Heroine
  Same game other name

  Educate yourself

  7 likes
 2. Het wordt tijd voor een nieuwe elite; de huidige elite is te corrupt en hypocriet.

  Een wereldleraar zou daar oordeel over moeten gaan doen en een Nieuwe Tijd van Vrede moeten gaan inluiden waar eerlijkheid van handelen en denken voorop staan.

  8 likes
 3. Dat is mi oud nieuws.
  Wel vind ik het raar om te zeggen, dat alleen de CIA schuld is aan de crack verslavingen van de Afro-amerikaanse bevolking. Ik denk toch dat iedereen, blank of zwart of geel of rood, weet dat “drugs are bad, mmkay”. Dus de verantwoordelijkheid ligt bij de gebruiker, en niet de dealer. Men kan altijd NEE zeggen tegen drugs.

  2 likes
  • Klopt, je kunt altijd nee zeggen maar ik denk dat je in dit geval meerdere factoren dient mee te nemen, die zo gezegd het “nee-gevoel” weghalen.

   Ja het is dom om eraan te beginnen, kunnen we samen eens over worden, maar waarom heb je dan zoveel “verslaafden” in deze maatschappij…?

   7 likes
 4. Zeker niets nieuws maar wel belangrijk om af en toe eens onder de aandacht te brengen. Mensen vergeten snel en dit is een van de voorbeelden hoe de lui aan de andere kant van het water, de wereld verzieken en in hun macht proberen te houden.

  Zoekt archiefje Michael Rupert op youtube….

  2 likes
  • Strijdervoorvrijheid

   @An Archist:
   Goed gezien, die lui aan de andere kant van het water zijn zeker niet het goeie ras, daar zij de eigenlijke bevolking, waar dat land gewoon van is in reservaten (een ander woord voor concentratiekampen) gevangen houd, hele drommen toeristen worden er langs geleid om met ze op de foto te kunnen, net als die aapjes waar nu ook zo’n ophef over wordt gemaakt. Let wel die lui aan de andere kant van het water hebben van Rutten en zijn vriendjes volledig toegang gekregen om via ons land hier in Europa de boel net zo te kunnen verzieken. Zouden Rutten en zijn vriendjes daarmee ook een plaatsje hebben bedongen in het Elysium. Om zo de aanstaande rampspoed die zij met zijn alle hebben gecreëerd (ebola) te ontlopen. Het Elysium? Zie mijn gedachte bovenstaand in antwoordt bij Johan.

   4 likes
 5. Niets nieuws, wel goed om te herhalen want niemand wil dit geloven.

  Kings of drugs.
  ‘Drugsbaronnen’ worden gearresteerd omdat ze concurrentie zijn van de grotere vissen.

  3 likes
 6. Het is allang algemeen bekend dat de zaken waar het meeste geld mee te verdienen valt in handen van de grote banken is. Banken, drugshandel, wapenindustrie, entertainment, Hollywood en de sex industrie is een pot nat.

  3 likes
 7. met mijn eigen ogen gezien hoe de CIA vanuit Kaboel airport een zwarte russische vrachthelicopter type HIP met colombiaanse vlag om de paar weken volstouwde met “iets”. altijd ‘s nachts en beveiligd door mannen volledig in het zwart en zwaar bewapend. wij bemanden een andere post vlakbij en hadden hier zicht op. als je nog maar een fototoestel of gsm bovenhaalde dook er uit het niets een andere CIA-ploeg op die je geheugenkaart kwam verwijderen of wissen…kan je je nog verdachter maken als dit vraag ik mij dan af??? ohja, blackwater reed ook dagelijks af en aan in de CIA compound…

  2 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

deep state

Deep State verkeert in paniekmodus. Ex-CIA-agent onthult wat er achter de schermen gebeurt

De Amerikaanse oud-minister van Justitie Eric Holder ...

Na 74 jaar komt de waarheid over de Tweede Wereldoorlog aan het licht. Het establishment wil niet dat u de werken van deze historici leest

Na 74 jaar komt de waarheid over de Tweede Wereldoorlog aan het licht. Het establishment wil niet dat u de werken van deze historici leest

In de beschrijving van het psychologisch profiel ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 30 januari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.