Propaganda

De langverwachte Fake News Awards zijn uitgereikt in de VS. Kijk hier wie de winnaars zijn!

Help mee door deze informatie met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Peilingbureau Pew heeft onderzocht hoe bevooroordeeld de media zijn in 38 landen. De meest vooringenomen media blijken zich in de Verenigde Staten te bevinden.

Veel Amerikanen zijn van mening dat hun media sterk bevooroordeeld zijn tegen de huidige president en de Republikeinse partij.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Uit de peiling blijkt dat slechts 21 procent van de Republikeinen gelooft dat de media eerlijk zijn. Zo’n 55 procent van de Democraten gelooft dat de media eerlijk zijn.

Grote winnaar

In december bleek al uit een studie van het Media Research Center dat meer dan 90 procent van de uitspraken die in de drie maanden daarvoor door verslaggevers van ABC, NBC en CBS waren gedaan tijdens avonduitzendingen, negatief waren.

De Republican National Committee heeft nu de winnaars bekendgemaakt van de langverwachte Fake News Awards, een initiatief van president Trump.

De grote winnaar is New York Times-columnist Paul Krugman. Ook aan CNN, de Washington Post en de New York Times zijn Fake News Awards uitgereikt.

“2017 was een jaar vol meedogenloze vooringenomenheid, eenzijdige verslaggeving en regelrecht fake news,” viel te lezen in een verklaring.

Recordhoogte

“Studies hebben aangetoond dat meer dan 90 procent van de verslaggeving over president Trump negatief is.”

Paul Krugman claimde op de dag van Trumps overwinning dat de economie nooit zou herstellen. Toch dreef Trump de Dow Jones naar recordhoogte.

Brian Ross van ABC News kreeg ook een Fake News Award. Hij schreef in december dat Trump een medewerker opdracht gaf contact te maken met de Russen tijdens zijn campagne.

Het netwerk plaatste na het foutieve bericht een rectificatie en Ross werd geschorst.

Diep door het stof

CNN mocht ook een Fake News Award in ontvangst nemen. Het netwerk meldde dat presidentskandidaat Trump en zijn zoon toegang hadden tot gehackte documenten van WikiLeaks.

De zender corrigeerde het bericht in december.

TIME berichtte dat president Trump een buste van Martin Luther King junior uit het Oval Office had laten verwijderen.

De verslaggever ging op Twitter diep door het stof en bood in meer dan 10 tweets zijn verontschuldigingen aan.

Voorbeeld

De Washington Post meldde dat er bijna niemand was komen opdagen tijdens een bijeenkomst in Pensacola in Florida. De foto bleek uren voor aanvang te zijn genomen.

De journalist bood in een tweet zijn beschuldigingen aan.


CNN viel nog enkele keren in de prijzen. Zo bewerkte het netwerk een filmpje waardoor het leek alsof president Trump in één keer al het vissenvoer in het water gooide tijdens een ontmoeting met president Shinzo Abe. De onbewerkte beelden laten zien dat Trump slechts het voorbeeld van Abe volgde.

Nog een keer CNN. De zender schreef een artikel over een ontmoeting tussen Anthony Scaramucci en een Rus, maar trok het weer in. Drie medewerkers dienden hun ontslag in.

Gewoon beschikbaar

Ook Newsweek krijgt een Fake News Award omdat het ten onrechte meldde dat de Poolse First Lady Agata Kornhauser-Dude weigerde Trumps hand te schudden. Op foto’s is duidelijk te zien dat de twee elkaars hand schudden.

Nog één keer CNN dan. Ditmaal wegens fake news over voormalig FBI-baas James Comey.

De tiende Fake News Award gaat naar de New York Times omdat de krant schreef dat de regering-Trump een klimaatrapport had verstopt terwijl dat niet zo was.

Het rapport was gewoon beschikbaar en de krant was genoodzaakt een rectificatie te plaatsen.

Een laatste en elfde prijs was weggelegd voor álle verhalen rond de Russische inmenging tijdens de presidentsverkiezingen van 2016.

[The Hill]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Furious Anger
Furious Anger
6 jaren geleden

Ze zuigen het allemaal uit een fopspeen daar in Amerika. Wat een gasten zeg!
Triest zooitje daar.

Jaya
Jaya
6 jaren geleden

Wie goed Fake News kan bestrijden is Maitreya, contacteer me als je samen met mij op zoek wilt gaan naar de Maitreya; 06-17037501.

exegese
exegese
6 jaren geleden

Trump is de enige wereldwijd die het liggende tuig van de n.s.m. aan durft te pakken. Hetgeen feitelijk een heldenmoed vergt omdat zij zeer machtig en invloedrijk zijn. Ondanks dat zij alles in het werk stellen om hem onderuit te halen weet hij dat steeds te voorkomen. Hulde aan Trump.

PREDATOR
PREDATOR
6 jaren geleden

Dat dat uberhaupt bestaat zegt al genoeg..fake news awards??Gaan ze daar nu een wedstrijdje van maken??.ik hou me vast!!

Back to top button
24
0
We lezen graag je reactie!x