Gezondheid

Gevaarlijk en afgekeurd ADHD-medicijn nog steeds op grote schaal voorgeschreven

Help ons door dit artikel met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Volwassen ADHD’ers krijgen nog steeds op grote schaal het afgewezen medicijn Concerta voorgeschreven. De geneesmiddelenautoriteit oordeelde in 2011 dat het middel ‘te gevaarlijk’ is, maar toch wil de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP) het medicijn in de eigen richtlijnen opnemen als eerst aangewezen middel, meldt radioprogramma Argos.

Concerta is de afgelopen twee jaar aan zeker 25.000 patiënten voorgeschreven. Het Lareb, de instantie die bijwerkingen van medicijnen registreert, kreeg tot nu toe 325 meldingen binnen. Daaronder zijn vier mensen die een hartinfarct kregen. In 15 gevallen kregen mensen last van hartkloppingen.

In 2011 waarschuwde de geneesmiddelenautoriteit dat Concerta hart- en vaatziekten en agressie kan veroorzaken. Een aanvraag van de fabrikant voor toepassing van het middel bij nieuwe volwassen gebruikers werd afgewezen. Toch willen psychiaters het middel blijven gebruiken.

Het is zeer ongebruikelijk om een niet goedgekeurd middel voor te schrijven, laat staan op massale schaal. Toch betekent dit niet dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg ingrijpt. De inspectie beoordeelt alleen of artsen de risico’s goed hebben afgewogen en of er genoeg is gedaan om risico’s te beheersen.

[Nieuws]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Aardebewoner
Aardebewoner
7 jaren geleden

Och ja het is voor velen veel te moeilijk om zelf te denken en tegen de arts te zeggen dat je het spul niet slikt. Helaas zijn er ook nogal wat trutjufjes die een kind dat als ADHD si bestempeld geen les meer willen geven als die zijn pilletje niet slikt. Dat is pure chantage en achterbaks gemeen.

No Name
No Name
7 jaren geleden

En wat doet men met ” Concerta, Methylin, Ritalin, Equasym XL” ? Allemaal medicijnen (een soort amphetamine) met dezelfde actieve stof.

Arwijn
Arwijn
7 jaren geleden

Wie zonder eigen onderzoek de dokter vertrouwd wordt niet oud, maar wel arm, vergifftigd en ellendig.

Kalki
Kalki
7 jaren geleden

Dit is alweer de zoveelste misdaad tegen de mensheid van de gevestigde elite.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

18
0
We lezen graag je reactie!x