Gezondheid

Gevaarlijk en afgekeurd ADHD-medicijn nog steeds op grote schaal voorgeschreven

Help ons door deze informatie met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Volwassen ADHD’ers krijgen nog steeds op grote schaal het afgewezen medicijn Concerta voorgeschreven. De geneesmiddelenautoriteit oordeelde in 2011 dat het middel ‘te gevaarlijk’ is, maar toch wil de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP) het medicijn in de eigen richtlijnen opnemen als eerst aangewezen middel, meldt radioprogramma Argos.

Concerta is de afgelopen twee jaar aan zeker 25.000 patiënten voorgeschreven. Het Lareb, de instantie die bijwerkingen van medicijnen registreert, kreeg tot nu toe 325 meldingen binnen. Daaronder zijn vier mensen die een hartinfarct kregen. In 15 gevallen kregen mensen last van hartkloppingen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

In 2011 waarschuwde de geneesmiddelenautoriteit dat Concerta hart- en vaatziekten en agressie kan veroorzaken. Een aanvraag van de fabrikant voor toepassing van het middel bij nieuwe volwassen gebruikers werd afgewezen. Toch willen psychiaters het middel blijven gebruiken.

Het is zeer ongebruikelijk om een niet goedgekeurd middel voor te schrijven, laat staan op massale schaal. Toch betekent dit niet dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg ingrijpt. De inspectie beoordeelt alleen of artsen de risico’s goed hebben afgewogen en of er genoeg is gedaan om risico’s te beheersen.

[Nieuws]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Aardebewoner
Aardebewoner
9 jaren geleden

Och ja het is voor velen veel te moeilijk om zelf te denken en tegen de arts te zeggen dat je het spul niet slikt. Helaas zijn er ook nogal wat trutjufjes die een kind dat als ADHD si bestempeld geen les meer willen geven als die zijn pilletje niet slikt. Dat is pure chantage en achterbaks gemeen.

No Name
No Name
9 jaren geleden

En wat doet men met ” Concerta, Methylin, Ritalin, Equasym XL” ? Allemaal medicijnen (een soort amphetamine) met dezelfde actieve stof.

Arwijn
Arwijn
9 jaren geleden

Wie zonder eigen onderzoek de dokter vertrouwd wordt niet oud, maar wel arm, vergifftigd en ellendig.

Kalki
Kalki
9 jaren geleden

Dit is alweer de zoveelste misdaad tegen de mensheid van de gevestigde elite.

Back to top button
18
0
We lezen graag je reactie!x