Gezondheid

Colorado en Washington stemmen voor legalisering cannabis

Help door dit met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Verschillende Amerikaanse staten overwegen cannabis te legaliseren. Kiezers uit Colorado en Washington stemden dinsdag voor algehele legalisering van cannabis.

Volgens NBC News betreft het een historische kentering. In Massachusetts stemde men daarnaast voor de legalisering van medicinale cannabis.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

In andere staten, waaronder Arkansas en Montana, waren gelijksoortige initiatieven minder succesvol. Indien cannabis in bepaalde staten wordt gelegaliseerd kan de federale overheid ingrijpen, omdat het bezit van cannabis nog altijd wordt gezien als federale misdaad. Het Amerikaanse ministerie van Justitie wilde nog niet zeggen hoe het zal reageren wanneer de wetten worden aangenomen.

Belasting

Voorstanders zeggen dat het tijd is om cannabis te legaliseren en dat belasting op de drug veel geld kan opleveren. Tegenstanders zijn van mening dat legalisering zal leiden tot meer drugsmisbruik.

Hoewel de wetten kunnen resulteren in de nodige strijd met de federale overheid vierden voorstanders het keerpunt in de lange campagne om cannabis beschikbaar te maken voor het grote publiek.

Oplossing

Gouverneur voor Colorado John Hickenlooper erkende dat de voorstellen haaks staan op het federale overheidsbeleid, maar benadrukte dat de staat daar een oplossing voor zou zoeken.

Medicinale cannabis is al gelegaliseerd in 17 Amerikaanse staten en het District of Columbia. De initiatieven in Washington, Oregon en Colorado gaan nog een stap verder en overwegen de legalisering van cannabis voor recreationeel gebruik.

Bron: Nbcnews.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Conan
Conan
11 jaren geleden

Altijd maar woorden woorden woorden… Actie hebben we hier nodig in België, en ook in de rest van de wereld!… Hopelijk komt de wet er, zodat verruiming van de ziel en geest (geestesverruimende drug ;)) nabij is!

legalize
legalize
11 jaren geleden

Word tijd dat ze hier ook eens gaan legaliseren. En het uit het criminele circuit halen.
En de vele doeleinden eens gaan gebruiken,dit plantje kan de aarde redden.
Leg dat smerige misbruik van alcohol maar eens aan banden, maar ja dit spekt de kas.

Gij zult niet stelen want de overheid duld geen concurentie!!!!

#kefashan
#kefashan
11 jaren geleden

Is het niet veel leuker als wiet verboden is. Samen stiekem roken in een portiekje. Je hasj halen bij een privé-dealertje? Spannend! Maar opa rookt al jaren niet meer. Als NL ook gaat legaliseren kunnen koffieshop-uitbaters gaan dealen met Washington en Colorado. Binnenkort Colorado-Gold bij uw plaatselijke wiet-boer!

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x