Homepagina » Buitenland » ‘Het is voorbij!’ Bekijk hier de laatste speech van Nigel Farage in het Europees Parlement (en let vooral op de zure reacties)
farage
Foto: European Parliament CC BY 2.0 Wikimedia Commons

‘Het is voorbij!’ Bekijk hier de laatste speech van Nigel Farage in het Europees Parlement (en let vooral op de zure reacties)

Wij gaan weg en komen nooit meer terug, zei de Brit Nigel Farage tijdens zijn allerlaatste speech in het Europees Parlement.

De Brexit is voor Farage het hoogtepunt van zijn politieke loopbaan. “Eerst vonden jullie me grappig, maar in 2016 lachten jullie al niet meer,” zei hij.

In 2005 zag hij hoe Frankrijk en Nederland ‘nee’ zeiden tegen de Europese grondwet.

Laten zich niet piepelen

Brussel negeerde de uitslag van de referenda en de grondwet werd in het Verdrag van Versailles gegoten.

Uiteindelijk was het Ierland dat tegen het verdrag stemde, waardoor de Ieren nog een keer naar de stembus moesten.

“Jullie zijn daar heel goed in; mensen opnieuw laten stemmen,” zei Farage. “Maar wij hebben bewezen dat de Britten zich niet laten piepelen.”

“Ik wil dat Brexit in de rest van Europa een debat losmaakt,” voegde hij toe.

Wij hebben een hekel aan de Europese Unie

We hebben helemaal geen Europese Commissie nodig, we hebben geen Europees Hof van Justitie nodig, we hebben al deze instituties en macht helemaal niet nodig, aldus Farage.

“Wij houden van Europa, maar hebben een hekel aan de Europese Unie,” benadrukte de Europarlementariër.

“Ik hoop dat dit het begin van het einde is van dit project,” zei hij. “Het is een slecht project. Het is anti-democratisch.”

Wij zijn op dit moment getuige van een historische strijd in het Westen – Europa en Amerika – en elders: globalisme tegen populisme.

Geen Guy Verhofstadt meer

Er kleven veel voordelen aan populisme, sprak Farage. “Geen financiële bijdragen meer, geen Europees Hof van Justitie meer, geen pesterijen meer, geen Guy Verhofstadt meer.”

“Ik weet dat jullie onze nationale vlaggen willen uitbannen, maar wij zwaaien jullie uit,” zei hij, terwijl de Europarlementariërs van de Brexit Party met de Union Jack zwaaiden.

Het is voorbij!

Hierna zette een verbitterde Mairead McGuiness zijn microfoon uit.

“Als u de regels overtreedt, wordt u afgekapt,” zei de vicevoorzitter van het Europees Parlement, waarna ze de vertrekkers sommeerde hun vlaggetjes weg te stoppen.

“Het is voorbij!” riep Farage met een brede grijns op zijn gezicht.

Bekijk de video hieronder:

[Brexit Party MEPs]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
27 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Margie
Margie
1 jaar geleden

Wie volgt??? 🙂

Rene
Rene
Reactie op  Margie
1 jaar geleden

Hoe eerder Nederland uit dit ondemocratische machtsbolwerk stapt, des te beter het is.
Maar dat zal ons koningshuis met de door de Koning ingezworen partijen in de tweede kamer nooit toestaan.

Margie
Margie
Reactie op  Rene
1 jaar geleden

Dan zit er maar één ding op… Adieu Orange, leve de republiek!

Eksegese
Eksegese
Reactie op  Margie
1 jaar geleden

Ik hef vanavond het glas op het succes van de Engelsen. Ik ben trots ip hen en hun standvastigheid.

wysiwygman
wysiwygman
Reactie op  Margie
1 jaar geleden

De populistische clowns van Farage zijn kliek hebben geen idee waar ze mee bezig zijn, dat volk zit diepgeworteld in haat tegenover alles wat Europees is en verder dan dat gaat hun verhaal niet, de typisch hauteine Brit maw. De UK is een klein eilandje, N-Ierland & Schotland staan lijnrecht tegenover Engeland in dit verhaal dus van een “United” Kingdom is al lang geen sprake meer, de domme burger in de straat (en die zijn er in de UK meer dan genoeg) is in de populistische nonsens (“u betaalt per gezin € 10000 / jaar aan de EU”) getrapt en beseft echt niet dat de tijd van Britse kolonies en world domination al lang voorbij zijn.
Anti-EU gevoelens aside, dit is een heel domme zet van het Britse volk.

Jeff
Jeff
Reactie op  wysiwygman
1 jaar geleden

Beter een domme zet, als een zet vanuit Brussel. Dan is het tenminste nog je eigen fout.

Margie
Margie
Reactie op  Jeff
1 jaar geleden

Schaakmat 🙂

wysiwygman
wysiwygman
Reactie op  wysiwygman
1 jaar geleden

En aan alle liefhebbers van Farage; hij staat daar te roepen hoe hij de EU haat met al haar regeltjes etc maar hij heeft wel dankzij die EU 20 jaar aan een stuk zijn huishouden ermee betaald, zijn kinderen naar school laten gaan, een huis gekocht van € 4,5 miljoen, hij zal een EU pensioen krijgen van € 7200 / maand (waar hij krampachtig aan vasthoudt). Hypocriet doesn’t cut it.

IIS
IIS
Reactie op  wysiwygman
1 jaar geleden

@wysiwygman

Wie is er dan gekker, Farage of Brussel? En Farage is nog maar het topje van de Brusselse waanzin.

Het enige waar men zich grote zorgen over moet maken is hoe krankzinnig het systeem tegen ons en iedereen werkt, Engeland met Johnson zijn Rothschild en de ECB Krankenhaus is evenzo Rothschild. Ergens zit er dus een smerige aap in de mouwtjes.

vladi
vladi
Reactie op  wysiwygman
1 jaar geleden

gefrustreerd op een zolderkamertje ga je zo een salaris niet verdienen.

fff

IIS
IIS
Reactie op  wysiwygman
1 jaar geleden

@wysiwygman

Geen ECB roof en schuldenberg met kunstmatige rentes negatief, geen bijdragen aan failliete banken en landen, geen open grenzen richting Afrika, zelf weer ademhalen en krachten ontwikkelen. En mocht het problemen geven dan kunnen ze altijd nog terugkomen op hun besluit.

En waarom denkt men dat Engeland z’n pond heeft gehouden? Omdat ze wel wisten dat de EU in de toekomstige megalomane waanzin niet levensvatbaar is. En reken maar dat Nederland en Duitsland ook vertrekken als de problemen maar groot genoeg worden.

ChiXiStigma
ChiXiStigma
Reactie op  wysiwygman
1 jaar geleden

En nu vrij spel om de Britse pond de grond in te speculeren en er als Europa flink aan te verdienen.

Martijn
Martijn
Reactie op  Margie
1 jaar geleden

Hongarije, Polen en Italiië zullen volgen.

Barry
Barry
1 jaar geleden

Gaat hier niet gebeuren, Nederlanders zijn en het stomste volk van Europa en hangen ze teveel aan het koningshuis. En als er ooit een stemming komt wordt het gewoonweg niet uitgevoerd. Dat is Nederland, een stelletje murw gemaakte angsthazen, die nergens in geinteresseerd zijn behalve in voetbal, Netflix en RTL.
Heb ik geen meelij mee.

Henk Azie
Henk Azie
Reactie op  Barry
1 jaar geleden

Zeker het referendum vergeten waar de Nederlanders tegen stemden?

vladi
vladi
Reactie op  Henk Azie
1 jaar geleden

Henk dat beschrijft hij toch,het werd genegeerd waarop het volk had moeten reageren met het omver werpen van die regering en nieuwe mensen aan te stellen.

niet gedaan want bang = mk-ultra

fff

Hans
Hans
1 jaar geleden

Wat de Engelsen nu doen hadden wij hier al lang moeten doen Nexit met dat opgedrongen gebeuren .

IIS
IIS
1 jaar geleden

In de Netherlands wie see : if one sjiep is over de dèmm then there will follow more…..

Echter zonder gekheid, dit is een bitter serieuze zaak, als een land als Engeland de EU verlaat dan kun je met recht zeggen dat de EU heeft gefaald en op instorten staat.

Ron
Ron
1 jaar geleden

Het democratisch EU en zijn ware aard trekt meer op een dictatuur die het volk manipuleerd via de media waar de kritiek (terecht) deskundig werd weggefilterd. Dit alleen om de bevolking niet tot inzicht en op ideeën te brengen. Van één ding zullen GB alvast gespaard worden de financiële crash en nog eens belastingen bovenop de al landelijke belastingen. Uw kredietkaart beste vrienden is hierbij overgeleverd aan de goedwil van de graaiers en banken De EU is enkel een bloedzuiger, een parasiet die je niet kan verwijderen vanwege zijn onbereikbaarheid voor de kiezer. Daarom kunnen ze nu nazistische ideeën doordrukken zonder inspraak van de kiezers. Meer nog de burgers staalhard blijven voorliegen zoals bijvoorbeeld het klimaat. Natuurlijk kunnen ze niet terug want de wankele geloofwaardigheid zou volledig verdwijnen.

Karel
Karel
1 jaar geleden

Eindelijk een “kick under the butt” voor de linkse deugfascisten…

Mr.X
Mr.X
1 jaar geleden

Hoogmoed komt voor de val!

Mvg,
Mr.X

nou en!
nou en!
Reactie op  Mr.X
1 jaar geleden

ik hoop het,echt ik hoop het!!!!!

nou en!
nou en!
1 jaar geleden

500 kilometer van ons verwijderd wordt de brandweer in elkaar gemept door een andere hulpdienst,de nederlander kijkt de de andere kant op ,gtst,dwdd,weltrusten allemaal!!!!!

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
1 jaar geleden

Vanaf 1200 doen we al zaken met Engeland en dat zal altijd zo blijven, het zijn tenslotte Friezen uiteindelijk. Maar EU brengt alleen maar ellende, pure ellende. En wat is xie EU nou? Frankrijk failliet Duitsland dood en doodziek. En diw gekke Nederlanders maar betalen. Merendeel van de Nederlanders wil eruit, het meest neoliberale maffia instituut ooit.

Margie
Margie
Reactie op  Bas van Stapelberg
1 jaar geleden

Nederlanders wilden er niet in…Bas
Nu is het net hotel California

Eén Groot openlucht theater waar de mens gevangen is, wat een klucht

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
1 jaar geleden

Ja dat is inderdaad een goed voorbeeld Margie. Hotel California, en ze zullen er alles aan doen om je erin te houden. Leugens dag en nacht in de reguliere media. Cijfers die nadelig zijn verzwijgen of over liegen. E en propagandamachine waar Goebels jaloers op zou zijn.
Benieuwd hoe mensen straks reageren als blijkt dat ervan de onheilspredikers over de GB niets terecht komt en GB de EU voorbij streeft, wat op zich niet moeilijk is.

x

Check Also

verkiezingen

Vlak voor de verkiezingen jast het kabinet er nog even een cheque van 100 miljard euro door

Kort voor de verkiezingen jast het demissionaire ...

corona

Stel je vrienden die het coronavaccin willen deze 5 vragen

Velen van ons hebben vrienden of familieleden ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

27
0
We lezen graag je reactie!x