Homepagina » Bewustzijn » Column Brave New World: Goede voornemens voor 2012

Column Brave New World: Goede voornemens voor 2012

Veel mensen zijn in deze eerste weken van het nieuwe jaar bezig hun goede voornemens voor dit jaar te realiseren.

De één is druk aan het lijnen en snoept niet meer, de ander loopt met nicotinepleisters- of kauwgom omdat hij of zij gestopt is met roken.

Weer een ander laat zijn dagelijkse wijntje staan omdat het beter is alleen in het weekend wat te drinken. Allemaal goede voornemens en ieder jaar zijn het weer ongeveer dezelfde. En het gekke is dat we ons tegelijkertijd al afvragen hoe lang we dit vol gaan houden op het moment dat we het onszelf voornemen. In de meeste gevallen zijn we in week 2 alweer teruggevallen in ons oude, vertrouwde patroon.

Nu zou je kunnen zeggen ‘ik neem mezelf niets meer voor, want het komt er toch niet van’. Maar eigenlijk zou dat ook weer een beetje jammer zijn want op zich is zo’n periode rond een jaarwisseling ook een moment van bezinning en dat is juist wel heel goed. Dat we eens even nadenken over wat we het afgelopen jaar allemaal bereikt hebben en wat we nog graag willen bereiken. Dat we nog eens nagaan hoe we het afgelopen jaar geleefd hebben en of dat misschien anders zou kunnen in het volgende jaar. Op zich is er niets mis mee jezelf eens te bezinnen over een bepaalde periode om er voor jezelf een goed zicht op te verkrijgen.

Zoals we in 2011 over de gehele wereld ook gedaan hebben. Want in dit jaar is er een heleboel aan het licht gekomen en misschien wel juist die zaken die men liever verborgen zou houden. In het afgelopen jaar zijn we ons veel meer bewust geworden van de maatschappij waarin we leven, van alle zaken die er wereldwijd spelen. Hoe alle systemen opgezet zijn en waar zij voor dienen. Het is ons duidelijk geworden dat er in de wereld een heleboel beter kan en zou mogen veranderen. We zijn ons daarbij ook gaan beseffen dat een groot deel van deze zaken in onze eigen handen ligt, dat we zelf de aangewezen personen zijn om daar verandering in aan te brengen.

Laat dit jaar nog maar duidelijker worden wat er allemaal niet klopt zodat we het kunnen veranderen. Zodat we echt kunnen werken aan een nieuwe, vredige wereld. Een wereld zoals we die wensen dient gebouwd te worden op een fundament van waarheid, respect hebben voor elkaar en de planeet, verantwoordelijkheid nemen, discipline tonen en jezelf, elkaar en het leven lief te hebben. Kijk, dat zijn nog eens goede voornemens. En daar heeft uiteindelijk iedereen iets aan, de hele planeet en al haar bewoners. Is dit alles werkelijk zo moeilijk om voor elkaar te krijgen? Ik denk dat hiervoor in dit fundament twee zaken heel belangrijk zijn, namelijk verantwoordelijkheid nemen en discipline hebben.

We kunnen wel heel gemakkelijk zeggen ‘in de nieuwe wereld werken we minder hard en langdurig en we doen alleen nog maar wat goed voelt om te doen’. Dat is een hele mooie gedachte, alleen kun je deze stelling natuurlijk niet gebruiken voor de zaken waar je geen zin in hebt. Daar zit een heel belangrijk verschil tussen. Er moeten nu eenmaal zaken gebeuren die niemand echt leuk vindt om te doen. Het is dus zaak dat we al deze zaken verdelen onder elkaar, zodat het voor iedereen gemakkelijker wordt en niet steeds dezelfde mensen deze taken uit moeten voeren. Het is dus belangrijk dat je de verantwoordelijkheid neemt een deel te zijn van een samenleving en daardoor ook de discipline hebt bepaalde taken uit te voeren die minder leuk zijn.

We moeten goed beseffen dat we niet gewoon achterover kunnen leunen en blijven wachten tot anderen het voor ons doen. We hebben nu lang genoeg gewacht, het wordt hoog tijd dat we zelf eens iets gaan doen. We kunnen ook niet wachten tot we gered worden door God of de buitenaardsen. Ons lot ligt in onze eigen handen. Wij creëren ons eigen leven. Dus is het heel belangrijk dat wij zelf onze verantwoordelijkheid nemen voor wat we zeggen en doen. Verantwoordelijkheid voor ons eigen denken en voelen. Want alleen wanneer je deze verantwoordelijkheid in jezelf kent ben je in staat samen te werken en je doel te bereiken. Wanneer je deze verantwoordelijkheid neemt kun je ook de discipline opbrengen om je taken uit te voeren.

Het zou alleen wel beter zijn om de uren die we bezig zijn op een dag wat beter in te delen. Het rondrennen en haasten wat we tegenwoordig doen is niet goed voor onze gezondheid en zeker niet voor ons humeur. Uiteindelijk komt dit alles het respect en de liefde die we voor elkaar zouden moeten voelen ook niet ten goede. Gewoonweg omdat we gestrest zijn en nergens echt de tijd voor hebben. Tegenwoordig moeten vaak papa én mama werken om rond te kunnen komen, door alle technologieën wordt van ons verwacht dat het werk vandaag nog af is, door de komst van de mobiele telefoon zijn we 24 uur op 7 dagen bereikbaar. Waar blijft de broodnodige tijd voor onszelf?

Ideaal zou zijn om ongeveer vijf uur per dag met je eigen werkzaamheden bezig te zijn en daarnaast de tijd te hebben jezelf te ontwikkelen en te ontspannen. Er blijft dan ook nog genoeg tijd over om de collectieve taken uit te voeren. Op zo’n manier wordt je niet geleefd, maar leef je echt zelf en kun je er nog van genieten ook. En dat is uiteindelijk het belangrijkste, genieten van het leven. Want dat is niet alleen je recht, ik zie het meer als je plicht… en wanneer we op zo een manier met onszelf en elkaar omgaan zijn respect en liefde voor jezelf, elkaar en het leven op zich zaken die als vanzelf daaruit voort kunnen vloeien.

Dus als je mij vraagt of ik nog goede voornemens heb dit jaar, jazeker. Ik neem me voor opnieuw de waarheid na te streven en bewust op te letten hoe ik omga met mezelf, anderen, de natuur en het leven op zich. En ik neem mezelf voor in iedere situatie mijn verantwoordelijkheid te nemen voor wat ik doe en zeg en daarmee voor de creatie van mijn eigen leven en de discipline te tonen die nodig is om dit alles voor elkaar te krijgen. Een betere wereld begint bij jezelf…

Kris Slenters
[email protected]
Niburu/ Niburu HealthVond je dit artikel belangrijk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

anti-veroudering

Het nieuwe wonder voor anti-veroudering?

Volgens wetenschappers van de University of Pittsburgh ...

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

Ving Nikola Tesla buitenaardse signalen op? Ontdek hier wat hij ontdekte

Ving Nikola Tesla buitenaardse signalen op? Dit is wat hij ontdekte

In juli 1899 claimde Nikola Tesla tijdens ...

'Spaceshuttle-UFO' vastgelegd in Washington. Fotograaf doet onverwachte ontdekking

‘Spaceshuttle-UFO’ vastgelegd in Washington. Fotograaf doet onverwachte ontdekking

Een fotograaf uit de Amerikaanse staat Washington ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
  • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
  • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.