Het Complot

De gematigde theorieën over de farmaceutische industrie, ga dat eens uitzoeken. Hoogleraar laat zich uit over complotten

Help door deze informatie met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Hoogleraar Stef Aupers van de KU Leuven heeft zich verdiept in het netwerk van complotonderzoekers in Nederland.

Zijn conclusie: de aanhang is groot.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg

In Nederland wonen veel complotonderzoekers, blijkt uit een enquête die hij hield onder circa 1300 respondenten.

Inside job

Bijna een derde van de ondervraagden denkt dat 9/11 een inside job was.

Zo’n 13 procent is van mening dat de maanlanding nep was. Bijna een vijfde zegt dat vaccinaties schadelijk zijn.

Aupers merkt op dat het huidige complotdenken vooral is gericht op de elite, de farmaceutische industrie, politici en vaccins.

Kleine elite

Dit complot gaat over mensen die aan de basis van onze democratie staan en dat verklaart de morele paniek die nu overheerst, aldus de hoogleraar.

“De theorie rondom 9/11 is daarvan het ideale voorbeeld,” zegt hij tegen de Volkskrant. “Het idee dat niet Al Qaida, maar Bush zelf achter de aanslag zat.”

Onderzoek van een collega van hem, Peter Achterberg van de Universiteit van Tilburg, toont aan dat er volgens complotonderzoekers een kleine elite is die bepaalt wat waar is en wat niet.

Uitzoeken

Het huidige complotdenken begon in Nederland volgens Aupers met de Bijlmerramp en de moord op Pim Fortuyn.

Soms kan er wat inzitten, zegt Aupers: “De gematigde theorieën over de farmaceutische industrie, ga dat eens uitzoeken. Er gebeuren genoeg problematische dingen.”

[Volkskrant]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Noenie
Noenie
4 jaren geleden

Overal waar veel geld in om gaat, is niet te vertrouwen. Geld is het toverwoord, met geld koop je de wereld.
We worden op een slinkse manier misleid door eenzijdige berichten. Daar er zoveel verdeeldheid wordt gecreëerd waarin wij keuzes en meningen “moeten” vormen, wordt onze aandachtsspanne verkort en kunnen feitelijk alle informatie niet meer verwerken. Hierin ligt de truc, in combinatie met oppervlakkige entertainment waarbij het doel is dat een individu de waarheid niet meer kan doorzien. Zo raken vele mensen in de val van deze elite. Het is als het ware een soort roes / illusie waarin ze willen dat wij leven. De mensen die dit doorzien, worden complotdenkers genoemd. Dit zijn veelal mensen die gelukkig een langere aandachtsspanne bezitten en een doorn in het oog zijn van de elite.

Hoe we het wenden of keren, we zijn moderne slaven. Allemaal, tenzij je behoort tot de elite (daar waar het geld naar toe gaat, en blijft, want met dit geld kopen ze de wereld op, en blijft dus bij hun)

eksegese
eksegese
4 jaren geleden

Soms kan er wat inzitten, zegt Auper. Wat een belachelijk en overdreven voorzichtige stelling. Een ieder die om zich heen kijkt en durft te beseffen hoe onvoorstelbaar groot en alomvattend het bedrog is waar alles mee besmet is, en vooral wat voor ons van groot belang is. Of het nou de gezondheidszorg, het klimaat, immigratie, economie, veiligheidsdiensten of lokale politiek is, er is nader beschouwd helemaal niets wat klopt of niet onderhevig is aan een “verborgen” agenda. Niets……. maar dan ook niets blijkt te zijn wat het lijkt. Een stelling “soms kan er wat inzitten” is dan ook veel te mager en te belachelijk voor woorden.

Elise
Elise
4 jaren geleden

“Complot”denken bestaat al veel langer. Het ontstaat als mensen zelf dingen meemaken en het gaan uitzoeken. Wat voor de een complot is, is voor de ander waarheid.(omdat die het zelf meemaakt). Complot theorieën kun je nooit op 1 lijn zetten. Je kunt het niet alleen als onwaar behandelen, maar ook niet alleen als waar. En daarom vind ik dat mensen wel het recht hebben om zaken/problemen uit te zoeken en het te benoemen. om dingen op te kunnen lossen. Als dit niet meer gebeurt, dan wordt het systeem ultra totalitair.
Dan kun je beter stoppen met leven.

Markus
Markus
4 jaren geleden

Complotdenken???
https://saskiagoldschmidt.nl/de-hormoonfabriek/
En het is sindsdien alleen maar erger geworden.
Denk dat er teveel mensen met een struisvogel gen rondlopen.

Back to top button
5
0
We lezen graag je reactie!x