Financieel

Miljoenenboete voor bank van Britse koningin wegens witwassen (update)

Help anderen door deze informatie met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Coutts, de bank van de Britse koningin, heeft een boete van 8,75 miljoen pond opgelegd gekregen wegens omvangrijke en onaanvaardbare tekortkomingen bij transacties door vermeende criminelen en buitenlandse despoten.

Het gaat om de hoogste boete die ooit is uitgedeeld voor een dergelijk vergrijp. De 320 jaar oude private bank kon vanwege de onacceptabele risico’s rekenen op een golf van kritiek.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg

De oorspronkelijke boete van 12,5 miljoen pond werd naar beneden bijgesteld omdat Coutts in een eerder stadium bereid was een schikking te treffen. De Britse financiële toezichthouder FSA heeft nog vier andere banken in het vizier die zich schuldig hebben gemaakt aan gelijksoortige overtredingen.

Coutts is eigendom van de Royal Bank of Scotland die op zijn beurt voor 82 procent overeind wordt gehouden met belastinggeld. Tussen 2007 en 2010 verzuimde de private bank, waar enkel klanten welkom zijn met een vermogen van tenminste 1 miljoen pond, te onderzoeken waar de gelden van potentiële klanten vandaan kwamen. Het geld is volgens de FSA onder meer afkomstig uit Libië, Syrië en Zimbabwe.

Reputatie

“De boete laat zien dat wij dit serieus nemen,” liet de FSA bij monde van Tracey McDermott weten. Met het besluit van de Britse toezichthouder ligt de reputatie van de exclusieve bank aan diggelen.

Volgens het rapport van de FSA was men bij Coutts meer bezig met het aantrekken van nieuwe klanten om hogere bonussen veilig te stellen. Een woordvoerder van Coutts hield vol: “We hebben geen bewijs gevonden dat er geld is witgewassen.”

Bron: Dailymail.co.uk

Update

Britse koningin beschuldigd van drugshandel

Een kandidaat voor de Franse presidentsverkiezingen in april heeft gezegd dat de Britse koningin Elizabeth haar fortuin dankt aan drugsgeld dat is witgewassen door de City of London.

Op 21 maart jongstleden zei de onafhankelijke presidentskandidaat Jacques Cheminade dat ‘een deel van het fortuin van de koningin van het Verenigd Koninkrijk is verdiend met de handel in drugs’.

“Het geld is afkomstig van verschillende bronnen,” zei Cheminade op de Franse tv-zender LCP – Assemblée nationale. “Drugshandel is daar één van.”

Bron: Presstv.ir

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hennie Weert
Hennie Weert
11 jaren geleden

Naar mijn mening is het één grote criminele bende.

Back to top button
1
0
We lezen graag je reactie!x