Homepagina » Buitenland » VN-rapport pleit voor wereldregering om ‘toekomstige pandemieën te voorkomen’
vn
Foto: Secretaris-generaal van de VN Antonio Guterres (Dean Calma / IAEA CC BY 2.0)

VN-rapport pleit voor wereldregering om ‘toekomstige pandemieën te voorkomen’

In een nieuw rapport dat is gepubliceerd door de Verenigde Naties wordt beweerd dat de ‘coronapandemie’ voorkomen zou zijn als de VN – met name de WHO – meer macht had gehad. Het rapport, opgesteld door het Independent Panel on Pandemic Preparedness and Response, richt zich op de vraag hoe ‘pandemieën’ in de toekomst voorkomen kunnen worden.

Dit ‘onafhankelijke’ panel wordt voorgezeten door de Nieuw-Zeelandse oud-premier Helen Clark, oud-president van Liberia Ellen Johnson Sirleaf en andere politieke figuren, waaronder globalist David Miliband.

De belangrijkste conclusies van het 86 pagina’s tellende rapport kunnen als volgt worden samengevat: geef de WHO en dus de VN meer geld en meer macht. De auteurs pleiten onder andere voor het optuigen van een wereldwijd surveillanceprogramma, uiteraard om ‘de mensenrechten te beschermen’. Waarom zou je anders een surveillanceprogramma willen optuigen?

De aanval op nationale soevereiniteit

Daarnaast wil men dat de directeur-generaal van de WHO de bevoegdheid krijgt om een ‘pandemie’ te kunnen uitroepen als het vermoeden bestaat dat er een nieuwe ziekte is die mensen doodt. Niet als je er zeker van bent dat er een nieuwe ziekte is die mensen doodt.

De directeur-generaal van de WHO zou dan een pandemie kunnen creëren wanneer hij maar wil. Nogal ironisch dat een panel gericht op het voorkomen van pandemieën het makkelijker maakt om een pandemie uit te roepen. In het rapport worden landen geprezen die de meest autoritaire corona- en lockdownmaatregelen hebben getroffen. Denk bijvoorbeeld aan Nieuw-Zeeland.

“De pandemie werd verergerd door een gebrek aan mondiaal leiderschap en coördinatie van geopolitieke spanningen, en nationalisme dat het multilaterale systeem – dat de wereld veilig zou moeten houden – verzwakte,” citeerde The Guardian Helen Clark, die met haar uitspraken duidelijk de aanval opende op nationale soevereiniteit.

Nu hoopt de VN hetzelfde te kunnen doen

Ze bekritiseerde ook de regels die grenzen stellen aan de macht van de WHO. Ze zei namelijk dat de WHO ‘niet geholpen, maar gehinderd werd door de internationale gezondheidsvoorschriften en -procedures’.

Het is vrij duidelijk welke boodschap het panel wil overbrengen. Tijdens de ‘coronapandemie’ hebben we kunnen zien hoe overheden overal ter wereld de ‘crisis’ gebruikten om ‘tijdelijk’ hun macht uit te breiden. Nu hoopt de VN hetzelfde te kunnen doen.

[OffGuardian]
4.4 54 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
105 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Putter
Putter
5 maanden geleden

Totale controle, 1984 is al gaande. Iedereen ziet het, hoort het en doet niks

Takeshi Kovac
Takeshi Kovac
5 maanden geleden

Er is geen pandemie, in de eerste plaats komt dat alleen doordat het door de WHO is bijgesteld… een vermoedden?.. het enige wat nu massaal dood is de prik met het gifcocktail wat ze een vaccin noemen… als we nu niet in opstand komen is het straks te laat… maar een hadvol psychopaten wil gaan regeren over de hele wereld… we moete ze stoppen en wel NU…

No name
No name
5 maanden geleden

Hoe moet je een pandemie voorkomen als die er niet is? In Duitsland staat nog steeds een zeer groot geldbedrag klaar voor degene die bewijzen kan dat covid-19 echt bestaat. Nog niemand heeft zich gemeld. Toch wel vreemd, vindt u niet?

NicoVilly
NicoVilly
5 maanden geleden

VN dat is Verenigde Nazis vergeet dat niet! Hun ware gezicht komt boven. De directeur van de WHO heeft geen enkele medische opleiding gevolgd. Dat zegt toch genoeg?

x

Check Also

corona

Kabinet zinspeelt op strengere coronamaatregelen voor ongevaccineerden: ‘Waar zijn we mee bezig?!’

Het kabinet gaat zich beraden op nieuwe ...

journalist

Journalist: ‘Als er deze winter weer lockdowns komen, kun je toch wel stellen dat die vaccins niet de oplossing zijn’

Er is op grote schaal gevaccineerd, maar ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

105
0
We lezen graag je reactie!x