Universum

Computersimulatie: Zonnestelsel had ooit extra planeet

Help anderen door dit artikel met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een nieuwe studie die gebaseerd is op computersimulaties onthult dat naast Jupiter, Saturnus, Uranus en Neptunus nog een andere grote planeet in ons zonnestelsel moet zijn geweest.

Volgens David Nesvorny van het Southwest Research Institute in de staat Colorado zou ons zonnestelsel zich nooit zo kunnen hebben gevormd zonder het bestaan van een vijfde planeet.

Om vast te kunnen stellen hoe het zonnestelsel zich heeft gevormd voerde Nesvorny zo’n 6.000 computersimulaties uit. Toen hij vier gasreuzen toevoegde aan het model bleek in elke simulatie dat ze te groot waren en elkaar uiteindelijk vernietigden. In de simulaties waar de gasreuzen wel wisten te overleven werden juist de rotsachtige planeten als Mars en Venus vernietigd.

De resultaten tonen aan dat de huidige samenstelling van ons zonnestelsel niet kan zijn voortgevloeid uit de aanwezigheid van enkel vier rotsachtige planeten en vier gasreuzen.

Na de simulaties besloot Nesvorny een vijfde grote planeet toe te voegen. Met deze extra planeet ontdekte hij dat de kans op een zonnestelsel zoals het er nu uitziet significant toenam.

De meest succesvolle simulaties tonen de vijfde planeet, Jupiter, Saturnus, Uranus en Neptunus dicht bij elkaar op een afstand binnen 15 AE van de Zon. De lichtere planeten worden in de simulaties verder naar buiten gedreven.

Maldek was een planeet in dit zonnestelsel en stond tussen Mars en Jupiter. De planeet werd bewoond door een mensachtige beschaving, maar werd op een gegeven moment vernietigd. Naar verluid kantelde de Aarde enigszins als gevolg van de explosie. De planetoïdengordel bestaat uit de overblijfselen van Maldek.

Bron: Physorg.com

Gerelateerd: Contact met de planeet Arian aan de Oostzee

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x