Homepagina » Buitenland » Congreslid vertelt de waarheid over Syrië en wordt hard aangevallen door mainstream media
Congreslid vertelt de waarheid over Syrië en wordt hard aangevallen door mainstream media

Congreslid vertelt de waarheid over Syrië en wordt hard aangevallen door mainstream media

Mainstream media hebben de aanval geopend op het Amerikaanse congreslid Tulsi Gabbard, die eerder deze maand afreisde naar Syrië en de moed had om op tv het Amerikaanse buitenlandbeleid te veroordelen.

De legerveteraan had onder meer een ontmoeting met de Syrische president Bashar Assad.

Gabbard zei in gesprek met Jake Tapper van CNN dat de Verenigde Staten terroristen financieren en bewapenen en dat ze daarmee moeten stoppen.

Vrede

Ze verdedigde haar besluit om naar Syrië te gaan en de dialoog aan te gaan met Assad. “Als we echt om het Syrische volk geven moeten we met iedereen kunnen praten om vrede na te streven,” zei ze.

Tapper hield Assad verantwoordelijk voor geweld tegen burgers, waarna Gabbard zei: “Wat je ook van Assad vindt, hij is en blijft de president van Syrië.”

“Als we tot een vredesovereenkomst willen komen, moeten we met hem in gesprek gaan,” vervolgde ze.

Heel ander beeld

Het congreslid benadrukte dat het aan de Syriërs is om te beslissen over het lot van Assad.

Wat volgde was een debat tussen Gabbard en Tapper, waarin hij Assad een ‘moordenaar’ noemde en zei dat er geen democratie is in Syrië.

Gabbard zei daarop dat gewone Syriërs een heel ander beeld schetsten dan de mainstream media.

Geen gematigde rebellen

“Syriërs waren blij om een Amerikaan in hun land te zien,” zei ze.

“Ze vroegen mij waarom de VS en andere landen terreurgroepen zoals Al Qaida en IS steunen, die burgers verkrachten, ontvoeren, martelen en doden,” ging ze verder.

Tapper hield vol dat de VS alleen de zogenaamde gematigde rebellen steunt.

“Overal waar ik kwam zeiden mensen hetzelfde: er zijn geen gematigde rebellen,” reageerde het congreslid.

Hard aangevallen

Sinds haar terugkeer en het interview met CNN wordt Gabbard hard aangevallen door journalisten en congresleden.

Congreslid Adam Kinzinger zei bijvoorbeeld: “Ik hoop niet dat ze een ontmoeting heeft gehad met die moordenaar Assad.”

De Daily Kos noemde Gabbard een ‘marionet van de Syrische dictator’.

Stoppen met liegen

Oud-presidentskandidaat Evan McMullin twitterde dat ze ‘de steun geniet van Poetins propagandanetwerk in Amerika’, simpelweg omdat RT aandacht had besteed aan haar reis.

De Washington Post schreef dat Gabbard het Syrië-beleid van Washington ‘ondermijnt’.

Veel social media-gebruikers verdedigden Gabbard. Dana McKay schreef op Twitter dat zij de waarheid vertelt over Syrië en dat de media moeten ‘stoppen met liegen’.

[Sputniknews]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Elise49 schreef:

  De agenda gaat gewoon door. Aanslag(Vals?) moskee in Canada. Gewone moslims worden niet meer met het vliegtuig meegenomen. In Nederland sluiten de vier grote moskeeën hun deuren voor de veiligheid. Ultra Hooligans slaan elkaar in Nederland? Volgens mij niks met voetbal te maken? Lijken meer op soldaten. Als dit zo doorgaat, dan belanden we dus echt in een burgeroorlog. Eentje die in de bijbel beschreven staat. Eentje die Albert Pike al beschreven had in zijn brief enz. Het systeem zelf is onze vijand, niet de gewone man/vrouw/kind. Gewone mensen willen gewoon huisje, boompje, beestje/rust. Ik weiger om een keuze te gaan maken. Ik ga me niet verlagen. Tip: Als wij elkaar afmaken, dan hoeft de elite het niet te doen.

  13 likes
  • SpiritualmanNL schreef:

   Beste Elise,

   Wanneer gaat je nu eens wakker worden?

   Schuilen achter kennis en wetenschap gaat je echt niet redden hoor. Als je wakker bent ben je bewust van het feit dat alle regeringen nu bezig zijn met wereldwijde genocide van de mensheid.

   Kijk om je heen…..we worden volgespoten vanaf geboorte met gif om afwijkingen te verzorgen (zodat ze hun medicaties kunnen blijven verkopen),
   Ons voedsel bestaat veelal uit chemisch troep waarvan soms niet eens vermeld is wat er in zit (melk bijvoorbeeld zit aspartaam, een afspraak van de regering. Je weet waar aspartaam vandaan komt neem ik aan en is niet vermeld op het pak),
   Identiteiten van culturen en geloven worden misbruikt en tegenover elkaar zodat we elkaar zo erg haten dat een moord of dode van een ander cultuur niet belangrijk is. Hierop worden we zelfs voorbereid dat het normaal is….kijk maar naar de recente horrorfilms…..voor mij is dat geen fictie meer….eerder hersenspoeling zodat het vernietigen, slopen of doden je niets meer doet,
   Onze economie wordt kunstmatig in leven gehouden met leugens van economische uitslagen die met de natte vinger zo uit de lucht geschreven zijn. Daarnaast wordt er ook geld zo uit de lucht gemaakt.

   ZO kan ik nog een heleboel dingen zeggen…….we zijn al jaren in staat van oorlog alleen niemand wil dat aannemen. TOTDAT…….het te laat is en dan zal iedereen gaan zeggen (als we er dan nog zijn)….hoe kon dat nu gebeuren?

   Dus je moet een keuze maken…..anders ben en blijf je dat stuk vlees die ze keihard tegen alle wanden van het slachthuis blijven slaan totdat al het leven eruit is! En ze zullen je niet sparen want voor jouw zijn er nog miljarden anderen waarbij ze dat zullen doen!

   WAKKER WORDEN

   9 likes
  • Joke Jansen schreef:

   Elise49 en wij laten dit alles gewoon toe tot nu toe.

   1 likes
 • weg met ons schreef:

  Dat de VS rebellen voorziet van wapens, geld en verdere steun wordt dat zonder problemen geaccepteerd door o.a. de EU? En is het zonder problemen geaccepteerd dat de VS en andere landen, ook de EU, huursoldaten traint en bewapend om vervolgens onschuldige mensen te vermoorden?

  Door het nazi Westen geclassificeerde dictators ombrengen (het Westen schijnt te bepalen wie dictator is en omgebracht moet worden), landen omverwerpen, vervolgens eigen gemaakte politieke poppetjes installeren, grondstoffen roven, centrale banken overdragen aan de westerse macht en dat ten kosten van honderdduizenden mensenlevens. De macht, de elite, de politiek: de door en door zieke zielen op deze aardkloot die dit alles heel normaal vinden en mogelijk hebben gemaakt, inclusief onze huidige en vorige politici zouden er de doodstraf voor moeten krijgen, helaas hebben we voor dit soort tuig en moordenaars geen doodstraf meer, maar wel zouden ze ALLEN moeten worden opgesloten tot aan het einde van hun door en door rotte leven.

  9 likes
 • Quasimodo schreef:

  Ze had beter een camera kunnen meenemen en de reacties en opmerkingen van de gewone burgers kunnen filmen en dan laten zien aan het Westen. Dat zou haar verhaal ondersteund hebben.

  2 likes
  • weg met ons schreef:

   @Quasimodo, volgens de vele berichten en video’s heeft ze dat ook gedaan. Maar wellicht heeft een mens als jij niet genoeg aan de al circulerende berichten die daarnaast ook van vele andere mensen zijn gekomen en zoek jij misschien bevestiging bij de gevestigde orde, de gecontroleerde media die jarenlang leugen op leugen hebben verkondigd en velen lijden aan vooringenomenheid, gekocht zijn/worden en ze massaal last hebben van cognitieve dissonantie, want toegeven dat men ongelijk heeft is voor velen schijnbaar toch moeilijk, vooral als daardoor de baan of gesettelde leventje op het spel staat.

   Waarom heeft de Obama nazi kliek geen gewone mensen OBJECTIEF geïnterviewd? Ze konden wel bommen gooien en kogels afvuren op gewone mensen?….En waarom heeft en doet het Westen nog steeds de berichten negeren die belangrijk zijn om te komen tot andere inzichten en uiteindelijk tot vrede??….Waarom hoeven de leugenaars en moordenaars zichzelf nooit te verdedigen tegenover het grote publiek en moeten mensen die de waarheid zoeken en vrede willen dat constant met allerlei feiten onderbouwen en tot in de fijnste detail gaan? Waarom zijn mensen altijd geneigd het slechte, de criminelen, de moordenaars te geloven en wil men ten kosten van anderen het slechte ook nog steunen en zo aanzetten tot meer ellende en zelfs gaan tot onderdrukking van zichzelf?

   Lees deze nog eens…. https://www.ninefornews.nl/berichtgeving-syrie-grootste-medialeugen/
   Of anders lees ook de verhalen van pater Frans van der Lugt.

   3 likes
   • Quasimodo schreef:

    @weg met ons,

    Mij hoeft ze niet te overtuigen. Maar weet je dat toen de ‘opstand’ in Syrië begon, heel veel inwoners van dat land aan de kant van de opstandelingen gingen staan? Moslims zijn altijd bereid radicale moslims te steunen en dat is het probleem in deze landen. Een paar imams hoeven maar te huilen dat de islam wordt onderdrukt (door Assad in dit geval) en gelijk gaan horden moslims achter de imams staan. Zo opstandelingvijandig zijn de mosliminwoners dus echt niet. Pas wanneer ze het slachtoffer worden van de opstandelingen die ze al de tijd gesteund hebben, gaan ze beginnen te huilen.
    Vraag je eens af hoe de opstandelingen in het begin voet aan de grond zouden hebben gekregen zonder steun van de lokale bevolking!

    2 likes
 • pieter schreef:

  Trump heeft al zovele decreten uitgevaardigd. Waar blijft het decreet om alle Amerikaanse steun aan de terreurbendes in Syrië droog te leggen?

  6 likes
 • x

  Check Also

  pandemie

  Covid-1984: ‘Ze hebben deze pandemie jaren van tevoren gepland’

  De reactie op de pandemie – de ...

  biochemicus

  Biochemicus: ‘De term ‘coronabesmettingen’ is zeer misleidend en zorgt voor grove beleidsfouten’

  In de periode van 22 juni tot ...

  >