Buitenland

Congreslid vertelt de waarheid over Syrië en wordt hard aangevallen door mainstream media

Help mee door dit artikel met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Mainstream media hebben de aanval geopend op het Amerikaanse congreslid Tulsi Gabbard, die eerder deze maand afreisde naar Syrië en de moed had om op tv het Amerikaanse buitenlandbeleid te veroordelen.

De legerveteraan had onder meer een ontmoeting met de Syrische president Bashar Assad.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Gabbard zei in gesprek met Jake Tapper van CNN dat de Verenigde Staten terroristen financieren en bewapenen en dat ze daarmee moeten stoppen.

Vrede

Ze verdedigde haar besluit om naar Syrië te gaan en de dialoog aan te gaan met Assad. “Als we echt om het Syrische volk geven moeten we met iedereen kunnen praten om vrede na te streven,” zei ze.

Tapper hield Assad verantwoordelijk voor geweld tegen burgers, waarna Gabbard zei: “Wat je ook van Assad vindt, hij is en blijft de president van Syrië.”

“Als we tot een vredesovereenkomst willen komen, moeten we met hem in gesprek gaan,” vervolgde ze.

Heel ander beeld

Het congreslid benadrukte dat het aan de Syriërs is om te beslissen over het lot van Assad.

Wat volgde was een debat tussen Gabbard en Tapper, waarin hij Assad een ‘moordenaar’ noemde en zei dat er geen democratie is in Syrië.

Gabbard zei daarop dat gewone Syriërs een heel ander beeld schetsten dan de mainstream media.

Geen gematigde rebellen

“Syriërs waren blij om een Amerikaan in hun land te zien,” zei ze.

“Ze vroegen mij waarom de VS en andere landen terreurgroepen zoals Al Qaida en IS steunen, die burgers verkrachten, ontvoeren, martelen en doden,” ging ze verder.

Tapper hield vol dat de VS alleen de zogenaamde gematigde rebellen steunt.

“Overal waar ik kwam zeiden mensen hetzelfde: er zijn geen gematigde rebellen,” reageerde het congreslid.

Hard aangevallen

Sinds haar terugkeer en het interview met CNN wordt Gabbard hard aangevallen door journalisten en congresleden.

Congreslid Adam Kinzinger zei bijvoorbeeld: “Ik hoop niet dat ze een ontmoeting heeft gehad met die moordenaar Assad.”

De Daily Kos noemde Gabbard een ‘marionet van de Syrische dictator’.

Stoppen met liegen

Oud-presidentskandidaat Evan McMullin twitterde dat ze ‘de steun geniet van Poetins propagandanetwerk in Amerika’, simpelweg omdat RT aandacht had besteed aan haar reis.

De Washington Post schreef dat Gabbard het Syrië-beleid van Washington ‘ondermijnt’.

Veel social media-gebruikers verdedigden Gabbard. Dana McKay schreef op Twitter dat zij de waarheid vertelt over Syrië en dat de media moeten ‘stoppen met liegen’.

[Sputniknews]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
pieter
pieter
7 jaren geleden

Trump heeft al zovele decreten uitgevaardigd. Waar blijft het decreet om alle Amerikaanse steun aan de terreurbendes in Syrië droog te leggen?

Elise49
Elise49
7 jaren geleden

De agenda gaat gewoon door. Aanslag(Vals?) moskee in Canada. Gewone moslims worden niet meer met het vliegtuig meegenomen. In Nederland sluiten de vier grote moskeeën hun deuren voor de veiligheid. Ultra Hooligans slaan elkaar in Nederland? Volgens mij niks met voetbal te maken? Lijken meer op soldaten. Als dit zo doorgaat, dan belanden we dus echt in een burgeroorlog. Eentje die in de bijbel beschreven staat. Eentje die Albert Pike al beschreven had in zijn brief enz. Het systeem zelf is onze vijand, niet de gewone man/vrouw/kind. Gewone mensen willen gewoon huisje, boompje, beestje/rust. Ik weiger om een keuze te gaan maken. Ik ga me niet verlagen. Tip: Als wij elkaar afmaken, dan hoeft de elite het niet te doen.

weg met ons
weg met ons
7 jaren geleden

Dat de VS rebellen voorziet van wapens, geld en verdere steun wordt dat zonder problemen geaccepteerd door o.a. de EU? En is het zonder problemen geaccepteerd dat de VS en andere landen, ook de EU, huursoldaten traint en bewapend om vervolgens onschuldige mensen te vermoorden?

Door het nazi Westen geclassificeerde dictators ombrengen (het Westen schijnt te bepalen wie dictator is en omgebracht moet worden), landen omverwerpen, vervolgens eigen gemaakte politieke poppetjes installeren, grondstoffen roven, centrale banken overdragen aan de westerse macht en dat ten kosten van honderdduizenden mensenlevens. De macht, de elite, de politiek: de door en door zieke zielen op deze aardkloot die dit alles heel normaal vinden en mogelijk hebben gemaakt, inclusief onze huidige en vorige politici zouden er de doodstraf voor moeten krijgen, helaas hebben we voor dit soort tuig en moordenaars geen doodstraf meer, maar wel zouden ze ALLEN moeten worden opgesloten tot aan het einde van hun door en door rotte leven.

Quasimodo
Quasimodo
7 jaren geleden

Ze had beter een camera kunnen meenemen en de reacties en opmerkingen van de gewone burgers kunnen filmen en dan laten zien aan het Westen. Dat zou haar verhaal ondersteund hebben.

Back to top button
13
0
We lezen graag je reactie!x