CoronaBinnenland

Caroline van der Plas wil dat kabinet excuses maakt aan ongevaccineerden: ‘Families vielen uit elkaar’

Help door dit artikel met anderen op je socials te delen!

BBB-voorvrouw Caroline van der Plas wil per motie afdwingen dat het kabinet excuses aanbiedt aan ongevaccineerden. Donderdag zei ze in de Tweede Kamer dat het covidbeleid en met name het coronatoegangsbewijs tot diep in 2022 voor een tweedeling heeft gezorgd in de samenleving.

Ze zei verder dat ongevaccineerde mensen lange tijd zijn neergezet als onverantwoordelijk en een gevaar voor de samenleving, terwijl ook gevaccineerde mensen besmettelijk konden zijn en ziek konden worden van covid.

Families, vriendengroepen en verenigingen vielen uit elkaar door het beleid van de regering en het kabinet heeft daar nooit verantwoordelijkheid voor genomen. Van der Plas verzoekt het kabinet te erkennen dat de coronapas en de uitspraken over ongevaccineerden hebben geleid tot een tweedeling in de maatschappij en wil dat de regering daarvoor excuses aanbiedt.

De motie werd ontraden door zorgminister Kuipers.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Ik kan daar echt met m’n kop niet bij

Van der Plas vroeg daarnaast aandacht voor de mensenrechtenschendingen in China als gevolg van het zerocovidbeleid. Ze verzoekt het kabinet de Chinese ambassadeur in Nederland te ontbieden en zich hard uit te spreken tegen deze wijze van covidmaatregelen waarbij mensen ernstig in hun mensenrechten worden aangetast.

Ook deze motie werd ontraden door Kuipers. “Het is niet aan mij om hierover met de Chinese ambassadeur in Nederland te gaan spreken in het kader van de schending van de mensenrechten,” zei de minister.

“Daar schrik ik eerlijk gezegd wel van. De minister heeft waarschijnlijk ook wel beelden gezien. Er zijn brede protesten. Die worden ook breed in de media gedeeld, ook door CNN en de BBC. Daar gebeuren op dit moment de meest verschrikkelijke dingen. Wij spreken ons vaker uit als land naar landen waar mensenrechten worden geschonden. Het lijkt mij in dit geval niet meer dan logisch om dat ook te doen. Ik vind het een beetje vreemd dat de minister zegt dat het niet aan hem is. Dan kunnen we gewoon stoppen met ons ooit uitspreken tegen welke schending van welk mensenrecht dan ook in de wereld,” reageerde Van der Plas.

Kuipers hield voet bij stuk. Van der Plas was hier ‘echt verbijsterd over’. “Ik kan daar echt met m’n kop niet bij. Maar goed, dat is het oordeel van de minister, ik hoop dat de Kamer daar anders over denkt.”

4.8 138 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

183 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Brando
Brando
5 maanden geleden

Nee natuurlijk niet
Dat is toegeven dat je zelf fout bent

Jojo
Jojo
5 maanden geleden

Ik hoef geen excuses van dat tuig! ik wil des temeer dat ze allemaal opdonderen.

jessie nameles
jessie nameles
5 maanden geleden

mensen rechten in china bestonden al niet , maar in het westen gaan we de zelfde kant uit.of de laatste 3 jaar vergeten!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Leendert
Leendert
5 maanden geleden

Die kuipers lijkt op de doodgraver uit de lucky-luke. Enge vent

Back to top button
183
0
We lezen graag je reactie!x