Gezondheid

Iran komt met ’s werelds eerste kruidengeneesmiddel voor Alzheimer

Help door deze informatie met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Iraanse wetenschappers hebben ’s werelds eerste kruidenmedicijn voor de ziekte van Alzheimer gepresenteerd.

Het medicijn, Melitropic, werd zaterdagochtend onthuld tijdens een ceremonie in een onderzoekscentrum in de provincie Alborz. Daarbij was ook de Iraanse minister van Volksgezondheid aanwezig.

De Iraanse onderzoekers ontwikkelden het kruidenmiddel met behulp van inheemse kennis en de nieuwste wetenschappelijke studies over de behandeling van hersenaandoeningen.

Klinische onderzoeken

Voorzitter van het onderzoekscentrum dr. Shams-Ali Rezazadeh zei tegenover persbureau IRNA dat er een aantal klinische onderzoeken zijn gedaan.

Een groep van 42 Alzheimerpatiënten kreeg Melitropic toegediend om te kijken hoe effectief het middel was.

De patiënten, die 65 tot 80 jaar oud waren, werden onderverdeeld in twee groepen. De ene groep kreeg het extract van de drakenkop (Dracocephalum) en de andere een placebo.

Merkbaar

Vier maanden lang werden symptomen als vergeetachtigheid en verwarring bestudeerd. Ook werd gekeken naar eventuele bijwerkingen.

De patiënten die het kruidenmiddel kregen gingen er merkbaar op vooruit, aldus Rezazadeh. Ze hadden ook minder last van angstgevoelens en irritatie.

De Iraanse wetenschappers zijn van plan het medicijn op de wereldmarkt aan te bieden.

[IRNA]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
J. Hofmans
J. Hofmans
5 jaren geleden

Top die Iraniërs. Altijd al wel een bijdrage geleverd op allerlei gebieden, kijk maar naar de geschiedenis van de Perzen (Iraniërs) tot nu toe.

En wie mogen de VS niet in? Juist. Terwijl een Iraniër geen aanslagen pleegt en Iran geen oorlog is begonnen. En wie mogen de VS wel in? De Arabieren (Saudi-Arabië, Egypte enz.), die juist al die aanslagen hebben gepleegd wereldwijd; de bewijzen liegen er niet om.

Onderschat de Iraniërs overigens niet. Er worden bijv. geen aanslagen in het land gepleegd. Daar moet je wel sterk voor zijn. Vergelijk maar met vele andere landen. Ook kan men niet zomaar een oorlog beginnen tegen Iran, omdat het land niet te vergelijken is met al die andere landen eromheen. Noem het toeval of niet, maar hier in Nederland heb ik op de universiteit les gehad van een Iraniër, mijn huisarts is een Iraniër en mijn tandarts was ooit een Iraniër.

Ik hoop dan ook echt van harte dat de VS keihard wordt geraakt op allerlei fronten. Eens kijken wie er dan piept.

Louise
Louise
5 jaren geleden

De drakenkop (Dracocephalum) is een eeuwenoud plantje dat in heel Azië al heel lang gebruikt wordt, zowel China als India gebruiken kruiden als medicijn. Helaas wordt het onmiddellijk in de ban gedaan door de Westerse genees maffia. Het lijkt me trouwens niet zo zinnig om gelijk dit artikel wat misschien een bijdrage kan leveren voor een beter leven, een politiek statement van te maken…….Negativiteit leidt ook tot Alzheimer……dan moeten we allemaal aan de pillen…

trackback
Iran komt met ’s werelds eerste kruidengeneesmiddel voor Alzheimer | Silvia's Boinnk!!!
5 jaren geleden
Han
Han
5 jaren geleden

Geweldig ! Maar er zijn meer interessante ontdekkingen gedaan, allemaal op het gebied van voeding, kruiden, enz. Een heel interessant voorbeeld is het verhaal van dr Mary Newport. Haar man kreeg al op vrij vroege leeftijd ernstige alzheimer verschijnselen. Zij heeft toen heel goede resultaten bereikt met cocos en met name met het vet uit cocos, MCT olie. Een interview met haar en haar man vind je hier : https://www.youtube.com/watch?v=_9INyTTXfR0

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

12
0
We lezen graag je reactie!x