Homepagina » Gezondheid » Iran komt met ‘s werelds eerste kruidengeneesmiddel voor Alzheimer
Iran onthult 's werelds eerste kruidengeneesmiddel voor Alzheimer

Iran komt met ‘s werelds eerste kruidengeneesmiddel voor Alzheimer

Iraanse wetenschappers hebben ’s werelds eerste kruidenmedicijn voor de ziekte van Alzheimer gepresenteerd.

Het medicijn, Melitropic, werd zaterdagochtend onthuld tijdens een ceremonie in een onderzoekscentrum in de provincie Alborz. Daarbij was ook de Iraanse minister van Volksgezondheid aanwezig.

De Iraanse onderzoekers ontwikkelden het kruidenmiddel met behulp van inheemse kennis en de nieuwste wetenschappelijke studies over de behandeling van hersenaandoeningen.

Klinische onderzoeken

Voorzitter van het onderzoekscentrum dr. Shams-Ali Rezazadeh zei tegenover persbureau IRNA dat er een aantal klinische onderzoeken zijn gedaan.

Een groep van 42 Alzheimerpatiënten kreeg Melitropic toegediend om te kijken hoe effectief het middel was.

De patiënten, die 65 tot 80 jaar oud waren, werden onderverdeeld in twee groepen. De ene groep kreeg het extract van de drakenkop (Dracocephalum) en de andere een placebo.

Merkbaar

Vier maanden lang werden symptomen als vergeetachtigheid en verwarring bestudeerd. Ook werd gekeken naar eventuele bijwerkingen.

De patiënten die het kruidenmiddel kregen gingen er merkbaar op vooruit, aldus Rezazadeh. Ze hadden ook minder last van angstgevoelens en irritatie.

De Iraanse wetenschappers zijn van plan het medicijn op de wereldmarkt aan te bieden.

[IRNA]


Vind je deze informatie belangrijk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

12 reacties

 1. Top die Iraniërs. Altijd al wel een bijdrage geleverd op allerlei gebieden, kijk maar naar de geschiedenis van de Perzen (Iraniërs) tot nu toe.

  En wie mogen de VS niet in? Juist. Terwijl een Iraniër geen aanslagen pleegt en Iran geen oorlog is begonnen. En wie mogen de VS wel in? De Arabieren (Saudi-Arabië, Egypte enz.), die juist al die aanslagen hebben gepleegd wereldwijd; de bewijzen liegen er niet om.

  Onderschat de Iraniërs overigens niet. Er worden bijv. geen aanslagen in het land gepleegd. Daar moet je wel sterk voor zijn. Vergelijk maar met vele andere landen. Ook kan men niet zomaar een oorlog beginnen tegen Iran, omdat het land niet te vergelijken is met al die andere landen eromheen. Noem het toeval of niet, maar hier in Nederland heb ik op de universiteit les gehad van een Iraniër, mijn huisarts is een Iraniër en mijn tandarts was ooit een Iraniër.

  Ik hoop dan ook echt van harte dat de VS keihard wordt geraakt op allerlei fronten. Eens kijken wie er dan piept.

  30 likes
  • IK hoop dat geen 1 land word geraakt en ook de VS niet. Ik hoop dat alle landen eens en voor altijd in harmonie met elkaar eens gaat op trekken.

   16 likes
  • Beste J.Hofmans,

   Jouw wraakzuchtige wens jegens de VS doet me èrgens aan denken…

   Ik wens dat we, of mss wel ZE…. tenslotte hangt het lot in deze wereld van ZE… af, dus dat ZE de wijsheid kunnen vinden om niet alleen zichzelf (hun land) gezond en florerend te maken, maar dat ZE gaan INZIEN dat als je je als EILAND gedraagt, je je niet kunt verbinden met anderen…

   Muren bouwen…. tja, dat deden de Chinezen al duizenden jaren geleden, landgoederen begrenzen, een hek om je tuin, of een bordje verboden op het gras te lopen…
   Als je PROTECTIONISTISCH bent, dan ben je dus BANG, bang om te verliezen en dan wordt je A-sociaal en keert de wereld zich tegen je….

   Ik ben niet gelovig, maar zeg toch… laten we bidden dat de wereldleiders zich nu eens gaan opstellen als wèreldleiders en niet als die bange protectionistische angsthazen die de ander het licht in de ogen niet gunnen en daar zelfs massaal legers voor oprichten om maar te voorkomen dat die ander…………..

   Of, zoals de US, dat leger gebruiken om “de mensenrechten in OLIE-landen te verdedigen“…..

   De tijd zal het ons leren…en als je terùgkijkt in de tijd…. heb ik weinig vidusie in een UTOPIA.

   Maar ik wens niemand toe om KEIHARD geraakt te worden, daar komt alleen nog maar MEER narigheid van !

   5 likes
   • @Hansz Pint
    Schreef je deze hartverwarmende woorden ook in de tijd dat de VS alles plat bombardeerde (en nu nog steeds)? Wie wakkert de meeste oorlogen aan en waarom? Juist. De Vs en de EU. Ik hoef je niet te vertellen hoe het in elkaar steekt allemaal.

    3 likes
  • Hoop alleen dat de gewone burgerbevolking dan gespaard blijft op alle fronten…net als in elke oorlog, onenigheid, in welk land dan ook, zijn toch de burgers de klos i.p.v. zij die het veroorzaken helaas

   7 likes
  • Maar daar hoor je Trump niet over…….

   Waarom staan Pakistan, Afghanistan, Tunesië, Egypte en Saoedië- Arabië niet op die lijst?
   Daar komen de meeste terroristen vandaan toch volgens Amerika zelf?

   Trump zit op ramkoers met zijn nationalistische en radicale beleidsvoering. Zaait verdeeldheid tussen mensen en hele bevolkingsgroepen op basis van afkomst, huidskleur, religie en seksuele geaardheid. Ofwel verdeel en heersbeleid. Heersen kan hij op basis van zijn machtspositie die compleet word misbruikt. Geef het de tijd en iedereen zal inzien dat het de grootste fout is in de geschiedenis zal zijn van de mensheid.

   2 likes
 2. Geweldig ! Maar er zijn meer interessante ontdekkingen gedaan, allemaal op het gebied van voeding, kruiden, enz. Een heel interessant voorbeeld is het verhaal van dr Mary Newport. Haar man kreeg al op vrij vroege leeftijd ernstige alzheimer verschijnselen. Zij heeft toen heel goede resultaten bereikt met cocos en met name met het vet uit cocos, MCT olie. Een interview met haar en haar man vind je hier : https://www.youtube.com/watch?v=_9INyTTXfR0

  6 likes
 3. Beter dan elke dag een handvol walnoten eten? Dat was hier ook al aan bod geweest als een bestrijding van Alzheimer.

  2 likes
 4. Niet om het een of om het ander…. maar waarom, waardòòr hebben toch zoveel mensen zoveel kwalen, komen die aanwaaien, uit de lucht vallen of krijg je die cadeau bij (na) je gevolgde LEEFSTIJL….?!?

  Deze ZIEKTE is net als bv MS een degenerative aandoening, er `slijt` ergens iets in die hersenen, er wordt iets aangetast… en hoe komt dat dan…?

  Ik denk (wèèt) dat PREVENTIEF leven, dus bewust weten wat en waarom je eet wat je eet, vèèl beter werkt dan alle `bestrijdingsmiddelen`…. 😉 tègen die of een kwaal…

  Hersenen, zenuwen, worden aangetast door òf bepaalde tekorten, òf bepaalde belastingen of een combi van beiden, en als je een aangetast gebied of orgaan of onderdeel weer zou willen her -stellen… en ik zeg niet dat het on-mogelijk is, maar dan niet slechts met een `middel`….maar dan ook gelijk en subiet met de verandering van de LEEFSTIJL !
  En dan nog maar afwachten tot in hoeverre een her-stel zich toelaat… mogelijk is.
  Maar als je LEEFSTIJL verantwordelijk is voor je kwaal (kwalen…) dan is een verandering daarvan noodzakelijk.

  Ofwel; reiniging, ontgiften, ontslakking, ontzuring, supplementering, vitalisering en dus het weerbaar maken van het IMMUUNSYSTEEM…
  Wellicht dat dan het systeem iets kan her -stellen van dat wat stuk is.

  Wij mensen, worden opgeleidt tot productiemedewerkers aan de BV Nederland en daar hoort blijkbaar niet bij het inzicht op de eigen gezondheid, oorzaak en gevolg, het BBP is blijkbaar nog steeds belangrijker dan een gezonde bevolking gezien de ca ACHT MILJOEN chronisch zieke mensen in dit kleine klotelandje….
  ACHT MILJOEN !!!

  Zieke mensen…. en de daarbij behorende `stichtingen`…. maag lever darm….. hart, nier, ALZHEIMER, en noem AL die `goeiedoelenstichtingen` maar op, de een zijn nood, is de goeiedoelenstichting zijn brood..als je begrijpt wat ik bedoel… zijn in dit land òntstellend hoog in aantal, en dan wil men de `zorg`kosten zien te verlagen… wanneer begint men…. eens met een adequate educatie vanaf de KLEUTERSCHOOL… gewoon spelenderwijs dat wat nodig is voor een benodigde KENNIS van die oorzaak en gevolg, en dan, en dat dan dus pas over een of twee generaties…. zou het kunnen bestaan dat die zorgkosten slechts besteed worden aan de diehards…. die struisvogels die hun kop in het zand blijven steken en aan hun gemak en genot de voorkeur blijven geven boven hun vitaliteit….

  Wanneer zorgt onze Roverheid nu eens voor een GEZONDE bevolking ?!?

  ipv GELD te laten preveleren…

  5 likes
 5. De drakenkop (Dracocephalum) is een eeuwenoud plantje dat in heel Azië al heel lang gebruikt wordt, zowel China als India gebruiken kruiden als medicijn. Helaas wordt het onmiddellijk in de ban gedaan door de Westerse genees maffia. Het lijkt me trouwens niet zo zinnig om gelijk dit artikel wat misschien een bijdrage kan leveren voor een beter leven, een politiek statement van te maken…….Negativiteit leidt ook tot Alzheimer……dan moeten we allemaal aan de pillen…

  4 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Generaal Wesley Clark voorspelde dat Amerika in vijf jaar tijd zeven landen zou uitschakelen. Alleen dit land staat nog overeind

Generaal Wesley Clark voorspelde dat Amerika in vijf jaar tijd zeven landen zou uitschakelen. Alleen dit land staat nog overeind

De gepensioneerde Amerikaanse generaal Wesley Clark waarschuwde ...

Geen bewijs voor agressieve plannen Iran. Britse generaal doet opvallende uitspraken (en steekt spaak in wiel van oorlogshaviken)

Geen bewijs voor agressieve plannen Iran. Britse generaal doet opvallende uitspraken (en steekt spaak in wiel van oorlogshaviken)

De Amerikaanse media vallen president Trump op ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 2 mei 2019
20:00 uur (CEST)
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.