CoronaBuitenland

‘Corona-agenten’ krijgen bevoegdheid om in te breken in huizen in West-Australië

Help door deze informatie met je vrienden op je socials te delen!

In West-Australië wil de overheid een wet doordrukken die de politie extra bevoegdheden geeft, waaronder het inbreken in woningen of auto’s.

Sinds eind september wordt er over de draconische wet gedebatteerd. De oppositie is mordicus tegen de nieuwe wet, die zogeheten ‘corona-agenten’ de bevoegdheid geeft om in welk gebouw of welk voertuig dan ook in te breken.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Deze agenten mogen individuen ook dwingen om in quarantaine te gaan. Ze kunnen bovendien winkels, bedrijven en gebedshuizen voor bepaalde tijd sluiten.

Haastig doorgedrukt

In West-Australië vielen de coronamaatregelen steeds onder een tijdelijke noodwet. Met de nieuwe wet wil de overheid een juridische basis creëren voor coronamaatregelen. Klinkt bekend?

De oppositie heeft twijfels over de noodzaak van de wet. Parlementsleden klagen daarnaast dat het wetsvoorstel te haastig wordt doorgedrukt.

Twee jaar

Politicus Shane Love zei dat de overheid transparanter moet zijn over de wet en voegde toe dat West-Australië ‘zo snel mogelijk moet terugkeren naar normaal’.

Mark McGowan, de premier van West-Australië, voerde tijdens corona buitengewoon strenge maatregelen door. De nieuwe wet moet na twee jaar vervallen, maar Love heeft er een hard hoofd in. “Ik ben er niet van overtuigd dat deze maatregel over twee jaar zal aflopen,” zei hij.

[The Epoch Times]

4.7 83 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

70 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
BOERVROU
BOERVROU
1 jaar geleden

Clowns!

Mar
Mar
1 jaar geleden

wees er maar trots op als gezagsdrager ( maar niet heus )

Rose
Rose
1 jaar geleden

Corona agenten de meesten niet geprikt om hun taak uit te voeren voor de overheid zijn de duidelijke nazislaven voor de elite als ze dat doen. Veel veel sterkte in West-Australië

salvar
salvar
1 jaar geleden

Parlementsleden klagen daarnaast dat het wetsvoorstel te haastig wordt doorgedrukt.
wat moet je dan doen langzaam doordrukken?

Back to top button
70
0
We lezen graag je reactie!x