Gezondheid

Spaans bronwater bevat 58 verschillende medicijnen

Help door deze informatie met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Uit recent onderzoek is gebleken dat bronwater in Spanje sporen van ruim 50 verschillende medicijnen en de verslavingsdrug nicotine bevat. Hoeveel chemicaliën zitten er in uw bronwater?

Onderzoekers van de Universidad Rey Juan Carlos in Madrid namen tien bronwatermerken onder de loep.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Tot hun verbazing bleek het bronwater 58 verschillende sporen van medicijnen te bevatten. In de helft van de flessen zat bovendien een significante hoeveelheid nicotine.

Kraanwater

Hoewel dit de eerste studie naar bronwater is, hebben andere studies al wel aangetoond hoeveel medicijnen, pesticiden en nicotine drinkwater bevat.

De British Geological Survey analyseerde grond- en drinkwater en trof onder meer nicotine, cafeïne en een aantal medicijnen, waaronder carbamazepine en triclosan, aan. Bij bronwater gaat het in veel gevallen om kraanwater dat door een filter is gehaald. Deze filtersystemen zijn vooral ontwikkeld om bijvoorbeeld lood en arseen uit het water te verwijderen, terwijl medicijnen en nicotine vaak in het water achterblijven.

Het Nationaal Gezondheidsinstituut van Tsjechië verzamelde dit jaar 92 drinkwatermonsters. De medicijnen ibuprofen, carbamazepine, naproxen en diclofenac bleken in de hoogste concentraties in het drinkwater voor te komen. De bronnen die zijn onderzocht voorzien de helft van de Tsjechische bevolking van drinkwater.

Depressie

Onderzoekers van de Universiteit van Novi Sad in Servië troffen verschillende antibiotica aan in het drinkwater. Afgelopen jaar ontdekten wetenschappers van de Vrije Universiteit Berlijn dat de psychoactieve medicijnen primidon en fenobarbital in het drinkwater terechtkomen. Fenobarbital veroorzaakt depressie van het centrale zenuwstelsel. In rioolwater werd onder meer oxazepam aangetroffen.

De Universiteit van Valencia stelde vast dat 80 procent van alle Spaanse landbouwgrond is verontreinigd met carbamazepine, paracetamol en andere medicijnen. In het drinkwater werden ook verschillende sporen van medicijnen gevonden.

Nederlandse onderzoekers ontdekten in de drinkwatervoorraad tot besluit 12 medicijnen en zeven verschillende metabolieten die weer andere toxinen vormen.

Bron: Greenmedinfo.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

28 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
henk
henk
10 jaren geleden

Ik ben meer geïnteresseerd in het Nederlandse kraanwater, want dat drink ik de hele dag door.

Iemand?

Lampje
Lampje
10 jaren geleden

Als de wereldbevolking zo enorm groot is, zul je of door dure processen het water moeten zuiveren, of de bevolking dom houden zo van ach, die drinken het toch wel.Overigens als het water totaal zou worden moeten gezuiverd was water onbetaalbaar geweest.Maar zelfs in Nederland, is regenwater nog altijd drinkbaar, een zuiveraartje doet de rest, en je hebt wel gezond drinkwater.Gezonder dan dat, van uw waterleverancier.

pietje bell
pietje bell
10 jaren geleden

Was er verder nog iets leuks te melden op niburu.Wat in dit artikel naar buiten gebracht wordt was al in 1975 bekend.Alleen het proces versneld zich.Deze planeet is eigenlijk voor al het leven onleefbaar geworden.De natuur loopt op zijn laatste benen.En als er niet snel volledig wordt ingegrepen door moeder aarde ,en hogere machten.dan kunnen onze kinderen het leven hier wel vergeten.Deze planeet is nog te redden maar niet meer alleen door de mensheid.Want dan is het nu te laat.

Aequus
Aequus
10 jaren geleden

Ik heb al regelmatig meegemaakt, dat het kraanwater schuimde en nee, niet door achter gebleven zeepresten. Ook ziet het kraanwater er regelmatig troebel uit en dit is niet door het periodieke schoonmaken van de leidingen. Water is allang niet meer zuiver zoals het zou moeten zijn, ook niet uit een flesje. Zelfs met de regen komt er viel troep vanuit de lucht mee. Water wordt in de toekomst nog zéér schaars wat wij ons nu nog niet goed kunnen voorstellen…

Back to top button
28
0
We lezen graag je reactie!x