Bewustzijn

Bestaan voorspellende dromen echt? Onderzoek leidt tot opmerkelijke resultaten

Help anderen door deze informatie met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Heb je weleens een voorspellende droom gehad die uitkwam? Dan ben je niet de enige. Een onderzoeker heeft dit fenomeen 25 jaar lang bestudeerd en komt tot opmerkelijke resultaten.

In 1975 had een vrouw een vreselijke nachtmerrie waarin ze zichzelf zag sterven terwijl ze haar dochter van een treinspoor probeerde te redden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Nog geen twee weken later kwamen moeder en dochter onder een trein, en overleden ze.

12 namen

Toeval of niet? Dr. Andrew Paquette, droomonderzoeker en scepticus, deed 25 jaar lang onderzoek naar zijn eigen dromen in een poging te bewijzen dat voorspellende dromen niet bestaan.

In 2015 analyseerde hij zijn gegevens door eerst te kijken naar dromen die gerelateerd waren aan de dood van mensen die hij kende en die hij had gehad voordat de persoon in kwestie overleed.

Hij kwam uit op 12 namen en ontdekte dat de dromen die gingen over sterfgevallen veel dichter in de buurt van het moment van overlijden plaatsvonden dan de dromen die niet over sterfgevallen gingen.

Op de sterfdag

In één van de gevallen zat er een gat van ongeveer zes jaar tussen de dromen en een sterfgeval, maar in een ander geval had hij op de sterfdag van een persoon een voorspellende droom waarin diezelfde persoon overleed.

Op die bewuste ochtend zei hij zelfs tegen zijn vrouw dat hij er zeker van was dat de persoon in kwestie was overleden.

[Psychology Magazine]

1.5 2 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Willem
Willem
4 jaren geleden

In 1975 had een vrouw een vreselijke nachtmerrie waarin ze zichzelf zag sterven terwijl ze haar dochter van een treinspoor probeerde te redden.
Nog geen twee weken later kwamen moeder en dochter onder een trein, en overleden ze.

Hoe weten ze dan waarover ze droomde?

Het kan denk ik, maar als je droomt dat een familielid niet moet gaan vliegen omdat hij neerstort en dat familielid moet vliegen omdat het al betaald is en belangrijk wat dan? Dus voorspellende dromen hebben totaal geen zin, je kunt er niets mee voorkomen namelijk.

Johannes
Johannes
4 jaren geleden

Zolang bekend bij mij. je hebt zoveel verschillende dromen, maar uiteindelijk zijn het roersels van de ziel. Hoe meer je verbonden bent met die ziel hoe duidelijker deze zaken zijn. ik heb op mn 5de verschillende voorspellingen ( visioenen ) gezien die 25 jaar later allemaal uitkwamen. En nu nog komen flashbacks terug 55 jaar later. Zo vreemd is dit niet voor mij.

Willem
Willem
4 jaren geleden

Ja Johannes maar heb je er iets aan gehad? Want eigenlijk stond je leven al vast voor je het ging leven dan, wat is dan het voordeel?

Hoop
Hoop
4 jaren geleden

willem@ mijn vrouw en ik vertellen elkaar als we rare droom hebben gehad. Misschien desbetreffende vrouw ook.

Back to top button
16
0
We lezen graag je reactie!x