Financieel

‘Alles is doorgestoken kaart’

Help ons door dit met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Illuminati waren amateurs. Het tweede grote financiële schandaal van het jaar brengt een internationale samenzwering aan het licht.

De Amerikaanse journalist Matt Taibbi schrijft in het tijdschrift Rolling Stone dat de wereld doorgestoken kaart is. Volgens hem manipuleren de grootste banken ter wereld de prijs van… vrijwel alles.

Taibbi was ooit een scepticus, maar moet nu toegeven dat de onzichtbare hand van de Rothschilds, de vrijmetselaars en de Illuminati wel degelijk bestaat.

Afgelopen jaar kwam het ‘grootste financiële schandaal in de geschiedenis’ naar buiten – ook wel het Libor-schandaal genoemd – waarbij too big to fail-banken de basisrente op onder meer leningen, spaarrekeningen en hypotheken manipuleerden.

Tweelingbroer

Het lijkt erop dat Libor nog een tweelingbroer heeft. Het bedrijf ICAP, de grootste uitvoerder van transacties voor financiële instellingen ter wereld, wordt momenteel voor een soortgelijk vergrijp onderzocht door de Amerikaanse autoriteiten.

Toezichthouders onderzoeken of een klein groepje handelaren van ICAP samenwerkte met 15 van ’s werelds grootste banken om ISDAfix te manipuleren, een belangrijke benchmark voor het berekenen van de prijs van renteswaps.

Een renteswap is een ruiltransactie die plaatsvindt op de financiële markten. Ze worden gebruikt door grote steden, grote corporaties en overheden om hun schuld te beheren. Er gaat in deze markt meer dan 379 biljoen dollar (288 biljoen euro) om. Elke vorm van manipulatie van ISDAfix heeft dus gelijk grote gevolgen.

Welbelust gokken

Door de mogelijke risico’s die gepaard gaan met financiële derivaten, waaronder renteswaps, zijn er in de loop der jaren enkele grote verliezen geleden door banken en investeerders. Veel grote verliezen bij banken zijn veroorzaakt door welbewust gokken door hun werknemers. De handelaren van banken worden met hoge variable bonussen gestimuleerd risico te nemen en grote winsten te behalen.

De banken die in dit geval worden genoemd zijn onder meer Barlays, UBS, Bank of America, JPMorgan Chase en de Royal Bank of Scotland, dezelfde banken die het Libor-tarief vaststellen.

Nu mogelijk zowel Libor als ISDAfix worden omgeven door schandalen, lijkt de ogenschijnlijk zo competetieve Wallstreet-cultuur doordrenkt te zijn van samenzwering en manipulatie.

Lees verder op: Rollingstone.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
najef
najef
9 jaren geleden

Zolang er geen personen tientale jaren in de gevangenis komen, ga ik vanuit dat elke overheids orgaan hieraan mee doet.

dymphna
dymphna
9 jaren geleden

Ben benieuwd wat ze nou weer met hun getuigen van plan zijn.

Hunting Wolf
Hunting Wolf
9 jaren geleden

De bankiers, de “LEUGENAARS” voor het leven.En dat is al een behoorlijk lang tijdje.Als je 55 jaar bent,op naar de 56 jaar.Hans de Booy heeft er een prachtig liedje over geschreven.

Linda
Linda
9 jaren geleden

Onbewust wacht ik bij het nieuws iedere dag op dat alles doorbrekende bericht. Dat er een arrestatiebevel voor de vorige paus was, was er zo een. Een slag in de ruggemerg van het systeem.
Dit is er ook zo een. En dan vooral het ‘De Illuminati waren amateurs.’
Ze zijn dus niet onoverwinnelijk. Ook zij hebben hun achilleshiel. Daar moet mee gewerkt worden.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

16
0
We lezen graag je reactie!x