Binnenland

Uithaal Rutte naar FVD oogst felle kritiek: ‘Er is niemand die deze gespeelde verontwaardiging serieus neemt’

Help ons door deze informatie met je vrienden op je social netwerk te delen!

Premier Rutte heeft gezegd dat Forum voor Democratie een ‘nieuw dieptepunt heeft bereikt’ door een journalist in een YouTube-filmpje ‘in diskrediet te brengen’. “In een democratie moeten journalisten hun werk kunnen doen zonder in diskrediet te worden gebracht,” schreef Rutte op Twitter.

Ook vice-premier Kaag, minister De Jonge, staatssecretaris Van der Burg en diverse Kamerleden, onder wie Segers en Klaver, spraken hun verontwaardiging uit over de video.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De uithaal van Rutte naar FVD oogst felle kritiek. Onder zijn tweet staan inmiddels meer dan 4000 reacties. Na 1000 reacties schreef FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen: “Allemaal negatief voor zover ik kan beoordelen, er is werkelijk niemand hier op Twitter die deze gespeelde verontwaardiging over een journalist die ontmaskerd wordt zelfs maar serieus neemt: alleen journalisten en politici doen dat.”

Wat een armoede

“Zelden zoveel onzin in een tweet gezien. Een niet-integere ‘journalist’ wordt ontmaskerd als een verlengstuk van het regime. En de liegende baas van het regime, die de democratie om zeep helpt, komt zijn liegende vazal redden. Met een leugen,” stelt FVD-Europarlementariër Marcel de Graaff.

Onderzoeker Annelies Strikkers schrijft: “Journalist Merel Ek liegt aantoonbaar tegen een politicus om hem in een kwaad daglicht te zetten en te scoren op tv. Het publiek heeft recht op objectieve, eerlijke verslaggeving en bevraging. Hier werd de bewuste journaliste op aangesproken. Merel moet netjes rectificeren.”

“Je kon er je klok op gelijk zetten! Op naar het volgende incidentje dat feitelijk nergens over gaat. Wat een armoede,” zegt advocaat Bart Maes.

Niet representatief voor Nederland

Ironisch genoeg beweerde premier Rutte onlangs in de Eerste Kamer dat de mensen die op Twitter zitten niet representatief zijn voor Nederland. Hij omschreef deze mensen als ‘een groep die diep in de nacht met een slecht humeur op Twitter anoniem extremiteiten etaleert’.

Hij zei ook dat hij ‘er na 10 seconden uitgegooid wordt’ als hij zijn eigen Twitteraccount bekijkt. “Dat is heerlijk, dan zie je al die andere dingen niet. Het gaat om 30.000 tot 40.000 mensen die niet representatief zijn voor Nederland,” zei hij.

Ondertussen brokkelt de steun voor de coalitiepartijen in de peilingen steeds verder af.

(Video verwijderd? Klik hier...)


4.9 112 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

132 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
NooT
NooT
1 jaar geleden

Eerst hadden we een kuiken, nu een merel.

semper amici
semper amici
1 jaar geleden

Begrijpelijk dat de NLse M.P. zich druk maakt, wanneer een volksvertegenwoordiger de praktijken van een onderdeel van de MSM exposed!! Want dat is toch de taak die de aivd doet. Tevens bezigt het kabinet ook deze regels, dus dat mag iemand niet doen, die het spelletje door heeft en de bevolking (wat hij en zijn partij vertegenwoordigd) informeert!!

Kabonkel
Kabonkel
1 jaar geleden

Wanneer hebben we dat meer gezien,o wacht Fortuyn was ook tegen de gevestigde orde.
2 verschillende kogels maakte helaas een einde aan zijn leven en de verantwoordelijke was vorige week weer eens op MSN te bekennen.Dit land is al jaren door en door verrot en iedereen stond erbij en keel erna!!

EVA
EVA
1 jaar geleden

Onderzoek naar de corrupte ministerie over de kleine bedragen die zijn ergens gegaan….naar de media om de mond dicht te houden. De jounalistik in dit land kun je beter in de prullebak weggoien, zijn slechte journalisten gekocht door de overheid.

Back to top button
132
0
We lezen graag je reactie!x