BuitenlandCorona

‘Coronavaccin beschermt slechts 2 maanden tegen het virus’

Help ons door dit met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Twee maanden. Dat is hoelang je volgens de Amerikaanse staat North Carolina beschermd bent tegen Covid-19 als je het coronavaccin haalt. In de Verenigde Staten is men al begonnen met vaccineren tegen corona. In Nederland begint de vaccinatiecampagne in januari.

Voor de massa zal het vaccin pas tegen het einde van de lente beschikbaar zijn, zei dr. Mandy Cohen van het ministerie van Volksgezondheid in North Carolina. Volgens haar ministerie beschermt het coronavaccin van Pfizer mogelijk slechts twee maanden tegen het virus, meldt zender WJZY.

Hoe langer mensen gevaccineerd zijn, hoe meer we te weten komen over immuniteit op de lange termijn, schrijft het ministerie op haar website. “We leren gaandeweg; hoeveel vaccins we op een dag kunnen uitdelen en hoeveel mensen zich laten vaccineren,” zei dr. Cohen.

Bijwerkingen

Het Europees geneesmiddelenbureau EMA heeft het vaccin van Pfizer enkele dagen geleden goedgekeurd. Het is het eerste coronavaccin dat beschikbaar komt voor de lidstaten van de EU. Volgens het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) krijgt naar verwachting 8 procent van de gevaccineerden koorts. Veel meer mensen zullen na hun inenting last krijgen van hoofdpijn (39 procent), vermoeidheid (37 procent) en spierpijn (25 procent).

Nederland verwacht 7,8 miljoen coronavaccins van Pfizer. Als het slechts twee maanden bescherming biedt, zou je je dus om de twee maanden moeten laten vaccineren.

Acteur Rob Schneider reageert op Twitter: “Ik hoef niet, bedankt.”

4.8 32 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

87 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Geoffrey
Geoffrey
2 jaren geleden

Tsja er moet toch een verdienmodel aan zitten natuurlijk, dus u haalt een niet werkend vaccin en bij de 2de ronde doen we dat gewoon nogmaals, want we doen wat we willen….

NEE 2021 wordt ONS JAAR. Klaar met deze poppenkast, tijd voor een reset voor HET VOLK.

ONZE RESET onder onze voorwaarden. Laat ze lekker de touwtyfus krijgen in Den Haag. Het gaat tenslotte om ONZE KINDEREN en in welke wereld wij willen dat ze opgroeien.

2021 het jaar van EENHEID of de ondergang!

Ron
Ron
2 jaren geleden

De mensen ontwikkelen antilichamen tegen PEG’s, waarschijnlijk als gevolg van de blootstelling aan cosmetica en medicijnen. Zo’n 7 procent daarvan loopt kans op anafylactische reacties, aldus de studie. Dit bij de eerste vaccinatie, bij de 4de of 5de inspuiting sterf je dan aan een anafylactische shock. Wat met griep, RMB, gele koorts en andere vaccins die ze inspuiten? Hoeveel medicijnen kan ik nog veilig nemen in de toekomst?

Geen schaap
Geen schaap
2 jaren geleden

Als ze dan in januari starten, werkt het tot maart en dan begint de lente en verdwijnen virussen meestal weer vanzelf.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
2 jaren geleden

NS heeft een nieuwe reclame.. laat mensen zien zonder muilkorf gezellig in de trein !! Dit is een sluipreclame, m.a.w laat jezelf vaccineren dan kan je reizen zonder mondkap gezellig zoals vroeger…ZO’N RECLAME IN DEZE TIJD IS MENSEN MISLEIDEN

Back to top button
87
0
We lezen graag je reactie!x