Homepagina » Buitenland » ‘Coronavaccin beschermt slechts 2 maanden tegen het virus’
coronavaccin
Foto: U.S. Secretary of Defense CC BY 2.0

‘Coronavaccin beschermt slechts 2 maanden tegen het virus’

Twee maanden. Dat is hoelang je volgens de Amerikaanse staat North Carolina beschermd bent tegen Covid-19 als je het coronavaccin haalt. In de Verenigde Staten is men al begonnen met vaccineren tegen corona. In Nederland begint de vaccinatiecampagne in januari.

Voor de massa zal het vaccin pas tegen het einde van de lente beschikbaar zijn, zei dr. Mandy Cohen van het ministerie van Volksgezondheid in North Carolina. Volgens haar ministerie beschermt het coronavaccin van Pfizer mogelijk slechts twee maanden tegen het virus, meldt zender WJZY.

Hoe langer mensen gevaccineerd zijn, hoe meer we te weten komen over immuniteit op de lange termijn, schrijft het ministerie op haar website. “We leren gaandeweg; hoeveel vaccins we op een dag kunnen uitdelen en hoeveel mensen zich laten vaccineren,” zei dr. Cohen.

Bijwerkingen

Het Europees geneesmiddelenbureau EMA heeft het vaccin van Pfizer enkele dagen geleden goedgekeurd. Het is het eerste coronavaccin dat beschikbaar komt voor de lidstaten van de EU. Volgens het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) krijgt naar verwachting 8 procent van de gevaccineerden koorts. Veel meer mensen zullen na hun inenting last krijgen van hoofdpijn (39 procent), vermoeidheid (37 procent) en spierpijn (25 procent).

Nederland verwacht 7,8 miljoen coronavaccins van Pfizer. Als het slechts twee maanden bescherming biedt, zou je je dus om de twee maanden moeten laten vaccineren.

Acteur Rob Schneider reageert op Twitter: “Ik hoef niet, bedankt.”

4.8 32 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
87 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Geoffrey
Geoffrey
8 maanden geleden

Tsja er moet toch een verdienmodel aan zitten natuurlijk, dus u haalt een niet werkend vaccin en bij de 2de ronde doen we dat gewoon nogmaals, want we doen wat we willen….

NEE 2021 wordt ONS JAAR. Klaar met deze poppenkast, tijd voor een reset voor HET VOLK.

ONZE RESET onder onze voorwaarden. Laat ze lekker de touwtyfus krijgen in Den Haag. Het gaat tenslotte om ONZE KINDEREN en in welke wereld wij willen dat ze opgroeien.

2021 het jaar van EENHEID of de ondergang!

Ron
Ron
8 maanden geleden

De mensen ontwikkelen antilichamen tegen PEG’s, waarschijnlijk als gevolg van de blootstelling aan cosmetica en medicijnen. Zo’n 7 procent daarvan loopt kans op anafylactische reacties, aldus de studie. Dit bij de eerste vaccinatie, bij de 4de of 5de inspuiting sterf je dan aan een anafylactische shock. Wat met griep, RMB, gele koorts en andere vaccins die ze inspuiten? Hoeveel medicijnen kan ik nog veilig nemen in de toekomst?

Geen schaap
Geen schaap
8 maanden geleden

Als ze dan in januari starten, werkt het tot maart en dan begint de lente en verdwijnen virussen meestal weer vanzelf.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
8 maanden geleden

NS heeft een nieuwe reclame.. laat mensen zien zonder muilkorf gezellig in de trein !! Dit is een sluipreclame, m.a.w laat jezelf vaccineren dan kan je reizen zonder mondkap gezellig zoals vroeger…ZO’N RECLAME IN DEZE TIJD IS MENSEN MISLEIDEN

x

Check Also

arts

Volgens Kamerlid Nicki Verweij (JA21) zal geen arts zeggen dat de mRNA-prik gentherapie is. Klopt dat?

FVD-voorman Thierry Baudet stelde het mRNA-vaccin in ...

nieuwsuur

Vraagtekens rond Nieuwsuur-repo over 39-jarige ‘coviddode’: ‘Opeenstapeling van rariteiten en onwaarheden’

In de wijk Heilust in Kerkrade schommelt ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

87
0
We lezen graag je reactie!x