Homepagina » Gezondheid » VIDEO: Dr. Wakefield onthult waarheid over link tussen BMR-vaccin, autisme en inflammatoire darmziekte
VIDEO: Dr. Wakefield onthult waarheid over link tussen BMR-vaccin, autisme en inflammatoire darmziekte

VIDEO: Dr. Wakefield onthult waarheid over link tussen BMR-vaccin, autisme en inflammatoire darmziekte

De Britse gastro-enteroloog dr. Andrew Wakefield kreeg onlangs de kans om in het openbaar te spreken over zijn onderzoek, waaruit bleek dat kinderen na de BMR-prik een verhoogd risico op autisme hadden.

Dr. Wakefield maakte duidelijk dat de verhalen die over zijn studie in de media zijn verschenen niet stroken met de daadwerkelijke onderzoeksgegevens. Hij werd aangevallen door het medisch establishment toen hij zieke kinderen probeerde te helpen.

“Niemand heeft mijn onderzoek gelezen”

Tijdens de Ignite the Truth-bijeenkomst in Dana Point in Californië ruimde dr. Wakefield ook enkele hardnekkige misvattingen over zijn studie uit de weg. Zo heeft hij nooit geconcludeerd dat alle vaccins autisme veroorzaken.

“Niemand heeft het onderzoek gelezen. Niemand weet wat erin staat. Het gaat om een serie casussen. Dit is de manier waarop ziektebeelden worden beschreven, of het nu gaat om het syndroom van Asperger, de ziekte van Crohn of MS – een handvol patiënten hebben soortgelijke symptomen op basis waarvan is gezegd dat een onderzoek gerechtvaardigd is,” zei hij.

“Ik heb geen enkele hypothese opgesteld. Daar is het onderzoek niet voor bedoeld. We kunnen alleen kijken naar de causatie – waar het op is gebaseerd, in dit geval het verhaal van de ouders. Wat zei de moeder, die tegenover me zat in de kliniek, wat er was gebeurd met haar kind? Dat is de plek waar geneeskunde begint. Het begint niet in een lab, het begint niet met een test, het begin met een klinische historie,” ging hij verder.

Compleet ander kind

Toen verschillende ouders bij dr. Wakefield en zijn collega dr. John Walker-Smith melding maakten van onverklaarbare darmproblemen bij hun kinderen, die pas de BMR-prik hadden gekregen, publiceerden de twee artsen hierover zodat er onderzoek naar kon worden gedaan. Andere artsen associeerden het BMR-vaccin na vervolgstudies met inflammatoire darmziekte.

“De moeders zeiden dat ze hun kinderen na de BMR-prik niet meer herkenden. Ze waren niet tegen vaccinaties. Ze lieten hun kinderen op tijd vaccineren. Ze zochten niet naar excuses; ze wilden antwoorden,” stelde dr. Wakefield.

“Hun kind was normaal. Na de BMR-prik kreeg het hoge koorts, schreeuwde het, viel het drie dagen achtereen in slaap en kreeg het last van aanvallen. Op het moment dat het wakker werd was het een compleet ander kind geworden. Taal, spraak, interactie – weg,” legde hij uit.

Toen Wakefield hier melding van maakte werd hij een doelwit van het establishment. “Ik zou colonoscopieën hebben gedaan bij de kinderen, maar ik heb ze nooit onderzocht. Ik bracht het onderzoeksteam samen en voerde het onderzoek uit. Ik was niet verantwoordelijk voor hun klinische zorg. Die zorg was in handen van een vakkundige groep gastro-enterologen die zonder enige twijfel bevestigde dat deze kinderen inflammatoire darmziekte hadden,” lichtte hij toe.

Intrekken dokterslicentie onterecht

De media hebben keer op keer geprobeerd zijn reputatie te beschadigen, maar wat niet in de kranten heeft gestaan is dat professor John Walker-Smith naar het Britse Hooggerechtshof is gestapt toen de dokterslicentie van de twee artsen werd ingetrokken. De rechter oordeelde dat er ‘fundamentele fouten waren gemaakt, dat bewijs was verdraaid, dat er een inadequate analyse was uitgevoerd, dat bewijs onterecht was verworpen’ en dat het intrekken van de dokterslicentie daarmee onterecht was.

Wakefield was niet in staat om in beroep te gaan omdat hij daar eenvoudig het geld niet voor had. Het zou hem meer dan 500.000 pond hebben gekost. De naam van professor John Walker-Smith werd gezuiverd en hij kreeg zijn dokterslicentie weer terug, maar daar werd geen ruchtbaarheid aan gegeven. Sindsdien zijn er talloze papers gepubliceerd waaruit is gebleken dat de BMR-prik kan worden gelinkt aan inflammatoire darmziekte.

“Brian Deer, Rupert Murdoch en GlaxoSmithKline keerden zich tegen ons omdat we het lef hadden betrokken te raken bij het veiligheidsonderzoek naar vaccins. Ze verloren, maar daar heeft nooit iemand iets over gehoord,” zei Wakefield.Vind je deze info waardevol? Klik dan hieronder om te delen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

9 reacties

 1. Dr. Wakefield is geweldig! Hij is al zo lang bezig en hij blijft maar doorgaan.

  8 likes
 2. Bij mijn hondje zelf gezien hoe heftig een vaccinatie kan zijn. Begon te rillen, schuimbekte, lag dood stil, gaf over, kortom een zielig hoopje hond. Na een dag knapte ie gelukkig wel op. Ik had al besloten bij mijn kinderen niks meer te doen en na dit dus ook bij mijn hondje nooit meer.

  6 likes
 3. Als dat ophoud vinden ze wel iets nieuws om over druk te maken en manipuleren er weer op los of het waarheid is of niet.

  4 likes
 4. Is dat dezelfde dr Wakefield die in 1998 een onderzoek uitvoerde maar waarvan zowel de onderzoeksmethode en de uitkomsten zodanig waren opgesteld dat er eigenlijk maar een conclusie duidelijk kon worden getrokken, en dat was fraude? En waarvan de sponsor een letseladvocaat was? En is dit dezelfde dr Wakefield die onderzoeksjournalist Brian Deer beschuldigt van dat laatstgenoemde door de farmacautische industrie zou werken, maar dat niet voor een rechter durft te verklaren? Dezelfde dr Wakefield die door de Britse tuchtraad uit het artsenregister is geschorst?

  5 likes
 5. Enge man, we zijn zeker alweer vergeten dat hij omgekocht was?
  En dan kon hij met zijn eigen vaccin lekker cashen.

  Nee hoor, niets anders dan een ordinaire geldwolf.

  3 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

griepprik

NUcheckt gefactcheckt door NFNcheckt. Waarom je wél griep kunt krijgen van de griepprik

Mensen die voor de mainstream media werken ...

hormoongif

Een aanval op de gezondheid van de burger. Dit nieuwe onderzoek waarschuwt voor hormoongif op groente en fruit

Groenten en fruit uit de supermarkt zijn ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 23 januari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.