Gezondheid

VIDEO: Dr. Wakefield onthult waarheid over link tussen BMR-vaccin, autisme en inflammatoire darmziekte

Help mee door dit met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Britse gastro-enteroloog dr. Andrew Wakefield kreeg onlangs de kans om in het openbaar te spreken over zijn onderzoek, waaruit bleek dat kinderen na de BMR-prik een verhoogd risico op autisme hadden.

Dr. Wakefield maakte duidelijk dat de verhalen die over zijn studie in de media zijn verschenen niet stroken met de daadwerkelijke onderzoeksgegevens. Hij werd aangevallen door het medisch establishment toen hij zieke kinderen probeerde te helpen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

“Niemand heeft mijn onderzoek gelezen”

Tijdens de Ignite the Truth-bijeenkomst in Dana Point in Californië ruimde dr. Wakefield ook enkele hardnekkige misvattingen over zijn studie uit de weg. Zo heeft hij nooit geconcludeerd dat alle vaccins autisme veroorzaken.

“Niemand heeft het onderzoek gelezen. Niemand weet wat erin staat. Het gaat om een serie casussen. Dit is de manier waarop ziektebeelden worden beschreven, of het nu gaat om het syndroom van Asperger, de ziekte van Crohn of MS – een handvol patiënten hebben soortgelijke symptomen op basis waarvan is gezegd dat een onderzoek gerechtvaardigd is,” zei hij.

“Ik heb geen enkele hypothese opgesteld. Daar is het onderzoek niet voor bedoeld. We kunnen alleen kijken naar de causatie – waar het op is gebaseerd, in dit geval het verhaal van de ouders. Wat zei de moeder, die tegenover me zat in de kliniek, wat er was gebeurd met haar kind? Dat is de plek waar geneeskunde begint. Het begint niet in een lab, het begint niet met een test, het begin met een klinische historie,” ging hij verder.

Compleet ander kind

Toen verschillende ouders bij dr. Wakefield en zijn collega dr. John Walker-Smith melding maakten van onverklaarbare darmproblemen bij hun kinderen, die pas de BMR-prik hadden gekregen, publiceerden de twee artsen hierover zodat er onderzoek naar kon worden gedaan. Andere artsen associeerden het BMR-vaccin na vervolgstudies met inflammatoire darmziekte.

“De moeders zeiden dat ze hun kinderen na de BMR-prik niet meer herkenden. Ze waren niet tegen vaccinaties. Ze lieten hun kinderen op tijd vaccineren. Ze zochten niet naar excuses; ze wilden antwoorden,” stelde dr. Wakefield.

“Hun kind was normaal. Na de BMR-prik kreeg het hoge koorts, schreeuwde het, viel het drie dagen achtereen in slaap en kreeg het last van aanvallen. Op het moment dat het wakker werd was het een compleet ander kind geworden. Taal, spraak, interactie – weg,” legde hij uit.

Toen Wakefield hier melding van maakte werd hij een doelwit van het establishment. “Ik zou colonoscopieën hebben gedaan bij de kinderen, maar ik heb ze nooit onderzocht. Ik bracht het onderzoeksteam samen en voerde het onderzoek uit. Ik was niet verantwoordelijk voor hun klinische zorg. Die zorg was in handen van een vakkundige groep gastro-enterologen die zonder enige twijfel bevestigde dat deze kinderen inflammatoire darmziekte hadden,” lichtte hij toe.

Intrekken dokterslicentie onterecht

De media hebben keer op keer geprobeerd zijn reputatie te beschadigen, maar wat niet in de kranten heeft gestaan is dat professor John Walker-Smith naar het Britse Hooggerechtshof is gestapt toen de dokterslicentie van de twee artsen werd ingetrokken. De rechter oordeelde dat er ‘fundamentele fouten waren gemaakt, dat bewijs was verdraaid, dat er een inadequate analyse was uitgevoerd, dat bewijs onterecht was verworpen’ en dat het intrekken van de dokterslicentie daarmee onterecht was.

Wakefield was niet in staat om in beroep te gaan omdat hij daar eenvoudig het geld niet voor had. Het zou hem meer dan 500.000 pond hebben gekost. De naam van professor John Walker-Smith werd gezuiverd en hij kreeg zijn dokterslicentie weer terug, maar daar werd geen ruchtbaarheid aan gegeven. Sindsdien zijn er talloze papers gepubliceerd waaruit is gebleken dat de BMR-prik kan worden gelinkt aan inflammatoire darmziekte.

“Brian Deer, Rupert Murdoch en GlaxoSmithKline keerden zich tegen ons omdat we het lef hadden betrokken te raken bij het veiligheidsonderzoek naar vaccins. Ze verloren, maar daar heeft nooit iemand iets over gehoord,” zei Wakefield.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
8 jaren geleden

Dr. Wakefield is geweldig! Hij is al zo lang bezig en hij blijft maar doorgaan.

Pascal
Pascal
8 jaren geleden

Als dat ophoud vinden ze wel iets nieuws om over druk te maken en manipuleren er weer op los of het waarheid is of niet.

Elise49
Elise49
8 jaren geleden

Bij mijn hondje zelf gezien hoe heftig een vaccinatie kan zijn. Begon te rillen, schuimbekte, lag dood stil, gaf over, kortom een zielig hoopje hond. Na een dag knapte ie gelukkig wel op. Ik had al besloten bij mijn kinderen niks meer te doen en na dit dus ook bij mijn hondje nooit meer.

Juan
Juan
8 jaren geleden

Enge man, we zijn zeker alweer vergeten dat hij omgekocht was?
En dan kon hij met zijn eigen vaccin lekker cashen.

Nee hoor, niets anders dan een ordinaire geldwolf.

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x