Archeologie

Oudste geoglief ter wereld gemaakt door kinderen van verloren beschaving

Help door deze info met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Archeologen ontdekten in 2011 in het Russische Oeralgebergte een geoglief in de vorm van een reusachtige eland. Ze stonden voor een raadsel, aangezien het lijnenspel alleen vanuit de lucht in zijn geheel kan worden gezien.

Experts zeggen nu dat kinderen van een verloren beschaving hebben meegeholpen aan het 6000 jaar oude kunstwerk. De eland, die in de buurt van het Zjoeratkoelmeer ligt, is de oudst bekende geoglief ter wereld.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De geoglief, die duizenden jaren ouder is dan de beroemde Nazcalijnen in Peru, werd in 2011 ontdekt op satellietbeelden. De lokale onderzoeker Alexander Shestakov stuitte op de vindplaats toen hij door beelden van Google Earth aan het spitten was.

Stukken gereedschap die zijn gevonden laten zien dat zowel kinderen als volwassenen eraan werkten, meldt de krant The Siberian Times. Het stenen gereedschap was speciaal gemaakt voor kinderhanden. De hele gemeenschap werkte aan de reusachtige eland, die zich uitstrekt over een gebied van 275 meter.

De geoglief was oorspronkelijk te zien vanaf een nabijgelegen bergkam, maar is sindsdien aan het zicht onttrokken door de begroeiing. Ondanks de vondst van de gereedschappen hebben de wetenschappers nog altijd geen idee wie de geoglief precies heeft gemaakt en waarom.

Ze nemen aan dat het lijnenspel is gemaakt om indruk te maken op de goden, maar archeologen hebben in de omgeving nog geen bewijs gevonden van een cultuur die tussen 3000 en 4000 voor Christus in staat was om een dergelijk kunstwerk te maken.

Onderzoekers hopen tijdens opgravingen aardewerk te vinden zodat ze meer te weten kunnen komen over de mysterieuze beschaving. Wel is duidelijk dat de geoglief sociaal gezien van groot belang was, aangezien geogliefen het symbool zijn van eenheid, aldus de archeologen.

Het gebied werd sinds de steentijd bewoond, maar er werden geen tekenen van grote sociale structuren gevonden. Ook is er niets gevonden wat erop wijst dat ze iets anders deden dan jagen en vissen. Onlangs werden verspreid over Kazachstan nog 50 geogliefen gevonden, waaronder een reusachtige swastika.

[MailOnline, The Siberian Times]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
HANNIE
HANNIE
9 jaren geleden

PRACHTIGer komen steeds meer tevoorschijn op deze wereld ,en begrijp dat we niets weten
ondanks die moderne dingen ,, wel dat er veel wreedheid is die niet lijkt te stoppen …
en dat alles toch een is ..overal dezelfde tekeningen . circels ,, grotten enz
wie zijn wij in vredesnaam ,,

Anoniem
Anoniem
9 jaren geleden

Er zijn mogelijk ontelbare beschavingen waar we niks over weten. Deze beschavingen stonden nog in contact met andere werelden. De symbolen ed zijn nodig om energie van deze wereld met andere werelden te kunnen genereren. Wij zijn dit vergeten, maar de elite niet, zij weten precies de betekenis en werking van de symbolen. Om grote massa’s energie te kunnen generen organiseren ze festivals etc. Met daaromheen alle symbolen die nodig is om energie door te sluizen. Het gebruik van een reuzenrad is een van. Ook artefacten in musea’s staan op plekken waar energie doorgesluisd kan worden. Kerken hebben dezelfde werking. Kijk goed naar symbolen rond festivals etc. Ze worden in deze ‘moderne’ tijd nog steeds gebruikt, eigenlijk meer misbruikt. Alleen zo verborgen, maar ook recht onder onze neus.

lalalalaria
lalalalaria
9 jaren geleden

Stel, je hebt pas een mammoet gevangen en je hebt dus eten voor de eerstkomende 3 weken. Er is geen TV, geen mobieltjes, geen facebook, geen werk te verrichten, geen files en geen andere informatie. Is het dat niet aannemelijk dat een halve oergemeenschap dan gewoon “omdat het kan” en uit culturele overwegingen zo’n ding maakt. Zo moeilijk is het ook niet. Ze hadden er ganse dagen weken en jaren tijd voor om er over te discusseren en na te denken. Bottom line: leuk maar daarom niet alien-leuk.

Pascal
Pascal
9 jaren geleden

Wat voor wetenschap is dit nou dat het door kinderen gemaakt zou zijn?

Misschien wel een schoolwerkstuk van de Hobbits!!

Hoe kan je uitgaan van een VERLOREN BESCHAVING, het woord verloren zegt heel veel over beschaving of was dat het ook niet?

Om nu te zeggen dat het om Kinderen gaat, gaat mij veel te ver en kan ik dit niet serieus nemen!

Back to top button
11
0
We lezen graag je reactie!x