Gezondheid

Pas op met CT-scans. Ze verviervoudigen de kans op deze vorm van kanker

Help anderen door deze info met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een CT-scan – een technologisch hoogstandje dat een 3D-beeld van het lichaam toont – verviervoudigt de kans op hersentumoren bij kinderen.

Patiënten die blootgesteld worden aan de hoogste dosis straling van een CT-scan lopen het hoogste risico, maar zelfs een scan met een minder hoge dosis verdubbelt nog steeds de kans op een hersentumor.

Het gebruik van CT-technologie is in de afgelopen 20 jaar sterk gestegen, omdat het makkelijker is om een diagnose te stellen op basis van een driedimensionaal beeld van een probleemgebied, meestal de hersenen of de buik.

Direct verband

Een CT-scan heeft echter ook veel hogere niveaus van straling dan een standaard röntgenfoto, en dit brengt veel mensen, en met name kinderen, in gevaar.

Toen onderzoekers keken naar de gezondheidsdossiers van 168.394 kinderen die een of meer CT-scans ondergingen, ontdekten ze dat de algehele kankerpercentages anderhalf keer hoger waren dan verwacht.

Het effect was het grootst bij hersenkanker. De studie toonde een direct verband aan tussen de stralingsdosis en de kans dat een kind een (goed- of kwaadaardige) hersentumor krijgt.

Vraagtekens

Verrassend genoeg vergrootten de scans niet het risico op leukemie, een ander type kanker waarvan bekend is dat het wordt veroorzaakt door blootstelling aan straling.

De inschatting van het risico kan enigszins vertekend zijn, omdat bij sommige kinderen mogelijk een scan werd gemaakt omdat ze risico liepen om kanker te ontwikkelen.

Maar deze recente bevindingen zetten vraagtekens bij de rechtvaardiging om een kind bloot te stellen aan hoge doses straling.

Het onderzoek is verschenen in het Journal of the National Cancer Institute.

[Medisch Dossier]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Only you
Only you
3 jaren geleden

Ontwrichting van de dna Structuur?

eksegese
eksegese
3 jaren geleden

We worden langzaam maar heel zeker steeds meer blootgesteld aan zaken die kanker kunnen aanwakkeren. De kans dat je kanker krijgt groeit dan ook gestaag. Als er bovendien goed geld mee te verdienen valt zal bewijs hiervoor vinden op grote weerstand stuiten omdat wetenschappers tegenwoordig ook gewoon voor het geld gaan.

Elise
Elise
3 jaren geleden

Ik vind de ct scan een heel goed middel om defecten aan het lichaam op te sporen. Voor de behandelaars geeft het een duidelijk beeld waar ze het moeten zoeken en kunnen de behandeling daarop afstemmen. Het is algemeen bekend dat radiologie etc gevaarlijk kan zijn. Daar wordt rekening mee gehouden(voorzorgsmaat regelingen) tijdens de scan.
Wat veel gevaarlijker is: Satellieten(sommige) doen precies hetzelfde. Kijken door de aarde heen. En ik denk dat deze technologie misbruikt wordt als machtswapen.
De i-phone/playstation en andere speeltjes voor kinderen zijn in mijn ogen veel gevaarlijker, dan 1 x in de scan.

ikzelfzelf
ikzelfzelf
3 jaren geleden

Beter de methode van Dr. Hamer uitproberen en ver weg blijven van de reguliere methoden.

https://www.biologikanederland.nl/over-dr-hamer/

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

9
0
We lezen graag je reactie!x