Homepagina » Universum » Als dit waar blijkt te zijn, is dit één van de grootste ontdekkingen in de menselijke geschiedenis
Als dit waar blijkt te zijn, is dit één van de grootste ontdekkingen in de menselijke geschiedenis

Als dit waar blijkt te zijn, is dit één van de grootste ontdekkingen in de menselijke geschiedenis

Het hoofd van de faculteit sterrenkunde van de Harvard-universiteit zegt wat anderen niet durven te zeggen over een eigenaardig object dat ons zonnestelsel is binnengekomen, schrijft Haaretz.

“Het maakt me niet uit wat mensen zeggen,” aldus Avi Loeb, de auteur van één van de meest controversiële (en populaire) wetenschappelijke artikelen die vorig jaar zijn gepubliceerd.

“Ik zeg wat ik denk,” zei Loeb. “Wetenschap is niet zoals de politiek en is niet gebaseerd op peilingen.”

Terughoudend

Afgelopen oktober publiceerden de professor en zijn student Shmuel Bialy een artikel in het wetenschappelijke blad The Astrophysical Journal Letters, waaruit blijkt dat ze serieus rekening houden met de mogelijkheid dat een intelligent buitenaards ras een ruimteschip naar de aarde heeft gestuurd.

Het ruimteschip heet Oumuamua, de eerste interstellaire bezoeker in ons zonnestelsel.

“Andere vooraanstaande wetenschappers hebben gezegd dat ze dit object vreemd vonden, maar reageerden in het openbaar terughoudend,” zei Loeb.

“Ik begrijp dat niet,” vervolgde hij. “Wetenschappers moeten de vrijheid hebben om risico’s te nemen zonder te vrezen voor hun baan.”

Imago

“Jammer genoeg denken de meeste wetenschappers alleen maar aan hun imago,” klonk het.

Loeb: “Als dit waar blijkt te zijn, is dit één van de grootste ontdekkingen in de menselijke geschiedenis.”

In eerste instantie werd gedacht dat Oumuamua een komeet was, maar er was geen komeetstaart zichtbaar.

Kometen bestaan uit ijs, dat verdampt op het moment dat een komeet de zon nadert. Rond Oumuamua werd echter geen spoor van gas of stof waargenomen.

Factor 10

Toen werd gedacht dat het een asteroïde was, maar het object roteerde acht uur lang rond zijn as terwijl de helderheid varieerde met een factor 10.

De helderheid van asteroïden varieert doorgaans hooguit met een factor drie.

Op basis van de lichtreflectie is vastgesteld dat het object de vorm van een sigaar of een pannenkoek moet hebben.

Wetenschappers beweerden verder dat Oumuamua de oversteek heeft gemaakt van de ster Vega naar ons zonnestelsel, maar ook dat is volgens Loeb onjuist.

Grootste verrassing

De grootste verrassing kwam eind juni, toen uit gegevens van de Hubble-ruimtetelescoop bleek dat het mysterieuze object tijdens zijn bezoek aan het binnenste deel van het zonnestelsel plotseling versnelde.

Deze versnelling kon niet worden verklaard door de aantrekkingskracht van de zon.

De enige verklaring die Loeb kon bedenken was dat het object een duw had gekregen als gevolg van de stralingsdruk van de zon.

Dat zou betekenen dat het object – net als een lichtzeil – stuwkracht opwekt met hulp van de zon.

Arrogant

Het gebruikt geen brandstof, maar wordt aangedreven door licht te reflecteren.

Loeb hoopt met zijn artikelen de aandacht te trekken van astronomen zodat zij hun beste telescopen gebruiken om alvast naar het volgende object te speuren.

Met onze huidige technologie is het namelijk niet mogelijk om achter Oumuamua aan te gaan.

“Iedereen die claimt dat we uniek en speciaal zijn is arrogant,” zei Loeb. “We weten nu dat er meer planeten zoals de onze zijn dan zandkorrels langs alle kusten op aarde.”

[Haaretz]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Schaap
Schaap
1 jaar geleden

Oumuamua is maar gewoon een stuk steen, weliswaar wel afkomstig uit een ander sterrenstelsel, maar niks meer of minder dan een stuk steen.

Dirk
Dirk
Reactie op  Schaap
1 jaar geleden

Schaap,dat je dat kunt zien met een veld verrekijker.

dutchresearcher
dutchresearcher
1 jaar geleden

Dit nieuws moet zeer sceptisch worden opgevat, denk ik. Als je reist met de lichtsnelheid, ben je 4 jaar onderweg naar de dichstbijzijnde ster. De kans dat er in een straal van 1000 lichtjaar intelligent leven is, is nagenoeg nihil. Een paar praktische vragen (ervan uitgaande dat de aliens met de lichtsnelheid reizen):

1. De lichtsnelheid is ong. 350.000 km per seconde. Wat gebeurt er met je ruimteschip als je met de lichtsnelheid tegen een rots aanbotst? Als een rots van 10 meter op ramkoers zich op 3,5 miljoen kilometer bevindt, heb je nog slechts 10 seconde om uit te wijken.
2. De aliens bevinden zich duizenden jaren in zo’n ruimteschip. Hele generaties leven enkel en alleen op dit ruimteschip. Dan zit je niet met z’n zessen op een ruimte van 20 m2. Dan heb je het over een reizende samenleving van minimaal een paar duizend aliens. Maar wie zou zijn leven hieraan willen opofferen (hele leven in een ruimteschip lijkt me erg saai)?
3. Voor de aarde zouden aliens een groot risico vormen, maar andersom ook. De mens is niet geheel weerloos. Waarom zouden ze dit risico durven nemen?

4. Voor degene die komen met het verhaal van de wormgaten etc. Zou jij je ruimtevaartuig op goed geluk in zo’n gat (als ze al bestaan) werpen? Hoe weten ze waar deze tunnel uitkomt? Hoe controleer je de krachten die in deze tunnel werkzaam zijn (en die je van A naar B brengen)? En hoe komen ze weer terug?

5. Indien de aliens een (biologische) levensvorm zijn, hoe neem je voor duizenden jaren aan ‘voedsel’ etc. mee? Hoe ga je om met apparatuur die ongetwijfeld verslijt? Beschadigingen onderwerg? Hoeveel reserveonderdelen moet je wel niet meenemen? En hoe ga je om met ziektes die zich in het ruimteschip ontwikkelen (of van evt. tussenstops) en resistent zijn tegen de medicijnen die je hebt?
6. Indien de aliens puur machines zijn, dan vergen deze machines onderhoud? Wie doet dat? En je hebt (nog) meer reserveonderdelen nodig. En hoe voorkom je een syntax error, waardoor alle machines vastlopen?

Zomaar even wat vragen, waardoor ik denk dat we nooit aliens te zien krijgen. En wij ook nooit de aarde (definitief) kunnen verlaten.

NicoVilly
NicoVilly
Reactie op  dutchresearcher
1 jaar geleden

Er bestaat al meerdere jaren een SSP (Secret Space Program) waar voornamelijk leden van de Navy in zitten. Ze hebben reeds ruimteschepen gebouwd groter een kilometer. Ze beweren in 5 min naar de maan te vliegen en in 45 minuten naar het midden van de melkweg.

Robbedoes
Robbedoes
Reactie op  NicoVilly
1 jaar geleden

50.000 lichtjaar in 45 minuten? Dat is 584.000.000 keer de snelheid van het licht. Dat lijkt me iets wat te veel van het goede.

Ikke
Ikke
Reactie op  dutchresearcher
1 jaar geleden

Ik ga er vanuit dat ze technieken gebruiken die wij nog niet kunnen bedenken.
Wij zijn pas 70jaar bezig in de ruimte, terwijl de buitenaarde misschien al 1miljoen jaar verder zijn dan ons.
Die lachen misschien om lichtsnelheid en wormgaten.

Sergio
Sergio
Reactie op  dutchresearcher
1 jaar geleden

Vooropgesteld: al je vragen en kritische opmerkingen zijn terecht.

Ik ga ze niet 1 voor 1 “behandelen”. Alleen het volgende: je gaat, begrijpelijk, uit van onze (menselijke) uitgangspunten. Zou het echter niet zo kunnen zijn dat een buitenaardse beschaving geheel andere uitgangspunten kent? Lijkt me zelfs voor de hand liggend. Om maar een voorbeeld te noemen: jouw punten 2 en 5 : wat nu als een buitenaardse beschaving bestaat uit wezens met een veel langere leeftijdsmogelijkheid dan mensen; dat ze bv. 1.000 jr of ouder kunnen worden. Dan heb je het niet meer over de noodzaak om “generaties” door te brengen in een ruimteschip. En wat nu als deze wezens veel minder energie/voedsel nodig hebben dan de mens? Of dat hun technologie zoveel ontwikkelder is dan die v.d. mens dat ze in staat zijn om hun bewustzijn te verplaatsen in een andere vorm (een of andere supercomputer of andere biologische ontvanger). Zomaar wat mogelijkheden.

Jacques
Jacques
Reactie op  dutchresearcher
1 jaar geleden

Wij leven hier op ruimteschip aarde en vliegen niet alleen om de zon maar zijn ook op weg naar de andromeda nevel alwaar we over een paar miljoen jaar aankomen.

Kees Chinees
Kees Chinees
Reactie op  dutchresearcher
1 jaar geleden

Weet je wat ook een dilemma is met bijna de lichtsnelheid reizen? Dat is wanneer wij met 99.99% van de lichtsnelheid zouden kunnen reizen en we zijn een jaar onderweg dan zijn er inmiddels 219 jaar verstreken hier op aarde.

Henk Azie
Henk Azie
Reactie op  dutchresearcher
1 jaar geleden

Als men dit soort zaken vanuit menselijk standpunt blijft zien, kom je nooit verder.
Met zoveel galaxies acht ik het zeer mogelijk dat er andere bewoonde planeten zijn. Hoe die wezens er uitzien mag je lekker aan je fantasie overlaten. Zolang er geen bewijs is dat iets niet bestaat kun je niet zeggen dat iets niet bestaat, want je weet het gewoon niet.

Rudolph C..
Rudolph C..
Reactie op  dutchresearcher
1 jaar geleden

probleem is als je enige gereedschap een hamer is, je altijd in termen van spijkers denkt.
en er zal ongetwijfeld zoveel meer zijn, we kennen niet eens de geschiedenis van onze eigen aardkluit

Sander.inc
Sander.inc
Reactie op  dutchresearcher
1 jaar geleden

als je dood gaat dan leeft je ziel toch ook verder zonder materiaal , dromen zijn heel mooi alfa beta wat is echt de dromen wereld dimensie of deze dimensie . ze zijn zeker verder dan ons zelfs degene die de piramides bouwde waren veel verder dan ons en dan Atlantis zou dat niet antarctica zijn ?

Ben
Ben
1 jaar geleden

Wat ik niet goed begrijp van een interstellair “ruimte schip”oumuamua genaamd, is dat je toch echt wel zou verwachten dat deze wel enige tijd in ons zonnestelsel zou blijven en niet meteen weer zou vertrekken!
Zeker gezien de jaren dat deze onderweg moet zijn geweest! Nee, dat kan ik niet geloven! Dus moet het wel ruimtepuin op drift zijn geweest!

Bas van Schie
Bas van Schie
1 jaar geleden

Ik beantwoord even je vragen van onder naar boven.

Vraag 6; Alians zijn niet dexlectisch. Er is een 6d printer aan boord voor de onderdelen. Alian H. Harie doet het onderhoud.

Vraag 5: voedsel groeit in kweek bakjes. Ze hebben medicijnen gestudeerd.

Vraag 4: afstand is tijd x snelheid zo denken wij. Zij weten dat er alleen maar hier en nu is hun vorm van reizen is interdimentionaal. Met andere woorden zij zijn al hier.

Vraag 3: Zij laten zich niet leiden door angst.

Vraag 2: Zie antwoord vraag 4

Vraag 1: Eindelijk een goede vraag!

brg
brg
Reactie op  Bas van Schie
1 jaar geleden

Ik maak mij niet druk om die aliëns zij zijn misschien plasmatisch

Jeff
Jeff
1 jaar geleden

De grootste ontdekking van de menselijke geschiedenis? Die is al geschreven, nl dat we het bewustzijn hebben gebruikt om anderen uit te buiten en te onderwerpen met macht en status tot gevolg. Waarschijnlijk is het afbuigen van het ruimte schip, het gevolg van hun grootste ontdekking en derhalve ‘m zo snel mogelijk te peren.

Asco
Asco
1 jaar geleden

dat wij die mogelijkheden niet hebben,wil niet zeggen dat anderen dat ook niet hebben.

John jacobs
John jacobs
1 jaar geleden

Wie zegt dat t heelal zo groot is als wij denken en wie zegt dat er geen overbruggingen zijn om sneller van a naar b te kunnen. De natuur is logisch, zoals wij denken dat t heelal is , is onlogisch. Wij weten helemaal niks.

Arwijn
Arwijn
1 jaar geleden

Heel simpel: Het is niet waar! Nog meer science fiction verhalen die plaats vinden in een omgeving die technisch nooit zal kunnen bestaan zoals gepresenteerd.

danmaarzo
danmaarzo
Reactie op  Arwijn
1 jaar geleden

Wat in ieder geval is aangetoond is het niet bestaan van die platte aarde…

Coldshot
Coldshot
1 jaar geleden

iedereen vergeet steeds de factor tijd… als je snel genoeg gaat verloopt de tijd veeel langzamer ..Ze reizen dus bv 1000 jaar (aardse tijd) maar de inzittenden zijn maar 1 jaar ouder geworden.

Elise
Elise
1 jaar geleden

Deze verhaaltjes zijn puur gericht om geld binnen te harken voor verdere technologie.
Waarom wil de mens een manier vinden om in de ruimte te overleven?
Omdat men weet, dat het hier een grote teringzooi gaat worden.
Wat mij opvalt: De Dogon en Hopi’s hebben min of meer hetzelfde verhaal. Ooit kwamen er astronauten naar beneden en hielp hen met kennis om voedsel te verbouwen na een superramp. Volgens hen zijn er al meerdere werelden(tijdperken(sommige) van grote beschavingen) op aarde geweest. Primitieve stammen die veel weten over technologie. De Hopi’s zeggen dat je de beste kans hebt om te overleven het aardse pad moet blijven volgen. Dus niet de lucht in. Niet moet meegaan met technologie. Dat doen ze niet voor niks!
In India heb je toeristenattracties die slangenkuilen heten. Volgens de historie/gids gaat het om ondergrondse schuilkelders voor de elite. De slechte, machtige mensen overleefden de ramp via die grotten.
Het kan dus goed zijn, dat adam 1 van die astronauten was. En misschien zijn die vorige werelden om dezelfde redenen vernietigd. Gewoon om weer opnieuw te kunnen beginnen. Omdat de mens geen grote natuurlijke vijand kent.(er komen steeds meer mensen op aarde). Hebben de hoogpriesters een systeem bedacht. En dat systeem heet nu: Agenda 21/30.
Geen leuke gedachte, maar kijk eens om je heen. Het systeem vernietigd alles. Respect voor het mens/dier/natuur is al weg. Het is te technocratisch/commercieel/snel etc.
Voorbeeldje van krankzinnigheid: Een onderzoekje hoe vervuilend huisdieren wel niet zijn. Hoe kom je erop? Deze dieren geven liefde en krijgen zelf liefde.
Een docu over hoe je met honden om moet gaan. Test je loyaliteit van je hond door hem te sturen naar het bakje waar het minste eten in zit. Hoe verzin je het? Aan die trut zeg ik: Net zoals bij mensen is er wisselwerking. Ben je goed voor je naaste(in waarde latend), dan krijg je het vanzelf terug. Ik heb dus zo’n testje niet nodig. Zelfs mijn zoon kotste ervan. Snel afgezet die tv.
Zo zie je dus hoe het systeem ons steeds verder van onszelf af stuurt. En dat vind ik wel beangstigend. Het gebeurt zo sneaky.

x

Check Also

trump

Trump: ‘Wat ik weet over aliens en Roswell? Het is heel interessant’

Donald Trump jr. vroeg zijn vader in ...

studie

Studie: Melkweg huisvest meer dan 30 actieve buitenaardse beschavingen

Er kunnen meer dan 30 buitenaardse beschavingen ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

22
0
We lezen graag je reactie!x