Binnenland

Fraude met goede doelen: ALS-directeur die 170.000 euro stal van patiënten krijgt jaar cel

Help ons door deze informatie met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een oud-directeur van de stichting ALS is veroordeeld tot een gevangenisstraf van een jaar, waarvan drie maanden voorwaardelijk. Eric N. heeft in 2013 170.000 euro van de stichting naar een privérekening overgemaakt.

Als penningmeester van de stichting Vrienden van de Rudolf Steiner Kliniek, die intensieve zorgt biedt aan ouderen en gehandicapten, verduisterde hij nog eens 143.000 euro. Met dat geld probeerde hij het financiële gat bij stichting ALS te dichten. In de rechtbank bekende Eric N. dat hij geld heeft overgemaakt naar zijn privérekening. Voor de rechter betoonde hij huilend spijt: “Ik heb ongelooflijke schade aangericht.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Ice Bucket Challenge

Stichting ALS zamelt geld in voor onder meer onderzoek naar de spierziekte ALS. Dat gebeurde met acties als de Ice Bucket Challenge en de Amsterdam City Swim. De diefstal werd vorig jaar ontdekt door de accountant van de stichting.

Volgens de officier van justitie leefde Eric N. op te grote voet. Zo had hij een zeilboot en ging hij vaak op vakantie. Hij kon zijn belastingaanslagen niet meer betalen en maakte vervolgens een verkeerde keuze. Toen het een keer was gebeurd, bleef hij ermee doorgaan.

Spiraal van diefstal en leugens

Een spiraal van diefstal en leugens begint bij een deurwaarder die in maart 2013 bij de woning van Eric N. in Wassenaar aanbelt. Vanaf dat moment begon hij geld van ALS over te maken naar zijn eigen rekening.

Toen in 2012 prinses Máxima de Amsterdamse gracht insprong voor het goede doel schoot de naamsbekendheid omhoog en kwam het geld binnen als water. N. maakte steeds grotere bedragen van stichting ALS over naar zijn privérekening.

Als boekhouders hem er in juni 2013 op aanspreken zegt de directeur alles te willen terugbetalen. In werkelijkheid steelt hij in december dat jaar eerst bijna een ton van de stichting, om vervolgens slechts 50.000 euro terug te storten.

[Omroep West, RTVNH]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Peter
Peter
7 jaren geleden

Mede door dit soort gevallen, en het feit dat de directeuren al een riante vergoeding krijgen, geef ik helemaal NIKS aan de zogenaamde goede doelen.

vladi
vladi
7 jaren geleden

En het gestolen geld?Betaald dit stuk vreten dat terug aan de stichting?

of betaald hij buiten de celstraf een flinke aan de ‘staat’?

fff

iubuntu
iubuntu
7 jaren geleden

3 maanden voorwaardelijk, waarvan dus 9 effectief. Geen boete, geen terugvordering???
Heeft een hele gemeenschap bestolen. en voorgelogen Wat zijn we toch laks.

kiaora
kiaora
7 jaren geleden

Goh, mag ik ook een jaar zitten voor 170.000 euro ? Waar moet ik tekenen?
Hoeveel geld zijn de goede doelen misgelopen door deze graaiers? Een veelvoud van wat ze gegraaid hebben vrees ik. Dus de totale schade is enorm en gaat over de ruggen van de mensen waar de goede doelen voor in het leven waren geroepen (omdat we van de staat alleen maar belasting hoeven te verwachten).
Stelen van de zwaksten in de samenleving… lager gaat het niet en ook daar heeft de regering al patent op.
Waarom zijn het altijd gewetenloze narcisten in leidinggevende functies ? DIT is waarom de wereld zo’n zootje is. Greed rules !! En de politiek geeft het voorbeeld.

Back to top button
18
0
We lezen graag je reactie!x