Homepagina » Gezondheid » Kurkuma bestrijdt kanker beter dan chemotherapie. Dit is wat de wetenschap erover zegt
Kurkuma bestrijdt kanker beter dan chemotherapie. Dit is wat de wetenschap erover zegt

Kurkuma bestrijdt kanker beter dan chemotherapie. Dit is wat de wetenschap erover zegt

Dieneke Ferguson werd gediagnosticeerd met een agressieve vorm van bloedkanker en moest een aantal zware behandelingen ondergaan. Die sloegen niet aan.

Op internet las ze over een geneeskrachtig stofje in kurkuma. Ze besloot het in te nemen en nu heeft ze vrijwel geen kankercellen meer in haar lichaam, schreef de Daily Mail.

Na drie chemokuren en vier stamceltransplantaties was Dieneke ten einde raad. Op een forum las ze over curcuminetabletten.

Verbazing

Ze besloot een grote hoeveelheid in te slaan omdat ze naar eigen zeggen toch niets meer te verliezen had.

Vijf jaar lang slikte ze iedere dag een curcuminepil en daarnaast staakte ze haar reguliere behandelingen.

Tot verbazing van haar oncoloog nam het aantal kankercellen in haar lichaam zienderogen af. “Ik heb nog nooit zulke overtuigende resultaten gezien als bij haar,” zei hij.

Hij was zo onder de indruk van haar herstel dat hij een stuk over haar case heeft gepubliceerd in vakblad The BMJ.

Effectiever

Britse kankeronderzoekers bereikten eerder een belangrijke doorbraak door voor het eerst aan te tonen dat curcumine mogelijk effectiever is tegen kankercellen dan chemotherapie.

Tijdens een studie, die is gepubliceerd in het tijdschrift Cancer Letters, werd in eerste instantie gekeken of curcumine behandelingen met chemotherapie tegen darmkanker kan versterken.

De wetenschappers kwamen tot de ontdekking dat curcumine een veilig en effectief hulpmiddel is bij de behandeling van darmkanker.

De onderzoekers wezen erop dat curcumine in staat is om de stamcellen aan te vallen die aan de basis staan van kwaadaardige kankers.

Beter

De meest opvallende uitkomst van de nieuwe studie is dat curcumine kanker beter bestrijdt dan chemotherapie.

Chemotherapie (5-FU/oxaliplatin) blijkt 53 keer giftiger te zijn dan curcumine. Oxaliplatin is zelfs 122 keer giftiger dan curcumine. Je kunt je afvragen waarom curcumine dan niet op grote schaal wordt voorgeschreven aan darmkankerpatiënten.

Het probleem is dat er ongeveer 800 miljoen dollar nodig is om de benodigde klinische onderzoeken te doen en goedkeuring van de Amerikaanse geneesmiddelenautoriteit FDA te krijgen.

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
mike
mike
2 jaren geleden

Ondanks dat men al lang weet hoe allerlei vormen van kanker ontstaan en op betaalbare wijze kunnen worden genezen worden de reguliere geneeswijzen willens en wetens in stand gehouden.

Dit doet men omdat het een belangrijke inkomstenbron is voor de Deep State. Daarnaast kennen we allemaal het gedachtengoed van bepaalde leiders, welke luid dat de bevolkingsaantallen wereldwijd drastisch gereduceerd dienen te worden naar 500mio. Het is cru om het zo te schrijven, maar kanker en aids zijn daar een onderdeel van.

Er zijn inmiddels al zo veel artsen vermoord die zich bezig hielden met geneeswijzen tegen dit soort ziekten, dat hier een onmiskenbaar patroon in te herkennen is.

Als je overweegt om Kurkuma te gebruiken, is het verstandig om een biologische versie te zoeken en het te combineren met zwarte peper. Daarnaast zijn de duurdere supplementen vaak beter aan te raden omdat bij goedkopere soorten de kans op verontreinigingen met zware metalen wat groter is. Dit geldt in het algemeen voor supplementen en niet speciaal voor kurkuma.

William
William
Reactie op  mike
2 jaren geleden

Goed en duidelijk geschreven Mike,
Er is een mooi Nederlands filmpje over curcumine supplementen met duidelijke uitleg
https://www.youtube.com/watch?v=iIFsKOW0PT4&frags=pl%2Cwn

mike
mike
Reactie op  William
2 jaren geleden

@William, dit is helemaal super.
Goed om ook eens een Nederlandse video te zien over dit soort onderwerpen. Er zijn veel Engelse video’s over te vinden, maar er zijn ook genoeg mensen voor wie dat wat minder prettig is.

Zonnetje
Zonnetje
Reactie op  mike
2 jaren geleden

Lees ik net een stukje over hoeveel jongeren in Macedonië goed geld verdienen aan het verspreiden van nep-nieuws. Ook dat mensen meer nepnieuws lezen, dan interesse tonen of op onderzoek uitgaan of het nieuws wel echt klopt… Nepnieuws is inmiddels ook een soort kanker geworden. Het woekert zich een weg en mensen raken de weg kwijt…
Massaal staart de burger zich blind op Big Pharma, Big Food etc. Dat curcumma, wel zoals je beschrijft de biologische én met verse zwarte peper, naast een gezonde levensstijl is al veel langer bekend. Een Rotterdamse specialist wilde zijn patiënten met alvleesklierkanker helpen met curcumma en werd het verboden!
Zelf heb ik alle reguliere medicatie afgezworen nadat ik ernstige polyneuropathie opgelopen heb door intoxicatie met hydrocortison. Een diagnose Addison klopte een jaar later niet en was Cushing geworden…door de cortison!
De zenuw- en spierpijnen bestrijdt ik met cbd mèt THC (zelfgemaakt of via Suver Nuver) en de clusterhoofdpijnen ga ik met succes te lijf met tempanensis truffelthee. High wordt ik niet. Het zijn eeuwenoude middelen, verdrongen door aandeelgeile concerns..
Inderdaad. Deep State moet af vd overpopulatie maar eerst wordt iedere geboren baby nog tot slaaf gemaakt vh systeem!
Steeds meer bewijzen stapelen zich op over de groeiende armoede en (geestelijke) gifbubble en gifbelt waar we in moeten leven. Gedwongen doordat politici, door ons gekozen…de ballen niet hebben het bedrijfsleven (Monsanto/Bayer nu, Unilever etc.) aan te pakken. Plastic en suiker zijn de grootste killers voor onze gezondheid.
De burger moet zelf echt in beweging gaan komen, maar nu 2 moeten werken voor de steeds duurdere huizen…zeggen zij geen tijd over te hebben zich er in te verdiepen…en geven hun kindjes liever smartphones, fastfood en lolly’s om rustig te blijven…
Na hun de (zond)vloed….
Is er nog hoop of is er een maatschappelijke revolutie voor nodig?!

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
Reactie op  Zonnetje
2 jaren geleden

Bob Marley waarschuwde ons al; Onley the fittest of the fittest shall surfive.

Eksegese
Eksegese
2 jaren geleden

Wij gebruiken kurkuma bijna dagelijks in de keuken. Het maakt verreweg de meeste gerechten net nog iets lekkerder en wij hopen op een preventieve werking. Vooralsnog zijn we zonder klachten en zonder medicijnen. We doen echter heel wat meer om gezond te blijven, veel daarvan is zeker niet conform adviezen van het voedingscentrum of andere door de overheid gesponsorde instanties. Dat is veelal al lang en breed achterhaalde kennis. Toch blijven ze het volk met hun ziekmakende adviezen torpederen

only you
only you
2 jaren geleden

Als je een gezonde leefstijl zonder alcohol en roken leidt dan kom je ook al een eind?

egetal
egetal
Reactie op  only you
2 jaren geleden

en zonder dierlijke eiwitten.

:adrianus-johannes.
:adrianus-johannes.
2 jaren geleden

kruiden drankje : eetlepel gemalen kurkuma eetlepel versgemalen zwarte peper korrels theelepel tabasco saus OF 2 theelepel van een sambal soort dan verse maggiplant in de hakselmolen en naar smaak in het glas eetlepel warmwater in het glas en 13 maal roeren aan vullen met tomatensap en op jou smaak brengen met keltisch zee zout..
maggiplant kan je ook vervangen door een ander jou benodigde kruit of sap van een groente, geperste knoflook, ui gehakselde lente ui of welke look dan ook, champion of paddenstoelen bouillon of sap van distels etc.etc.
als de basis maar kurkuma, zwartepeper en tabasco is, afvullen met tomatensap liefst verse..
1 tot 3 maal daags 1 maal per week 1 maal per maand als je maar een regelmaat houd..
dat jou immuunsysteem op jou kan vertrouwen, het geeft jou ook regelmatig aan wat het nodig heeft als je dat kan horen en niet ontleerd ben door onderwijs, welke deze 2 woorden de zelfde betekenis hebben..

frans
frans
2 jaren geleden

Je hoeft geen 800 miljoen te hebben om de geneeskracht van kurkuma aan te tonen.
Verbindt je met de plant en wortel en voel.
In de middeleeuwen namen de kruidenvrouwen levendig waar aan de planten waarvoor ze goed waren.
die gave moeten de mensen weer herwinnen maar nu ook met betrokkenheid van het vol bewuste verstand.
Kurkuma wortel kun je in kleine stukjes tegelijk ook zo eten. Maar dan wel de biologische.

Marco
Marco
2 jaren geleden

Ik maak en gebruik Liposomale waarin ik ook Kurkuma in verwekt.
Dit wordt beter door je lichaam opgenomen.

https://www.kankerhoeverder.nl/liposomale-vitamine-c/

Louise
Louise
2 jaren geleden

Kurkumawortel is fam van de gember.. Het beste is om gewoon verse kurkuma wortel te kopen, en raspen. Het probleem is altyd in het westen dat er grote hoeveelheden in capsules wordt gedaan, daar kan het lichaam helemaal niks mee, en geeft vaak bijwerkingen .. in de verse wortel zitten 3 soorten curcuminoiiden…… niemand weet wat er in een capsule zit ……Een oud ayurvedisch recept is altijd, curcuma met warme melk, of curcuma met peper en olijfolie …. www ayurvedisische geneeskunde.com of .nl…….
www. jessevandervelde.com.

x

Check Also

coronavaccin

Het gaat hard: 55 Amerikanen overleden na coronavaccins

In de Verenigde Staten zijn 55 mensen ...

spoedeisende hulp

Honderden mensen belanden op spoedeisende hulp na coronaprik

In de Verenigde Staten zijn honderden mensen ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

12
0
We lezen graag je reactie!x