Homepagina » Gezondheid » Kurkuma bestrijdt kanker beter dan chemotherapie. Dit is wat de wetenschap erover zegt
Kurkuma bestrijdt kanker beter dan chemotherapie. Dit is wat de wetenschap erover zegt

Kurkuma bestrijdt kanker beter dan chemotherapie. Dit is wat de wetenschap erover zegt

Dieneke Ferguson werd gediagnosticeerd met een agressieve vorm van bloedkanker en moest een aantal zware behandelingen ondergaan. Die sloegen niet aan.

Op internet las ze over een geneeskrachtig stofje in kurkuma. Ze besloot het in te nemen en nu heeft ze vrijwel geen kankercellen meer in haar lichaam, schreef de Daily Mail.

Na drie chemokuren en vier stamceltransplantaties was Dieneke ten einde raad. Op een forum las ze over curcuminetabletten.

Verbazing

Ze besloot een grote hoeveelheid in te slaan omdat ze naar eigen zeggen toch niets meer te verliezen had.

Vijf jaar lang slikte ze iedere dag een curcuminepil en daarnaast staakte ze haar reguliere behandelingen.

Tot verbazing van haar oncoloog nam het aantal kankercellen in haar lichaam zienderogen af. “Ik heb nog nooit zulke overtuigende resultaten gezien als bij haar,” zei hij.

Hij was zo onder de indruk van haar herstel dat hij een stuk over haar case heeft gepubliceerd in vakblad The BMJ.

Effectiever

Britse kankeronderzoekers bereikten eerder een belangrijke doorbraak door voor het eerst aan te tonen dat curcumine mogelijk effectiever is tegen kankercellen dan chemotherapie.

Tijdens een studie, die is gepubliceerd in het tijdschrift Cancer Letters, werd in eerste instantie gekeken of curcumine behandelingen met chemotherapie tegen darmkanker kan versterken.

De wetenschappers kwamen tot de ontdekking dat curcumine een veilig en effectief hulpmiddel is bij de behandeling van darmkanker.

De onderzoekers wezen erop dat curcumine in staat is om de stamcellen aan te vallen die aan de basis staan van kwaadaardige kankers.

Beter

De meest opvallende uitkomst van de nieuwe studie is dat curcumine kanker beter bestrijdt dan chemotherapie.

Chemotherapie (5-FU/oxaliplatin) blijkt 53 keer giftiger te zijn dan curcumine. Oxaliplatin is zelfs 122 keer giftiger dan curcumine. Je kunt je afvragen waarom curcumine dan niet op grote schaal wordt voorgeschreven aan darmkankerpatiënten.

Het probleem is dat er ongeveer 800 miljoen dollar nodig is om de benodigde klinische onderzoeken te doen en goedkeuring van de Amerikaanse geneesmiddelenautoriteit FDA te krijgen.

[Natural News]


Vind je dit artikel waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

12 reacties

 1. Ondanks dat men al lang weet hoe allerlei vormen van kanker ontstaan en op betaalbare wijze kunnen worden genezen worden de reguliere geneeswijzen willens en wetens in stand gehouden.

  Dit doet men omdat het een belangrijke inkomstenbron is voor de Deep State. Daarnaast kennen we allemaal het gedachtengoed van bepaalde leiders, welke luid dat de bevolkingsaantallen wereldwijd drastisch gereduceerd dienen te worden naar 500mio. Het is cru om het zo te schrijven, maar kanker en aids zijn daar een onderdeel van.

  Er zijn inmiddels al zo veel artsen vermoord die zich bezig hielden met geneeswijzen tegen dit soort ziekten, dat hier een onmiskenbaar patroon in te herkennen is.

  Als je overweegt om Kurkuma te gebruiken, is het verstandig om een biologische versie te zoeken en het te combineren met zwarte peper. Daarnaast zijn de duurdere supplementen vaak beter aan te raden omdat bij goedkopere soorten de kans op verontreinigingen met zware metalen wat groter is. Dit geldt in het algemeen voor supplementen en niet speciaal voor kurkuma.

  27 likes
  • Lees ik net een stukje over hoeveel jongeren in Macedonië goed geld verdienen aan het verspreiden van nep-nieuws. Ook dat mensen meer nepnieuws lezen, dan interesse tonen of op onderzoek uitgaan of het nieuws wel echt klopt… Nepnieuws is inmiddels ook een soort kanker geworden. Het woekert zich een weg en mensen raken de weg kwijt…
   Massaal staart de burger zich blind op Big Pharma, Big Food etc. Dat curcumma, wel zoals je beschrijft de biologische én met verse zwarte peper, naast een gezonde levensstijl is al veel langer bekend. Een Rotterdamse specialist wilde zijn patiënten met alvleesklierkanker helpen met curcumma en werd het verboden!
   Zelf heb ik alle reguliere medicatie afgezworen nadat ik ernstige polyneuropathie opgelopen heb door intoxicatie met hydrocortison. Een diagnose Addison klopte een jaar later niet en was Cushing geworden…door de cortison!
   De zenuw- en spierpijnen bestrijdt ik met cbd mèt THC (zelfgemaakt of via Suver Nuver) en de clusterhoofdpijnen ga ik met succes te lijf met tempanensis truffelthee. High wordt ik niet. Het zijn eeuwenoude middelen, verdrongen door aandeelgeile concerns..
   Inderdaad. Deep State moet af vd overpopulatie maar eerst wordt iedere geboren baby nog tot slaaf gemaakt vh systeem!
   Steeds meer bewijzen stapelen zich op over de groeiende armoede en (geestelijke) gifbubble en gifbelt waar we in moeten leven. Gedwongen doordat politici, door ons gekozen…de ballen niet hebben het bedrijfsleven (Monsanto/Bayer nu, Unilever etc.) aan te pakken. Plastic en suiker zijn de grootste killers voor onze gezondheid.
   De burger moet zelf echt in beweging gaan komen, maar nu 2 moeten werken voor de steeds duurdere huizen…zeggen zij geen tijd over te hebben zich er in te verdiepen…en geven hun kindjes liever smartphones, fastfood en lolly’s om rustig te blijven…
   Na hun de (zond)vloed….
   Is er nog hoop of is er een maatschappelijke revolutie voor nodig?!

   29 likes
  • Goed en duidelijk geschreven Mike,
   Er is een mooi Nederlands filmpje over curcumine supplementen met duidelijke uitleg
   https://www.youtube.com/watch?v=iIFsKOW0PT4&frags=pl%2Cwn

   11 likes
   • @William, dit is helemaal super.
    Goed om ook eens een Nederlandse video te zien over dit soort onderwerpen. Er zijn veel Engelse video’s over te vinden, maar er zijn ook genoeg mensen voor wie dat wat minder prettig is.

    5 likes
 2. Wij gebruiken kurkuma bijna dagelijks in de keuken. Het maakt verreweg de meeste gerechten net nog iets lekkerder en wij hopen op een preventieve werking. Vooralsnog zijn we zonder klachten en zonder medicijnen. We doen echter heel wat meer om gezond te blijven, veel daarvan is zeker niet conform adviezen van het voedingscentrum of andere door de overheid gesponsorde instanties. Dat is veelal al lang en breed achterhaalde kennis. Toch blijven ze het volk met hun ziekmakende adviezen torpederen

  13 likes
 3. Je hoeft geen 800 miljoen te hebben om de geneeskracht van kurkuma aan te tonen.
  Verbindt je met de plant en wortel en voel.
  In de middeleeuwen namen de kruidenvrouwen levendig waar aan de planten waarvoor ze goed waren.
  die gave moeten de mensen weer herwinnen maar nu ook met betrokkenheid van het vol bewuste verstand.
  Kurkuma wortel kun je in kleine stukjes tegelijk ook zo eten. Maar dan wel de biologische.

  5 likes
 4. :adrianus-johannes.

  kruiden drankje : eetlepel gemalen kurkuma eetlepel versgemalen zwarte peper korrels theelepel tabasco saus OF 2 theelepel van een sambal soort dan verse maggiplant in de hakselmolen en naar smaak in het glas eetlepel warmwater in het glas en 13 maal roeren aan vullen met tomatensap en op jou smaak brengen met keltisch zee zout..
  maggiplant kan je ook vervangen door een ander jou benodigde kruit of sap van een groente, geperste knoflook, ui gehakselde lente ui of welke look dan ook, champion of paddenstoelen bouillon of sap van distels etc.etc.
  als de basis maar kurkuma, zwartepeper en tabasco is, afvullen met tomatensap liefst verse..
  1 tot 3 maal daags 1 maal per week 1 maal per maand als je maar een regelmaat houd..
  dat jou immuunsysteem op jou kan vertrouwen, het geeft jou ook regelmatig aan wat het nodig heeft als je dat kan horen en niet ontleerd ben door onderwijs, welke deze 2 woorden de zelfde betekenis hebben..

  4 likes
 5. Kurkumawortel is fam van de gember.. Het beste is om gewoon verse kurkuma wortel te kopen, en raspen. Het probleem is altyd in het westen dat er grote hoeveelheden in capsules wordt gedaan, daar kan het lichaam helemaal niks mee, en geeft vaak bijwerkingen .. in de verse wortel zitten 3 soorten curcuminoiiden…… niemand weet wat er in een capsule zit ……Een oud ayurvedisch recept is altijd, curcuma met warme melk, of curcuma met peper en olijfolie …. www ayurvedisische geneeskunde.com of .nl…….
  www. jessevandervelde.com.

  4 likes
 6. Ik maak en gebruik Liposomale waarin ik ook Kurkuma in verwekt.
  Dit wordt beter door je lichaam opgenomen.

  https://www.kankerhoeverder.nl/liposomale-vitamine-c/

  2 likes
 7. Als je een gezonde leefstijl zonder alcohol en roken leidt dan kom je ook al een eind?

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

230 bezorgde wetenschappers roepen EU op de uitrol van 5G uit te stellen. Dit is de aanleiding

230 bezorgde wetenschappers roepen EU op de uitrol van 5G uit te stellen. Dit is de aanleiding

Wetenschappers en artsen zijn een nieuwe campagne ...

Pijnlijke nederlaag: Bayer (Monsanto) verliest miljarden nadat opnieuw een jury bepaalt dat Roundup kanker veroorzaakt. Hier spuiten we rustig door

Pijnlijke nederlaag: Bayer (Monsanto) verliest miljarden nadat opnieuw een jury bepaalt dat Roundup kanker veroorzaakt. Hier spuiten we rustig door

De Duitse chemiereus Bayer heeft opnieuw een ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 25 april 2019
20:00 uur (CEST)
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.