Binnenland

D66 wil dat Ongehoord Nederland van de buis wordt gehaald: ‘Plek onhoudbaar geworden’

Help ons door deze info met iedereen op je socials te delen!

De NPO wil voor de derde keer een boete opleggen aan omroep Ongehoord Nederland. De raad van bestuur van de NPO gaat naar eigen zeggen ook nadenken over de toekomst van ON! in het publieke bestel.

“De raad van bestuur zal zich beraden of er een verzoek aan de staatssecretaris zal worden gedaan om de voorlopige erkenning van ON! in te trekken.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De omroep schrijft in een reactie dat zij het voorgenomen besluit interpreteert als een openbaring van de intentie om ON! van de buis te halen. “Het is duidelijk dat de rechtse boodschap van ON! niet goed valt bij de NPO.”

Ze zijn niet gewenst

“Deze stap onder leiding van NPO-voorzitter Frederieke Leeflang kan vrijwel niet anders worden gezien dan als een politieke afrekening van een omroep die met zijn missie en visie een groot deel van de Nederlandse bevolking bedient. Het gedrag van het NPO-bestuur past niet in een volwassen democratie waar persvrijheid het hoogste goed is.”

“Het NPO-bestuur valt de democratie aan,” aldus de omroep.

Ongehoord Nederland krijgt veel steun. “Het is allang overduidelijk waar de NPO heen wil, dus pull the trigger maar, er is geen ontkomen meer aan. Iedereen met een beetje denkvermogen ziet dit patroon. Ze zijn niet gewenst. Censureren dus maar,” zegt ondernemer Rutger van den Noort.

De schaamte voorbij

“Mocht dit doorgang vinden, is dit officieel het einde van de persvrijheid in Nederland,” voegt Annelies Strikkers toe.

“De schaamte voorbij. Dat zou de nieuwe benaming voor de NPO moeten zijn,” reageert professor Paul Cliteur.

“Er moet een nieuw systeem komen: betaal alleen voor de NPO als u de programma’s wilt zien die ze aanbieden. Dan zal het aanbod heel snel veranderen,” voorspelt journalist Joost Niemoller.

Onhoudbaar

Gabriel van de Bloemfontein van ON! twittert: “Hiermee wil de journalistieke elite het gewone volk zijn stem in de media ontnemen. We hebben in Nederland een uitsluitcultuur en last van conformiteitsdruk.”

Tweede Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma windt er geen doekjes om: “D66 vindt dat de plek van Ongehoord Nederland in het publieke bestel onhoudbaar is geworden. De journalistieke code en mediawet wordt nog altijd stelselmatig geschonden. Tijd dat de NPO optreedt.”

4.8 142 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

232 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
King of light
King of light
1 jaar geleden

Sjoerd Sjoerdsma de mannelijke Kaag kan niet tegen de waarheid, wil dat dan ook niet horen. Een typische gevalletje van in een andere wereld leven. Maar ja zo zijn er meerdere die in een eigen gecreëerde bubble leven.

Ben het Zat!
Ben het Zat!
1 jaar geleden

Ik kijk al heeeeel lang geen tv meer en kan iedereen dat aanraden

noh
noh
1 jaar geleden

Rechtse boodschap? Volgens mij simpelweg de waarheid. Het moderne links is extreem rechts. En eigenlijk was hitler.met zn hele ideologie ook gewoon extreem links

Annette
Annette
1 jaar geleden

Wat IS het toch een ongelooflijk vies, smerig mannetje, die Sjoerd Sjoerdsma!

Niet dat ik ECHT verbaasd ben over het geouwehoer om Ongehoord Nieuws van de buis te halen. Absoluut niet.

En WAAROM ben ik niet verbaasd? Omdat dit namelijk de ENIGE omroep is, die het ECHTE geluid laten horen. En dat echte geluid is: DE WAARHEID.

En ja…. sinds lange tijd mag die waarheid natuurlijk onder geen beding wijdverspreid worden. Zoveel is wel duidelijk.

Zoals ik begrepen heb, stemmen steeds méér mensen op dinsdag- en donderdagmiddag af op NPO 1. Voor velen is dat ook de ENIGE keer, dat ze naar de NPO kijken en luisteren. Voor de rest van de week wordt die omroep genegeerd.

En wat ook heel belangrijk is: Ongehoord Nieuws brengt letterlijk het ongehoorde nieuws. Zoals gistermiddag over het ongekende aantal doden, waarvoor zogenaamd geen verklaring gevonden kan worden.

Voor ONS, de verstandige, ongevaccineerden is dat natuurlijk helemaal geen verrassing. Wij hebben WEL onderzoek gedaan, vóórdat die hele campagne om je met een experimentele gentechinjectie te laten prikken, van start ging.

Wij hebben die vertegenwoordigers van de regering, zoals Mark Rutte en Hugo de Jonge, met daarnaast zogenaamde experts, zoals de dierenartsen Marion Koopmans en die vent, waarvan ik even de naam vergeten ben.

En NU, eindelijk, komt de aap uit de mouw. “Ze” proberen nog met allerlei smoesjes een reden te vinden, waarom SPECIFIEK de “gevaccineerde” mensen omvallen: het klimaat, het koken op gas, teveel in de natuur lopen. EN natuurlijk worden WIJ als oorzaak aangewezen.

Het is dus weer allemaal de schuld van de ongevaccineerden. Allemaal bedoeld om nog méér tweedracht te zaaien.

Toch verwacht ik, dat de omroep Ongehoord Nieuws van de NPO zal verdwijnen. De tegenstand is (helaas) te groot. De duivelse krachten zijn (helaas) te sterk.

ALS dat gebeurt, dan zal de omroep uit moeten wijken naar alternatieve kanalen. EN dan stemmen wij natuurlijk daar op af.

In de Tweede Wereldoorlog waren ook verzetskanalen, toen in de vorm van krantjes, die, vooral door dappere vrouwen, rondgebracht werden.

De strijd is nog lang niet gestreden, maar bij iedere tegenslag worden wij met z’n allen nóg sterker en meer vastberaden.

En ZO is het maar net!

Back to top button
232
0
We lezen graag je reactie!x