Financieel

Kijk: Kaag krijgt vraag over banken, geeft een wel heel opmerkelijk antwoord

Help door dit artikel met anderen op je social media te delen!

Er gebeurde dinsdag iets opmerkelijks in de Tweede Kamer. PVV-Kamerlid Tony van Dijck wees erop dat het aantal bankkantoren in 20 jaar tijd is afgenomen van 6000 naar 400. “Deze minister heeft gewoon zitten slapen en het laten gebeuren dat al die bankkantoren zijn gesloten, waardoor de menselijke maat helemaal weg is,” zei hij tegen minister van Financiën Sigrid Kaag.

“Als je nu naar een bankkantoor wil en 1000 euro wil ophalen, dan kan dat niet meer. Dat bestaat niet meer,” vervolgde Van Dijck, die aangaf dat hij hier vragen over heeft gesteld.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg

Hij vroeg Kaag of ze kan garanderen dat er vanaf nu geen bankfilialen meer gesloten worden en of zij ook kan garanderen dat per 1 juni de acceptgiro komt te vervallen. “Dat is ook weer zo’n stap naar digitalisering,” zei hij.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Paar andere zaken

De gedachten van minister Kaag waren heel ergens anders. Ze vroeg eerst wanneer hij zijn vragen had ingediend en daarna of hij het tijdpad waarin de banken zijn gesloten nog even voor haar kon herhalen.

Vervolgens begon ze over een heel ander onderwerp. “De laatste 20 jaar heb ik chemische wapens opgeruimd in Syrië en oorlog voorkomen tussen Libanon en Israël. Ik heb een paar andere zaken gehad. Ik was niet in slaap gevallen, meneer Van Dijck. Ik was ook niet minister van Financiën. Ik kom er bij de schriftelijke beantwoording gewoon netjes op terug, zoals dat gaat,” reageerde ze.

Hogere hautainkunde

Het fragment doet wenkbrauwen fronsen. “Wist u dat Sigrid Kaag in Syrië chemische wapens heeft opgeruimd en oorlog tussen Libanon en Israël heeft voorkomen? Bevreemdend dat ze de Nobelprijs voor de vrede niet heeft gekregen,” zegt journalist Mattijs Glas sarcastisch.

Journalist Bart Mos voegt toe: “Hogere hautainkunde dit: Sigrid Kaag krijgt een vraag over het sluiten van bankfilialen en antwoordt vervolgens dat ze druk was met het opruimen van chemische wapens in Syrië en met het voorkomen van een oorlog tussen Israël en Libanon.”

4.9 118 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

138 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Kaag is een ongelofelijke blaag!

B.watervogel
B.watervogel
1 jaar geleden

De ARROGANTIE TEN TOP dat GORE WIJF.

Chero
Chero
1 jaar geleden

Dus dan moeten ze Kaag maar de oorlog laten stoppen tussen de VN en Rusland.

dansen met Jan...
dansen met Jan...
1 jaar geleden

was Kaag chemische wapens in Syrië aan opruimen? was dat achter het bureau?

Back to top button
138
0
We lezen graag je reactie!x