Homepagina » Buitenland » Yogagoeroe leidt massaprotest tegen corruptie
Baba Ramdev

Yogagoeroe leidt massaprotest tegen corruptie

Donderdag heeft een charismatische yogagoeroe leiding gegeven aan een massale demonstratie tegen corruptie binnen de Indiase overheid.

De spiritueel leider wil de regering onder druk zetten de miljoenen die met corruptie zijn vergaard en weggezet bij buitenlandse banken terug te halen naar India.

De volgers van Baba Ramdev hielden een protestmars in de hoofdstad New Delhi en zorgden voor een enorme verkeersopstopping. Tienduizenden aanhangers eisen dat de regering maatregelen neemt tegen het doorsluizen van zwart geld naar buitenlandse rekeningen. Dat geld zou worden gebruikt voor omkoping en andere illegale transacties. Ramdev heeft een ochtendprogramma op de Indiase televisie. Zijn yogashow trekt miljoenen kijkers.

Bevolking

“Ik ben tegen geen enkele politieke partij,” zei Ramdev tijdens een toespraak op een groot festivalterrein. “Mijn protest is er slechts op gericht een eind te maken aan zwart geld en terug te halen naar dit land wat rechtens toebehoort aan de bevolking van India.”

Het zwarte geld zou onder meer zijn doorgesluisd naar Zwitserland, Dubai, Liechtenstein, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië.

Ombudsman

Hij wil dat er een ombudsman wordt aangesteld die de regering controleert en dat er een onafhankelijk centraal bureau voor onderzoek wordt opgericht. Hij pleit daarnaast voor een strenge aanpak van belastingontduiking en het doorsluizen van zwart geld naar het buitenland.

De Indiase regering verklaarde donderdag dat er een wetsvoorstel in de maak is voor het aanstellen van een ombudsman. Het voorstel moet volgende maand worden voorgelegd aan het parlement. Bovendien is het Indiase ministerie van Financiën bezig met het aanscherpen van de wetten.

Toiletreiniger

De reputatie van Ramdev is niet geheel smetteloos. Hij wordt ervan verdacht een fortuin aan donaties te hebben opgehaald. Waar de miljoenen precies vandaan komen en of hij belasting betaalt wil Ramdev niet zeggen. Vorige maand werd een assistent van hem opgepakt op verdenking van oplichting. Hij ontkent zelf alle beschuldigingen van financieel wangedrag.

Ramdev is fel tegenstander van het gebruik van kunstmest en pesticiden en de consumptie van fastfood en frisdranken. Hij vergeleek Coca-Cola bijvoorbeeld met toiletreiniger.

Bron: Nd.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sipco
Sipco
9 jaren geleden

Een nieuwe Baghwan??Wijzen met het vingertje naar een ander, en zelf als rover verder gaan??En als ik het artikel zo lees dan zijn de dingen waar hij op tegen is, dezelfde als de onze.Alleen als je al shows op Tv maakt, heb je meer invloed dan wij.

Edo
Edo
9 jaren geleden

Volgens mij vergeten jullie Anna Hazare te vermelden hier die al een aantal jaar bezig is met geweldloze protesten en honger stakingen. Hij is een Ghandian en heeft afgelopen twee jaar half india plat weten te leggen met miljoenen protesten door het hele land. Ramdev gaat dus mee in zijn slipstream… Geweldig natuurlijk, maar vergeet niet Anna Hazare te vermelden die door die protesten en door zijn hongerstakingen de Indiase constitutie en het parlament aan het veranderen is net als zijn voorloper Mahatma Ghandi.

m&m
m&m
9 jaren geleden

zo iemand moet hier ook opstaan.

Benjamin
Benjamin
9 jaren geleden
x

Check Also

ambtenaar

Topambtenaar vertrekt: ‘Hoe kabinet als stoomwals onze democratie uit lijkt te hollen baart mij grote zorgen’

In anderhalf jaar is het percentage Nederlanders ...

help NineForNews

Help NineForNews – lees hier 3 verschillende manieren hoe

Zoals we al eerder schreven heeft NineForNews ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

10
0
We lezen graag je reactie!x