Buitenland

De andere kant van de Spelen: lege hotels, bezoekers blijven weg

Help ons door dit artikel met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Olympische Spelen gaan de Britse economie een flinke impuls geven, sprak premier David Cameron opportunistisch. Hij verwacht dat het grootste sportevenement ter wereld 17 miljard euro zal opleveren voor Londen.

Er wordt steeds meer getwijfeld aan zijn uitspraken. Cijfers van de toeristenbranche schetsen een heel ander beeld.

Er zijn deze weken juist minder bezoekers in de Britse hoofdstad. De stad verwelkomt ruim 100.000 olympische bezoekers per dag, veel voor de Olympische Spelen, maar een schijntje voor Londense begrippen. De Britse hoofdstad trekt in een normale zomer tussen de 300.000 en 800.000 bezoekers per dag. Veel bezoekers lijken weg te blijven vanwege de Spelen.

Hotels

De hotels klagen dat veel kamers leeg blijven en stunten met de prijzen. Zij zijn niet de enige verliezers. Een aantal bedrijven rond het Olympisch Park heeft dusdanig veel last van de verkeersbeperkingen die zijn opgelegd dat ze via de rechter een schadevergoeding hebben geëist van het organisatiecomité.

Eén van de bedrijven is een transportbedrijf van Michael Spinks. De belangrijkste toevoerweg van het bedrijf is nu permanent gesloten. Een tweede weg is 18 uur per dag dicht, met name op belangrijke momenten. Als de derde en laatste weg ook afgesloten wordt kan Spinks zijn bedrijf sluiten.

Geen medewerking

Volgens hem heeft de overheid glashard gelogen. Van tevoren kreeg hij nog een brief van het ministerie van Binnenlandse Zaken met de mededeling dat er geen wegen zouden worden afgesloten met het oog op de veiligheid. Nu sluiten ze de wegen juist uit veiligheidsoverwegingen.

Verschillende bedrijven boden aan te verhuizen naar een andere locatie, maar het comité wilde niet meewerken. Ze stappen nu naar de rechter.

Bron: NOS.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Biff
Biff
9 jaren geleden

Maakt alleen maar weer duidelijk dat de OS niet naar Nederland gehaald moeten worden (is natuurlijk logisch!).
Een paar bedrijven verdienen er aan, het geeft prestige aan de politici,

en de verliezen zijn uiteraard voor de burger!

Marcel
Marcel
9 jaren geleden

Niet gek dat de bezoekersaantallen tegenvallen. De mensen hebben geen zin om onderhand op elke straathoek gecontroleerd te worden en als een terroristenverdachte behandeld te worden. Als ze mij gratis een kaartje zouden geven met overnachtingen, eten en drinken en de reis ging ik nog niet. Al dat gedoe.

cr
cr
9 jaren geleden

ja als je zo een berichten te horen krijg vind ik het niet zo gek .waarschijnlijk gaat er iets gebeuren maar wat weet niemand nog

Wesley
Wesley
9 jaren geleden

Plezier is dan ook ver te zoeken als je voor je gevoel in een oorlogsgebied rondwandelt met al dat militaire machtsvertoon.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

24
0
We lezen graag je reactie!x