Buitenland

De andere kant van de Spelen: lege hotels, bezoekers blijven weg

Help door deze informatie met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Olympische Spelen gaan de Britse economie een flinke impuls geven, sprak premier David Cameron opportunistisch. Hij verwacht dat het grootste sportevenement ter wereld 17 miljard euro zal opleveren voor Londen.

Er wordt steeds meer getwijfeld aan zijn uitspraken. Cijfers van de toeristenbranche schetsen een heel ander beeld.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Er zijn deze weken juist minder bezoekers in de Britse hoofdstad. De stad verwelkomt ruim 100.000 olympische bezoekers per dag, veel voor de Olympische Spelen, maar een schijntje voor Londense begrippen. De Britse hoofdstad trekt in een normale zomer tussen de 300.000 en 800.000 bezoekers per dag. Veel bezoekers lijken weg te blijven vanwege de Spelen.

Hotels

De hotels klagen dat veel kamers leeg blijven en stunten met de prijzen. Zij zijn niet de enige verliezers. Een aantal bedrijven rond het Olympisch Park heeft dusdanig veel last van de verkeersbeperkingen die zijn opgelegd dat ze via de rechter een schadevergoeding hebben geëist van het organisatiecomité.

Eén van de bedrijven is een transportbedrijf van Michael Spinks. De belangrijkste toevoerweg van het bedrijf is nu permanent gesloten. Een tweede weg is 18 uur per dag dicht, met name op belangrijke momenten. Als de derde en laatste weg ook afgesloten wordt kan Spinks zijn bedrijf sluiten.

Geen medewerking

Volgens hem heeft de overheid glashard gelogen. Van tevoren kreeg hij nog een brief van het ministerie van Binnenlandse Zaken met de mededeling dat er geen wegen zouden worden afgesloten met het oog op de veiligheid. Nu sluiten ze de wegen juist uit veiligheidsoverwegingen.

Verschillende bedrijven boden aan te verhuizen naar een andere locatie, maar het comité wilde niet meewerken. Ze stappen nu naar de rechter.

Bron: NOS.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Biff
Biff
11 jaren geleden

Maakt alleen maar weer duidelijk dat de OS niet naar Nederland gehaald moeten worden (is natuurlijk logisch!).
Een paar bedrijven verdienen er aan, het geeft prestige aan de politici,

en de verliezen zijn uiteraard voor de burger!

Marcel
Marcel
11 jaren geleden

Niet gek dat de bezoekersaantallen tegenvallen. De mensen hebben geen zin om onderhand op elke straathoek gecontroleerd te worden en als een terroristenverdachte behandeld te worden. Als ze mij gratis een kaartje zouden geven met overnachtingen, eten en drinken en de reis ging ik nog niet. Al dat gedoe.

cr
cr
11 jaren geleden

ja als je zo een berichten te horen krijg vind ik het niet zo gek .waarschijnlijk gaat er iets gebeuren maar wat weet niemand nog

Wesley
Wesley
11 jaren geleden

Plezier is dan ook ver te zoeken als je voor je gevoel in een oorlogsgebied rondwandelt met al dat militaire machtsvertoon.

Back to top button
24
0
We lezen graag je reactie!x