Homepagina » Het Complot » Geheim Tibet: de Duitse SS-expeditie
Ernst Schäfer

Geheim Tibet: de Duitse SS-expeditie

Van 1938 tot 1939 werd onder leiding van SS-officier Ernst Schäfer een Duitse wetenschappelijke expeditie naar Tibet georganiseerd.

Himmler had wat ideeën over mystiek in Azië en had grote belangstelling voor een expeditie naar Tibet onder de vlag van Ahnenerbe, een nationaalsocialistisch onderzoeksinstituut met als taak de herkomst van het arische ras te vinden.

Himmler was aanhanger van de theorie van de Welteislehre, na 1945 gepubliceerd door Immanuel Velikovsky. Hij kwam tot de conclusie dat de Egyptische, Griekse en Israëlische chronologie zoals die algemeen aanvaard is, niet correct is.

Financiering

De expeditie werd deels gefinancierd door het Werberat der Deutschen Wirtschaft (Propagandaraad), I.G. Farbenindustrie, de Reichsforschungsdienst, het Deutsche Forschungsgesellschaft en de Academy of Natural Sciences in Philadelphia.

Chemiereus IG Farben werd na de oorlog opgesplitst in de oorspronkelijke bedrijven. Vandaag bestaan daarvan nog Agfa, BASF en Bayer. Hoechst is gefuseerd met het Franse Rhône-Poulenc Rorer, tegenwoordig Aventis genaamd. Casella, Hüls en Kalle zijn verdwenen.

Schedelmetingen

Himmler eiste dat alle vijf leden van de expeditie lid van de SS zouden zijn, dan wel zouden worden. In de lente van 1938 vertrok de expeditie naar Calcutta. Schäfer en andere leden hadden veel contact met een aantal personen uit de adel in Tibet. Er werden vooral schedelmetingen onder Tibetanen van alle klassen uitgevoerd. Een Nederlandse expeditie naar Nieuw-Guinea voerde in 1959 dezelfde metingen uit onder de Papoea’s.

De expeditie bracht ongeveer 3500 etnologische voorwerpen naar Duitsland waarvan een aanzienlijk deel is te zien in onder meer het Museum für Naturkunde in Berlijn.

Ernst Schäfer en expeditielid Bruno Beger waren overtuigde aanhangers van de nazi-ideologie. Vanaf 1943 werkte Schäfer bij het Sven Hedin Instituut. Na de oorlog vertrok hij naar Venezuela om daar een wildpark op te zetten. Na zijn terugkeer in Europa werd hij adviseur van de afgetreden koning Leopold III van België en ondernam hij enkele reizen naar het toenmalige Belgisch-Congo.

Bruno Beger was gedurende de oorlog actief in diverse concentratiekampen en werd in 1974 veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf.

Geheime doelen

In veel ook nog hedendaagse populaire lectuur over dit onderwerp wordt gesproken over occulte betrekkingen tussen nazi-Duitsland en Tibet, die hebben geleid tot sympathie van een deel van de Tibetaanse elite voor het nazisme.

Daarnaast zou de expeditie zijn uitgevoerd omdat de ideologie van het nazisme in vormen van occultisme zou zijn geworteld. Met name Himmler zou om die reden aan de expeditie bepaalde ‘geheime doelen’ hebben meegegeven, waarop hoofd van de Ahnenerbe Wolfram Sievers zou hebben verklaard dat ‘de doeleinden van de expeditie te veel zijn afgeweken van de oorspronkelijke van de Reichsführer en niet langer overeenkomen met zijn ideeën over culturele studies’.

Enkele van de geheime doelen van de nazi-elite zouden bijvoorbeeld zijn geweest:

 • Het bemachtigen van documenten en teksten over het Vajrayana-boeddhisme en de kennis van paranormale krachten;
 • Het meten van de schedels van Tibetanen om te bepalen of ze verwant waren aan het oorspronkelijke arische ras dat volgens de nazi’s afkomstig was van Atlantis;
 • Het leggen van contact met het mythische koninkrijk Shambhala;
 • Het leggen van contact met aanhangers van de bön-religie en de drugpa kagyü-traditie;
 • Het leggen van contact met een gereïncarneerde Tibetaanse tulku om Hitler te helpen in zijn speciale functie als spiritueel leider van de arische zaak

Toen Berlijn aan het einde van de Tweede Wereldoorlog viel troffen Sovjetsoldaten veel lichamen aan van Tibetaanse monniken die waren gekleed in SS-uniformen.

CIA

De expeditie die Himmler organiseerde volgde dezelfde route die de Britse occultist, bergbeklimmer, schrijver en yogabeoefenaar Aleister Crowley had gevolgd. Crowley was invloedrijk lid van verschillende occulte organisaties, waaronder de Golden Dawn en de Ordo Templi Orientis (Orde van de Oriëntaalse Tempel). In het BBC-programma ‘De 100 grootste Britten aller tijden’ uit 2002 eindigde hij op de 73ste plaats.

Op 12 mei 1942 organiseerde de Amerikaanse kapitein Ilya Tolstoy een welhaast identieke expeditie naar Tibet met de codenaam FE-2. De ‘verkenningsmissie’ werd goedgekeurd door Franklin D. Roosevelt en stond onder aanvoering van het Office of Strategic Services, de voorloper van de CIA.

Hebben ze iets ontdekt? Wat hebben ze ontdekt? Waarom reisden zowel Crowley als het OSS af naar hetzelfde gebied als Schäfer? Waarom deden de nazi’s er alles aan om radio-apparatuur naar het meest onherbergzame deel van de Himalaya’s te vervoeren en zo constant in verbinding te staan met het thuisfront?

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

23 reacties

 1. Geef dan eens één citaat, ééntje maar, waaruit de sympathie van een deel van de Tibetaanse elite voor het nazisme zou blijken.

  1 likes
 2. Te veel Indiana Jones gekeken?

  1 likes
 3. Interessant

  Toen ik op school zat had ik een hekel aan geschiedenis, zoals het gegeven en voorgespiegeld werd.

  Echter nu ik weet dat het niet is zoals het wordt geleerd heb ik er wel steeds meer intresse in.

  Bijzonder hoe die duitsers opzoek zijn/waren naar meer.

  0 likes
 4. In het door H.P. Blavatsky geschreven “De Geheime Leer” wordt in deel 2 het ontstaat der mensheid toegelicht.

  0 likes
 5. Ik kwam dit tegen, dus dan post ik dit maar even

  Reply blumkin : in Tibet,I received information about the Hyper-Technologies,which are hidden under the ice of Antarctica in de underground cities, remnants of former civilization that are hundred of thousands of years old ! These ( flying apparatus ) that move silently through the sky at gread speed,and weapon capable of a few seconds to destroy cities. Enz..

  De rest van het verhaal hier

  http://community.argusoog.org/nibiru-hollow-earth-and-noah-s-flood/

  0 likes
 6. Hitler was ook geïnteresseerd in de Maya Cultuur en buitenaards leven…..

  0 likes
 7. [quote name=”Gilbert”]Hitler was ook geïnteresseerd in de Maya Cultuur en buitenaards leven…..[/quote]

  Hij dronk z’n koffie ook steevast met melk&suiker.

  Geintje, ik ben ook wel van mening dat ze veel meer wisten en zochten, het was meer dan zomaar ‘oorlogje’ spelen.

  0 likes
 8. De meeste Tibetanen zijn Boedhist. Dus het lijkt me sterk dat de elite van tibet die de Dalai Lama alom respecteren sympathie hebben voor nazi-gedachtegoed. Bon en kaygu zijn tegen geweld in welke vorm dan ook. Zij zullen een relatie aangaan met ss officieren.

  0 likes
 9. hoi allemaal Hitler was zoiezo geintreseert in alles ook Egypte waar hij een archeoloog stoppte omdaar zelf verder te gaan,hij moet daar ook iets gevonden hebben,er zijn wat filmbeelden hiervan.in Antartika heeft hij met ET,s wat gehad hij mocht daar wel komen,maar zonder wapentuig nou hij nam het wapen tuig toch mee,en is toen verjaagt er zijn toen heel wat soldaten daar gesneuveld.dat word in de geschiedenis les niet verteld.maarja zoals zo veel zaken niet verteld zijn ,of we kregen leugens verteld.noot google is ook onder invloed van de Iluminatie,kijk maar eens op Google map de noorpool hoort toch bedekt te zijn met ijs nou het is gepain bruscht,er is een zee te zien.ga maar kijken.

  0 likes
 10. Oh oh die Percy toch… Je maakt mijn dag / avond weer goed… 🙂

  0 likes
 11. In Tibet, te Lhasa liggen drie reuzen, twee mannen van ongeveer 6 meter en een vrouw van 3,5 meter. Daar gaan de illuminati naar toe om Vril op te doen. Was Hitler op zoek naar de reuzen? De Annunaki’s uit de voortijd?

  0 likes
 12. Het leggen van contact met het mythische koninkrijk Shambhala
  Kalki and Shambhal

  The Kalachakra tantra was first taught by the Buddha to King Suchandra, the first dharmaraja of Shambhala.[6] “Lord Kalki will appear in the home of the most eminent brahmana of Shambhala village, the great souls Vishnuyasha and Sumati.” (Srimad-Bhagavatam Bhag.12.2.18)[7] Here “Vishnuyasha” could mean that the father of Lord Kalki would be a great devotee of lord Vishnu, “Sumati” may refer to the pure thinking of his mother and Shambhala village, may indicate a place having the existence of the great temple of Lord Shiva

  0 likes
 13. [quote name=”Ron”]Te veel Indiana Jones gekeken?[/quote]
  nee hoor,ik ben nieuwschierig wat er op onze wereld af speelt,en doe onderzoek,als je het niet te veel moeite kost moet je zelf eens op onderzoek uit gaan.maar ja jij houd je natuurlijk vast aan jou geschiedenis die jij geleerd hebt.dom geboren suf gewicht en nog niks bij geleerd

  0 likes
 14. [quote name=”Christian”][quote name=”Gilbert”]Hitler was ook geïnteresseerd in de Maya Cultuur en buitenaards leven…..[/quote]

  Hij dronk z’n koffie ook steevast met melk&suiker.

  Geintje, ik ben ook wel van mening dat ze veel meer wisten en zochten, het was meer dan zomaar ‘oorlogje’ spelen.[/quote]

  En Hitler was vegetarier

  0 likes
 15. Gelukkig heb ik wel beter opgelet bij de Nederlandse taal les.
  [quote name=”legaal”][quote name=”Ron”]Te veel Indiana Jones gekeken?[/quote]
  nee hoor,ik ben nieuwschierig wat er op onze wereld af speelt,en doe onderzoek,als je het niet te veel moeite kost moet je zelf eens op onderzoek uit gaan.maar ja jij houd je natuurlijk vast aan jou geschiedenis die jij geleerd hebt.dom geboren suf gewicht en nog niks bij geleerd[/quote]

  0 likes
 16. ik zie figuren als hitler, mensen die de wereld willen overnemen, als een bacterie dat zich overal in moet infiltreren om imuum te worden voor verzet.

  0 likes
 17. en een bacterie word uiteindelijk tog een schimmel dat zichzelf vernietigd.

  0 likes
 18. [quote name=”Ron”]Gelukkig heb ik wel beter opgelet bij de Nederlandse taal les.
  [quote name=”legaal”][quote name=”Ron”]Te veel Indiana Jones gekeken?[/quote]
  nee hoor,ik ben nieuwschierig wat er op onze wereld af speelt,en doe onderzoek,als je het niet te veel moeite kost moet je zelf eens op onderzoek uit gaan.maar ja jij houd je natuurlijk vast aan jou geschiedenis die jij geleerd hebt.dom geboren suf gewicht en nog niks bij geleerd[/quote][/quote]
  ben je daar trots op?er zijn meer dingen in het leven,dan taal les.leer hier dan maar wat er in de wereld gebeurd is,en nog gebeurd.Kan je erover mee schrijven.

  0 likes
 19. Shambhala was een moederschip

  0 likes
 20. De meeste Tibetanen zijn Boedhist. Dus het lijkt me sterk dat de elite van tibet die de Dalai Lama alom respecteren sympathie hebben voor nazi-gedachtego ed. Bon en kaygu zijn tegen geweld in welke vorm dan ook. Zij zullen een relatie aangaan met ss officieren.

  een is natuurijk geen!!

  0 likes
 21. [quote name=”Ron”]Gelukkig heb ik wel beter opgelet bij de Nederlandse taal les.[/quote]Taalles.

  0 likes
 22. Hoe veel kilometer aan schedels en ander materiaal hebben die ss ers uiteindelijk in totaal “afgelecht”

  0 likes
 23. [quote name=”Paul”][quote name=”Ron”]Gelukkig heb ik wel beter opgelet bij de Nederlandse taal les.[/quote]Taalles.[/quote]
  Nooit te oud om te leren.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Schokkend: Meer dan 124 miljoen kinderen dreigen vroeg te sterven

Er is een ware crisis gaande, die ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

testen

‘Testen op corona is vanuit wetenschappelijk oogpunt ZINLOOS’

De Bulgaarse Vereniging voor Pathologie (BPA) heeft ...

cda

Huisarts: Nieuwe lijsttrekker CDA is een paling in een emmer snot

Hugo de Jonge is de nieuwe leider ...