Het Complot

Geheim Tibet: de Duitse SS-expeditie

Help mee door dit artikel met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Van 1938 tot 1939 werd onder leiding van SS-officier Ernst Schäfer een Duitse wetenschappelijke expeditie naar Tibet georganiseerd.

Himmler had wat ideeën over mystiek in Azië en had grote belangstelling voor een expeditie naar Tibet onder de vlag van Ahnenerbe, een nationaalsocialistisch onderzoeksinstituut met als taak de herkomst van het arische ras te vinden.

Himmler was aanhanger van de theorie van de Welteislehre, na 1945 gepubliceerd door Immanuel Velikovsky. Hij kwam tot de conclusie dat de Egyptische, Griekse en Israëlische chronologie zoals die algemeen aanvaard is, niet correct is.

Financiering

De expeditie werd deels gefinancierd door het Werberat der Deutschen Wirtschaft (Propagandaraad), I.G. Farbenindustrie, de Reichsforschungsdienst, het Deutsche Forschungsgesellschaft en de Academy of Natural Sciences in Philadelphia.

Chemiereus IG Farben werd na de oorlog opgesplitst in de oorspronkelijke bedrijven. Vandaag bestaan daarvan nog Agfa, BASF en Bayer. Hoechst is gefuseerd met het Franse Rhône-Poulenc Rorer, tegenwoordig Aventis genaamd. Casella, Hüls en Kalle zijn verdwenen.

Schedelmetingen

Himmler eiste dat alle vijf leden van de expeditie lid van de SS zouden zijn, dan wel zouden worden. In de lente van 1938 vertrok de expeditie naar Calcutta. Schäfer en andere leden hadden veel contact met een aantal personen uit de adel in Tibet. Er werden vooral schedelmetingen onder Tibetanen van alle klassen uitgevoerd. Een Nederlandse expeditie naar Nieuw-Guinea voerde in 1959 dezelfde metingen uit onder de Papoea’s.

De expeditie bracht ongeveer 3500 etnologische voorwerpen naar Duitsland waarvan een aanzienlijk deel is te zien in onder meer het Museum für Naturkunde in Berlijn.

Ernst Schäfer en expeditielid Bruno Beger waren overtuigde aanhangers van de nazi-ideologie. Vanaf 1943 werkte Schäfer bij het Sven Hedin Instituut. Na de oorlog vertrok hij naar Venezuela om daar een wildpark op te zetten. Na zijn terugkeer in Europa werd hij adviseur van de afgetreden koning Leopold III van België en ondernam hij enkele reizen naar het toenmalige Belgisch-Congo.

Bruno Beger was gedurende de oorlog actief in diverse concentratiekampen en werd in 1974 veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf.

Geheime doelen

In veel ook nog hedendaagse populaire lectuur over dit onderwerp wordt gesproken over occulte betrekkingen tussen nazi-Duitsland en Tibet, die hebben geleid tot sympathie van een deel van de Tibetaanse elite voor het nazisme.

Daarnaast zou de expeditie zijn uitgevoerd omdat de ideologie van het nazisme in vormen van occultisme zou zijn geworteld. Met name Himmler zou om die reden aan de expeditie bepaalde ‘geheime doelen’ hebben meegegeven, waarop hoofd van de Ahnenerbe Wolfram Sievers zou hebben verklaard dat ‘de doeleinden van de expeditie te veel zijn afgeweken van de oorspronkelijke van de Reichsführer en niet langer overeenkomen met zijn ideeën over culturele studies’.

Enkele van de geheime doelen van de nazi-elite zouden bijvoorbeeld zijn geweest:

  • Het bemachtigen van documenten en teksten over het Vajrayana-boeddhisme en de kennis van paranormale krachten;
  • Het meten van de schedels van Tibetanen om te bepalen of ze verwant waren aan het oorspronkelijke arische ras dat volgens de nazi’s afkomstig was van Atlantis;
  • Het leggen van contact met het mythische koninkrijk Shambhala;
  • Het leggen van contact met aanhangers van de bön-religie en de drugpa kagyü-traditie;
  • Het leggen van contact met een gereïncarneerde Tibetaanse tulku om Hitler te helpen in zijn speciale functie als spiritueel leider van de arische zaak

Toen Berlijn aan het einde van de Tweede Wereldoorlog viel troffen Sovjetsoldaten veel lichamen aan van Tibetaanse monniken die waren gekleed in SS-uniformen.

CIA

De expeditie die Himmler organiseerde volgde dezelfde route die de Britse occultist, bergbeklimmer, schrijver en yogabeoefenaar Aleister Crowley had gevolgd. Crowley was invloedrijk lid van verschillende occulte organisaties, waaronder de Golden Dawn en de Ordo Templi Orientis (Orde van de Oriëntaalse Tempel). In het BBC-programma ‘De 100 grootste Britten aller tijden’ uit 2002 eindigde hij op de 73ste plaats.

Op 12 mei 1942 organiseerde de Amerikaanse kapitein Ilya Tolstoy een welhaast identieke expeditie naar Tibet met de codenaam FE-2. De ‘verkenningsmissie’ werd goedgekeurd door Franklin D. Roosevelt en stond onder aanvoering van het Office of Strategic Services, de voorloper van de CIA.

Hebben ze iets ontdekt? Wat hebben ze ontdekt? Waarom reisden zowel Crowley als het OSS af naar hetzelfde gebied als Schäfer? Waarom deden de nazi’s er alles aan om radio-apparatuur naar het meest onherbergzame deel van de Himalaya’s te vervoeren en zo constant in verbinding te staan met het thuisfront?

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Christian
Christian
10 jaren geleden

Interessant

Toen ik op school zat had ik een hekel aan geschiedenis, zoals het gegeven en voorgespiegeld werd.

Echter nu ik weet dat het niet is zoals het wordt geleerd heb ik er wel steeds meer intresse in.

Bijzonder hoe die duitsers opzoek zijn/waren naar meer.

willem
willem
10 jaren geleden

In het door H.P. Blavatsky geschreven “De Geheime Leer” wordt in deel 2 het ontstaat der mensheid toegelicht.

Freek
Freek
10 jaren geleden

Geef dan eens één citaat, ééntje maar, waaruit de sympathie van een deel van de Tibetaanse elite voor het nazisme zou blijken.

Percy
Percy
10 jaren geleden

Ik kwam dit tegen, dus dan post ik dit maar even

Reply blumkin : in Tibet,I received information about the Hyper-Technologies,which are hidden under the ice of Antarctica in de underground cities, remnants of former civilization that are hundred of thousands of years old ! These ( flying apparatus ) that move silently through the sky at gread speed,and weapon capable of a few seconds to destroy cities. Enz..

De rest van het verhaal hier

http://community.argusoog.org/nibiru-hollow-earth-and-noah-s-flood/

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

23
0
We lezen graag je reactie!x