Homepagina » Buitenland » Gehackte e-mails: coronaprik Pfizer goedgekeurd ondanks ‘problemen’
pfizer
Foto: Governo do Estado de São Paulo CC BY 2.0

Gehackte e-mails: coronaprik Pfizer goedgekeurd ondanks ‘problemen’

Er zijn documenten over het coronavaccin van Pfizer online verschenen die via een hack werden gestolen bij de Europese medicijnwaakhond EMA. Het agentschap zegt dat er met een deel van de stukken is ‘geknoeid’, maar wil niet zeggen welke dat zijn. Uit de documenten, die zijn ingezien door de Franse krant Le Monde, valt onder meer op te maken dat de EMA onder druk is gezet door de Europese Commissie om het vaccin zo snel mogelijk goed te keuren.

In een document dat dateert van 19 november beschrijft een EMA-functionaris een ‘gespannen en op sommige momenten zelfs onaangename’ conference call met de Europese Commissie over de beoordelingsprocedure rond het vaccin. De functionaris zei dat er van hem werd verwacht dat het vaccin zou worden goedgekeurd.

Problemen

Een dag later verbaasde de persoon zich tijdens een gesprek met het Deense geneesmiddelenagentschap over het feit dat Ursula von der Leyen, de voorzitter van de Europese Commissie, had aangekondigd dat de vaccins van Moderna en Pfizer mogelijk nog voor het einde van het jaar goedgekeurd zouden worden.

“Er zijn nog steeds problemen met beide,” zei de functionaris. Volgens de EMA waren er drie ‘belangrijke problemen’: bepaalde fabrieken waar ze gemaakt worden, waren nog niet geïnspecteerd, er ontbraken gegevens over de vaccins voor commercieel gebruik en bovendien bleken er kwaliteitsverschillen te zitten tussen de vaccins voor commercieel gebruik en de prikken die zijn gebruikt tijdens de klinische onderzoeken.

Bezorgd

De EMA was vooral bezorgd over het laatste punt en merkte op dat de zuiverheid van het RNA in de vaccins als gevolg van massaproductie achteruit was gegaan. Het agentschap liet weten bezorgd te zijn dat de vaccins als gevolg hiervan minder effectief en veilig zouden worden. Pfizer zou vervolgens een aantal aanpassingen hebben gedaan.

Het Pfizer-vaccin is op 21 december goedgekeurd voor de EU. Eerder deze maand gaf de Europese medicijnwaakhond ook groen licht voor de prik van Moderna. Sindsdien zijn er meerdere berichten verschenen over ernstige bijwerkingen van de vaccins die hebben geleid tot onderzoeken.

[RT]
4.8 68 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
64 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Corrie de Jong
Corrie de Jong
10 maanden geleden

Wij zijn mensen maar worden als dier in een kooi gestopt.wasr blijft ons recht.de regering is corrupt en gevaarlijk.wij hebben nog recht op de bescherming van de bevolking.maar ons mensenrecht is geschonden.ze maken ons bang door te zeggen dat de virus weer is gestegen en het dosental ook.maar de mensen sterven massaal aan de dodelijke injectie.het vaccin is niet veilig genoeg.

PREDATOR
PREDATOR
10 maanden geleden

Een vaccin maken voor een nog nooit ingekapseld virus??
Laat staan in zoon korte tijd..Een vernieuwd griepvaccin voor de griep zeker…pfff

Arnie
Arnie
10 maanden geleden

Is er ook een link naar dat rapport?

Roos
Roos
10 maanden geleden

Bij mij komt de vaccinatie er niet in vertrouw het totaal niet

x

Check Also

noack

‘Klokkenluider Andreas Noack vermoord na onthullingen over grafeenoxide in coronaprik’

De politie deed vorig jaar november een ...

vaccinatieplicht

Motie tegen vaccinatieplicht verworpen door Kamer: ‘Belangrijk dat we massaal in verzet komen’

Woensdag zei voorzitter Ursula von der Leyen ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

64
0
We lezen graag je reactie!x