Homepagina » Het Complot » De doofpotgeneraal: “Beruchte fotorolletje Srebrenica werd achterovergedrukt door legertop”
De doofpotgeneraal: "Beruchte fotorolletje Srebrenica werd achterovergedrukt door legertop"

De doofpotgeneraal: “Beruchte fotorolletje Srebrenica werd achterovergedrukt door legertop”

Dutchbatter Rutten maakte foto’s van de val van Srebrenica. Hij zegt later dat er een Nederlandse militair op staat die helpt met het scheiden van mannen, vrouwen en kinderen op en nabij de basis van Dutchbat in Potocari in de moslimenclave. De opnames werden in juli 1995 gemaakt.

Om het beruchte fotorolletje onder de pet te houden, heeft oud-generaal Ad van Baal zijn eigen vrouw ingezet als spionne. Bij de inlichtingendienst was algemeen bekend dat het filmpje niet was mislukt bij het ontwikkelen, maar achterovergedrukt.

Dat stelt auteur Edwin Giltay in zijn boek De doofpotgeneraal, dat net is verschenen. Toen hij als uitzendkracht bij Casema werkte, bleken er bij de kabelmaatschappij twee vrouwelijke spionnen rond te lopen. Giltay ziet niet alleen hoe klungelig de geheime diensten werken, maar vangt ook een glimp op van een stammenstrijd in de legertop.

Eén van zijn collega’s vertelt openhartig over haar functie bij de Militaire Inlichtingendienst. “Ze zei me dat ik echt niet moet geloven dat het fotorolletje bij het ontwikkelen is mislukt. Het ligt gewoon in het archief van de MID,” aldus Giltay.

De doopotgeneraal: "Beruchte fotorolletje Srebrenica werd achterovergedrukt door legertop"Er is al veel geschreven over het fotorolletje van Srebrenica. De foto’s, die ‘per ongeluk’ in een laboratorium waren verprutst, zouden aantonen dat Nederlandse Dutchbatsoldaten in 1995 de Serviërs hadden geholpen bij het wegvoeren van moslimmannen uit de Bosnische enclave Srebrenica. De Serviërs schoten vervolgens meer dan 8300 mannen dood.

Volgens de MID is Giltay ‘volledig gestoord’. Oud-minister Jan Pronk, destijds verantwoordelijk voor Dutchbat, noemt het boek echter ‘goed gedocumenteerd’.

Volgens onderzoeksjournalist Brenno de Winter ligt het erg voor de hand dat er in de nasleep spelletjes zijn gespeeld om de schade te beperken en de beeldvorming bij te sturen. Vorig jaar raakte er nog een cruciaal tapegesprek tussen de corrupte oud-senator Jos van Rey en staatssecretaris Fred Teeven zoek.

Boek: De doofpotgeneraal

[Leidsch Dagblad]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Raj schreef:

  Lijstje van f**ups van de Nederlandse overheid:

  1] Ontwikkelen van fotorolletje van Dutchbat “mislukt”
  2] Geheime opnamen van een infiltrant vóór de dood van Theo van Gogh “gewist”
  3] Tapegesprek tussen Jos van Rey en Fred Teeven “zoek”
  4] Chroom 6 onderzoek “weggemoffeld” en geheime deals gesloten met een aantal zieke militairen
  5] De onderste steen naar boven halen in het MH17 onderzoek wordt onmogelijk gemaakt door het vetorecht dat de landen Nederland, België, Australië en Ukraïne hebben afgesproken. Maleisië, de eigenaar van het vliegtuig mag niet meedoen met het onderzoek omdat zij (terecht!) toenadering hebben gezocht tot de anti-Kiev beweging (zgn. seperatisten/rebellen)
  6] De EU naheffing van 642 miljoen (!!) wordt klakkeloos betaald terwijl we zwaar bezuinigen op ouderenzorg

  ….wie vult dit nog aan

  Rara. En we waren volgens één of ander flutlijstje één van de minst corrupte landen in de wereld?

  47 likes
  • Arwijn schreef:

   Financieel corruptie gewijs zijn we waarschijnlijk nog één van de minst corrupte, maar kwa corrupte geheime dienst, schaduwregering en fascisme niet bepaald de minste.

   2 likes
   • Raj schreef:

    Beste Arwijn,

    Gezien alle debacles in de financiele wereld (woningcorporaties, banken, verzekeraars, etc.) zijn we absoluut NIET één van de minst corrupte landen. De managers van tegenwoordig zijn alleen bezig hun eigen zakken te vullen i.p.v. hun organisatie (profit- of non-profit) als een holistisch geheel te zien. Bij het minste en geringste zijn de werknemers de dupe.

    Holisme: de som der delen is groter dan het geheel.

    4 likes
    • Ronny schreef:

     niet alleen de managers. ook de politiek breekt zijn benen om maar “lief en gedienstig” de opdrachten van Brussel te vervullen. alleen maar om hun baantje in het EU gebeuren veilig te stellen. en dat over de rug van de Nederlander. we worden compleet te koop gezet en verkocht door Den Haag. enerzijds “stelen” ze de ouderen hun verzorgers (letterlijk) onder hun reet vandaan terwijl we anderzijds bakken met z.g. vluchtelingen binnen blijven harken die voor nul-komma-nul centen in de watten worden gelegd en de voorzieningenpot leegroven.
     voor de wat ouderen onder ons….. kennen we Lockheed nog? over doofpotten gesproken…..

     2 likes
    • Arwijn schreef:

     Daarom maakte ik ook vermelding over Fascisme. De mensen in de regering nemen geen steekpenningen (dit is technisch wat corruptie is) maar passen wel hechte vriendjes politiek toe met de Megcorporaties.
     Het probleem is dat dit op zich niet illegaal is. De oplossing zou zijn: zorg ervoor dat er geen mogelijkheden meer zijn voor megacorporaties om belasting te ontduiken. Zolang dit niet gebeurt en Luxemburg als belastingverduisteringshaven gebruikt kan worden blijven we in dezelfde economische situatie hangen waar we nu in zitten. Breng de regering weer in dienst van het volk en niet de bedrijven of Europa (die ook gestuurd worden door dezelfde megacorporaties).

     0 likes
    • Raj schreef:

     Oeps, foutje.

     Holisme = het geheel is groter dan de som der delen!

     0 likes
  • Frank schreef:

   En dan hebben we het nog niet eens over Demmink en zijn “verkeer” in de koninklijke pedofiele kringen.

   En de oprichter van de Bilderbergers plus naar hartelust op uitstervende tijgers en olifanten jagende prinsgemalen die een WWF oprichten?

   En hoe worden de Europese staatshoofden in Rusland genoemd? American f*ggots.

   Allemaal een knijper op de neus wanneer die beerput eenmaal helemaal open gaat!

   3 likes
 • Willie schreef:

  ” De doofpotgeneraal: “Beruchte fotorolletje Srebrenica werd achterovergedrukt door legertop” ” is toch wel een schoolvoorbeeld van “een open deur intrappen”; wie wist/bevroedde dat niet in die tijd?! Hahaha en dat we een van de minst corrupte landen in de wereld zijn?; wie maakte dat flutlijstje”? We zijn een bananenrepubliek, basta! Maar ach, cabaret hebben we niet meer nodig, we maken deel uit van Ver-Nederland en vandaar dat we (mijn man, vrienden en ik bijv.) zich iedere keer weer het schompus lachen (en huilen). “Nederlant let op Uwe Saeck”????? Nee, Nederland is een slechte zaak!!!!!

  8 likes
  • Arwijn schreef:

   In bananen republiek heeft het leger de politie rol over het algemeen overgenomen.
   Dat zie ik in Nederland toch niet.
   De VS daarentegen. Dat is echt een vallend imperium en veranderd met verhoogd tempo in een bananenrepubliek met brute corrupte politie en geheimen dienst. Daarnaast heeft de VS meer dan 25% werkelozen. In Californië heb je dus al tentenkampen van vele hectaren groot van mensen die thuisloos zijn geworden en niet worden geholpen. Ondertussen valt de Amerikaanse elite onder de allerrijksten mensen ter wereld.

   1 likes
   • Silber eye schreef:

    Dat wisten wij als zelfdenkende burgers gelijk al dat het filmpje errug belastend was, en een suikerbietenkoningkrijk als Nederland niets anders kon bedenken dan de beproefde methode alla de bananenrepublieken.
    Dit zegt iets over ons als Nederlanders onze overheid ziet ons als achterlijk,volgzaam en apathisch volk zonder mentaliteit.
    Over een jaar of vijftig als de hoofdrolspelers oud en murw zijn geraakt omdat deze in een sociaal afhankelijke positie zijn terechtgekomen dan komen de verhalen los en ook de vele kiekjes welke indertijd sneaky zijn meegesmokkeld in de ransels van Jan Soldaat.

    Wij zijn geen rechtsstaat dat zien we vrijwel elke dag, alleen als de rovers onderling problemen hebben de buit te verdelen, dan borrelt het wat aan de oppervlakte zoals recent de aangifte van de president van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden aan het adres Dijsselbloem en Wiebes.
    Er valt weinig meer te halen bij een volk waar het water tot aan de lippen staat.
    Zelfs de Staatsloterij en de Griekse firma komen naar jaren van fraude met de billen bloot te staan, en elke zelfs naïef staatsburger had toch kunnen weten dat een land als Nederland met altijd een chronisch geld tekort als rijkste land ter wereld zich al jaren vergreep aan deze gelden en dan slim via een Griekse firma.
    Elke week is er wel weer een dieptepunt te benoemen toen al (Dutchbat) en men kwam ermee weg vandaar de huidige malaise wij Nederlanders roepen het over ons zelf af maar ook daar is het beleid slim alle goedkope arbeidskrachten van de jaren zeventig tot heden zijn nu medeverantwoordelijk dus ook besmet met het apathisch virus.

    5 likes
 • Buddy schreef:

  Verbaas mij eigenlijk over niets meer bij ons kabinet, zo’n zootje criminelen bij elkaar kan nooit iets goeds betekenen, in feite maakt het ook niet uit wie onze zg. ‘volksvertegenwoordigers’ zijn, wat recht is/was wordt weer door hun criminele gedragspolitiek vakkundig afgebroken.
  Walgelijk pak idioten….. God will sort them out!!!

  10 likes
 • Willie schreef:

  Bananen- of suikerbietenkreuninkrijk: miniem verschil, praktisch hetzelfde. En als het vandaag regent in de VS, druppelt het morgen in ons Suikerbietenland; wij zijn dus ook op weg naar ….. (als we niet inmiddels gearriveerd zijn). Ik heb allang de hoop opgegeven (en dat zegt wel wat voor wie mij kent!) en laat de korte tijd van leven dat mij nog rest, niet meer beïnvloeden. Heb genoeg getracht mensen wakker te maken, al meer dan 48 jaar en heb alleen maar mijn energie verspild! Mensen (generaties) hebben een zeer kort geheugen, boter aan de galg dus. Het is toch bijvoorbeeld ook van de gekke dat we iedere 5 mei de 2e oorlog en opkomst van het Nazisme “gedenken” opdat we niet meer in die valkuil trappen (de Vlamingen ook de 1e wereldoorlog) terwijl we er nu al weer een hele tijd middenin zitten!!!!! Hoezo “nooit meer oorlog”? Hoe blind en achterlijk kun(nen) je(we) zijn????? Ver-Nederland is gehersenspoeld tot en met.

  5 likes
  • Frank schreef:

   @ Willie

   Zolang je zelf maar wakker bent zou ik zeggen. Men sterft altijd alleen (Gurdjeff).

   Contact met de jeugd vind ik altijd zeer opbeurend; wanneer ik het tijdens de les heb over de toestand in de wereld en laat zien hoe er momenteel hakenkruisen over de straat zwieren in Kiev en nog in de regering komen ook, dan zie ik toch wel lichtjes in al die ogen, even opkijkend van hun heilige mobieltje of laptop. Een wakkere vonk die allengs kan aanwakkeren tot een vuur. Wat is er aan de hand? Je kunt het Internet ook gebruiken om achter de waarheid te komen, zeg ik dan maar….

   1 likes
   • Willie schreef:

    @Frank: Ja, men sterft altijd alleen, maar men leeft vaak ook alleen tussen ieder-een. Fijn dat je de jeugd in je lessen de toestand in de wereld en de achtergrond kan laten zien; je bent dan toch in zekere zin begenadigd, zeker als je daarin slaagt. Zolang er hoop is is er leven, toch? Dit kan natuurlijk op twee manieren worden uitgelegd en beide rechtmatig.

    1 likes
 • Elise49 schreef:

  De grote onderdrukking in uitvoering.

  2 likes
 • wolfje schreef:

  zo. dat hebben we weer mooi gezegd. welterusten maar weer allemaal.

  1 likes
 • itsme schreef:

  Iemand een pdf je oid

  Moet natuurlijk wel doorbroken worden die censuur

  0 likes
 • […] ‘kwijt’ raken zoals  de Witwas bonnetjes van de’ VVD Griezel Teeven’ en de Srebrenica Foto rolletjes. Hoe lang dat zal duren, is niet bekend, want een brief ‘vertalen’ duurt nou eenmaal in die […]

 • […] raakte het  extreem corrupte’ VVD-Parket’ bijv. het beruchte fotorolletje Srebrenica ‘kwijt‘ wat bewijs was van de misdadige laffe en leugenachtige ‘GEO-CIA-rol’ van het […]

 • […] zijn vernietigd net als bij de het VVD Ministerie van Klasse Justitie altijd bonnetjes of  de Beruchte fotorolletje Srebrenica ‘zoek’ zijn .Door de rechtszaken lang te rekken, moesten veel tegenstanders diep in de buidel […]

 • x

  Check Also

  We bombardeerden jullie om jullie te redden. In welk parallel universum leeft NAVO-baas Jens Stoltenberg?

  We bombardeerden jullie om jullie te redden. In welk parallel universum leeft NAVO-baas Jens Stoltenberg?

  Hoewel veel inwoners van Servië pijnlijke herinneringen ...

  Locatie volgende Bilderbergconferentie bekend. Is er meer rampspoed in aantocht op de Balkan?

  Locatie volgende Bilderbergconferentie bekend. Is er meer rampspoed in aantocht op de Balkan?

  De Servische premier Ana Brnabic is tot ...

  >