Het Complot

De doofpotgeneraal: “Beruchte fotorolletje Srebrenica werd achterovergedrukt door legertop”

Help mee door deze informatie met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Dutchbatter Rutten maakte foto’s van de val van Srebrenica. Hij zegt later dat er een Nederlandse militair op staat die helpt met het scheiden van mannen, vrouwen en kinderen op en nabij de basis van Dutchbat in Potocari in de moslimenclave. De opnames werden in juli 1995 gemaakt.

Om het beruchte fotorolletje onder de pet te houden, heeft oud-generaal Ad van Baal zijn eigen vrouw ingezet als spionne. Bij de inlichtingendienst was algemeen bekend dat het filmpje niet was mislukt bij het ontwikkelen, maar achterovergedrukt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Dat stelt auteur Edwin Giltay in zijn boek De doofpotgeneraal, dat net is verschenen. Toen hij als uitzendkracht bij Casema werkte, bleken er bij de kabelmaatschappij twee vrouwelijke spionnen rond te lopen. Giltay ziet niet alleen hoe klungelig de geheime diensten werken, maar vangt ook een glimp op van een stammenstrijd in de legertop.

Eén van zijn collega’s vertelt openhartig over haar functie bij de Militaire Inlichtingendienst. “Ze zei me dat ik echt niet moet geloven dat het fotorolletje bij het ontwikkelen is mislukt. Het ligt gewoon in het archief van de MID,” aldus Giltay.

De doopotgeneraal: "Beruchte fotorolletje Srebrenica werd achterovergedrukt door legertop"Er is al veel geschreven over het fotorolletje van Srebrenica. De foto’s, die ‘per ongeluk’ in een laboratorium waren verprutst, zouden aantonen dat Nederlandse Dutchbatsoldaten in 1995 de Serviërs hadden geholpen bij het wegvoeren van moslimmannen uit de Bosnische enclave Srebrenica. De Serviërs schoten vervolgens meer dan 8300 mannen dood.

Volgens de MID is Giltay ‘volledig gestoord’. Oud-minister Jan Pronk, destijds verantwoordelijk voor Dutchbat, noemt het boek echter ‘goed gedocumenteerd’.

Volgens onderzoeksjournalist Brenno de Winter ligt het erg voor de hand dat er in de nasleep spelletjes zijn gespeeld om de schade te beperken en de beeldvorming bij te sturen. Vorig jaar raakte er nog een cruciaal tapegesprek tussen de corrupte oud-senator Jos van Rey en staatssecretaris Fred Teeven zoek.

Boek: De doofpotgeneraal

[Leidsch Dagblad]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Raj
Raj
9 jaren geleden

Lijstje van f**ups van de Nederlandse overheid:

1] Ontwikkelen van fotorolletje van Dutchbat “mislukt”
2] Geheime opnamen van een infiltrant vóór de dood van Theo van Gogh “gewist”
3] Tapegesprek tussen Jos van Rey en Fred Teeven “zoek”
4] Chroom 6 onderzoek “weggemoffeld” en geheime deals gesloten met een aantal zieke militairen
5] De onderste steen naar boven halen in het MH17 onderzoek wordt onmogelijk gemaakt door het vetorecht dat de landen Nederland, België, Australië en Ukraïne hebben afgesproken. Maleisië, de eigenaar van het vliegtuig mag niet meedoen met het onderzoek omdat zij (terecht!) toenadering hebben gezocht tot de anti-Kiev beweging (zgn. seperatisten/rebellen)
6] De EU naheffing van 642 miljoen (!!) wordt klakkeloos betaald terwijl we zwaar bezuinigen op ouderenzorg

….wie vult dit nog aan

Rara. En we waren volgens één of ander flutlijstje één van de minst corrupte landen in de wereld?

Willie
Willie
9 jaren geleden

” De doofpotgeneraal: “Beruchte fotorolletje Srebrenica werd achterovergedrukt door legertop” ” is toch wel een schoolvoorbeeld van “een open deur intrappen”; wie wist/bevroedde dat niet in die tijd?! Hahaha en dat we een van de minst corrupte landen in de wereld zijn?; wie maakte dat flutlijstje”? We zijn een bananenrepubliek, basta! Maar ach, cabaret hebben we niet meer nodig, we maken deel uit van Ver-Nederland en vandaar dat we (mijn man, vrienden en ik bijv.) zich iedere keer weer het schompus lachen (en huilen). “Nederlant let op Uwe Saeck”????? Nee, Nederland is een slechte zaak!!!!!

Buddy
Buddy
9 jaren geleden

Verbaas mij eigenlijk over niets meer bij ons kabinet, zo’n zootje criminelen bij elkaar kan nooit iets goeds betekenen, in feite maakt het ook niet uit wie onze zg. ‘volksvertegenwoordigers’ zijn, wat recht is/was wordt weer door hun criminele gedragspolitiek vakkundig afgebroken.
Walgelijk pak idioten….. God will sort them out!!!

wolfje
wolfje
9 jaren geleden

zo. dat hebben we weer mooi gezegd. welterusten maar weer allemaal.

Back to top button
22
0
We lezen graag je reactie!x