Homepagina » Mens en Dier » De ‘enorme druk’ op de zorg in 8 tweets. ‘Ze vervelen zich te pletter. Niets te doen’
zorg

De ‘enorme druk’ op de zorg in 8 tweets. ‘Ze vervelen zich te pletter. Niets te doen’

De druk op de zorg is nog steeds gi-gan-tisch hoog, zei premier Rutte afgelopen week. Een week daarvoor zei hij dat ‘de druk op de zorg enorm blijft’. Ook in de landen om ons heen zou de corona-uitbraak een enorme druk op de ziekenhuizen zetten.

David Vance zegt in een filmpje op Twitter dat de voorspellingen over het aantal coronadoden zwaar overdreven zijn.

Het gevolg is – zo zegt hij – dat gezondheidsinstanties kampen met overbezetting.

‘Ze vervelen zich’

Vance verwijst naar controversiële filmpjes van lege ziekenhuizen en verpleegkundigen die dansjes doen op TikTok.

“En nee, dit zijn geen verpleegkundigen die even willen ontspannen na een zware operatie,” aldus de hoofdredacteur van AltNewsMedia. “Ze vervelen zich.”

“We moeten nu een einde maken aan de lockdown,” benadrukte hij.

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

22 reacties

 1. Ja enorm ” zorgwekkend” allemaal. Laten we nu snel doorgaan met heel bang te zijn voor corona, want dat is het enige wat nog telt, toch ?

  27 likes
 2. Als verzorgende in de verpleeghuiszorg kan ik zeggen dat het wel degelijk druk is. Ook wij zijn de dans niet ontsprongen wat Corona betreft, het werken in pb’s is zwaar en warm, en je moet steeds alert zijn op wat je doet, je wilt niets meenemen naar je andere clienten en jezelf niet besmetten. Het is ook zwaar te zien hoe mensen waar je een hele tijd voor gezorgd hebben nu ziek worden en overlijden. In een aantal weken zijn er erg veel mensen gegaan. De personele bezetting is naadje, ook collega’s zijn ziek geworden en de rest draait extra diensten om de gaten op te vullen.

  Daarnaast zijn de gezonde mensen intens verdrietig omdat er geen bezoek mag komen, zeker de mensen die het niet meer goed begrijpen hebben erg veel steun en aandacht nodig. Familieleden bellen doorlopend, ze zijn bezorgd en soms boos op de maatregelen die ook wij niet verzonnen hebben. Daarnaast komen alle mantelzorg en vrijwilligerstaken ook op ons bordje.

  De maatregelen, risico’s en de schade van het virus maken het werk erg zwaar en soms erg verdrietig. Ik heb de afgelopen weken menig traantje weggepinkt, en zo ook mijn collega’s.

  Maar soms lachen we ook, maken we harde grappen en doen we stomme dingen. Dat is ergens toch een manier om even weg te komen van alle ellende die we zien. Jammer dat met dit soort filmpjes dan meteen aangenomen word dat we niks te doen hebben en het allemaal wel meevalt. Ik zou willen dat de schrijver van dit item gelijk had…

  23 likes
  • Goed verhaal femke, lijkt wel of je geïnstrueerd bent om hier een reactie te posten.
   Ik weet ook uit eigen ervaring dat er altijd in de maanden december tot met mei veel sterfgevallen zijn in de verzorgingstehuizen en ook hier in buurt zijn er sterfgevallen maar niet meer dan normaal, zou het ook niet kunnen dat er meer sterfgevallen zijn bij jullie door eenzaamheid, mindere verzorging zoals je zelf al aangaf door onderbezetting, te weinig medische hulp omdat alle ziekenhuizen ramvol liggen? Geloof mij niet iedere dode is een corona dode, zoals de media al vertelde wordt er nu bijna bij alle sterfgevallen in de verzorgingstehuizen een vermoedlijk door corona dode label opgeplakt.
   Dat je het moeilijk hebt omdat er cliënten overlijden lijkt mij niet meer dan normaal maar heb je dan niet het verkeerde beroep gekozen aangezien er zoveel cliënten jaarlijks overlijden in verzorgingstehuizen? Ik kom zelf heel vaak in een aantal verzorgingstehuizen hier in de buurt vanwege mijn werk en daar zijn maandelijks genoeg sterfgevallen. En volgens het personeel nu niet heel veel meer dan normaal en zeker niet meer dan januari tot en met april 2018.

   33 likes
   • Beetje flauwe opmerking van je. Zo kan je iedere opmerking van een ander die je niet aanstaat wel afdoen als zijnde geinstrueerd…Als er een mogelijkheid is om op berichten te zoeken dan kom je meer berichten van me tegen. Misschien geeft dat een wat ander beeld…

    Natuurlijk gaan er mensen dood in de ouderenzorg, vaak ook in golven. Vaak kan je in die laatste fase nog iets betekenen voor client en hun naasten en daarmee kan je zelf ook afscheid nemen van je client. Dat gaat nu niet. Mensen krijgen ivm de beperkte beschermingsmiddelen maar een beperkt aantal contacten per dag. 1 familielid mag bij de client, ook volledig ingepakt. Daar ligt het grootste pijnpunt. Daarnaast zijn de klachten die mensen hebben ook niet gering. Niet iedereen heeft de benauwdheidsklachten, maar mensen voelen zich erg ziek, en buiten iemand comfortabel maken middels medicatie kan je niks. Het normale regelmatig binnenlopen is er nu niet bij.

    11 mensen op een groep van 30 in 3 weken vind ik erg veel. Hierbij zit 1 iemand met een longontsteking die negatief getest is, en een client met een terminale kanker. De andere 9 zijn of positief getest, of hadden een forse verdenking op basis van klachten. Dat is dan toch ineens 1/3 van je afdeling, waaronder mensen die zonder de uitbraak (vermoedelijk) toch nog een paar jaar van hun kleinkinderen hadden kunnen genieten.

    In het begin van de Corona uitbraak werd er nauwelijks getest, er waren niet veel testen voorhanden. Zeker op de gesloten afdelingen(dementerenden die moeilijk te instrueren zijn) werd er na 2 positief geteste gevallen aangenomen dat iedere andere client met soortgelijke klachten ook besmet was. Als deze mensen dood gingen werden ze voor zover ik weet niet opgenomen in de cijfers. Inmiddels is dat veranderd, iedere verdachte client word nu getest. Ook zorgmedewerkers worden bij klachten getest. Voorheen mocht (moest) je met klachten gewoon komen werken zolang je geen koorts had. Het beleid van de idioten van het RIVM..

    Eenzaam zijn mensen zeker, boos en verdrietig ook. We hebben extra uren ingezet om te helpen met (video)bellen, was te verzamelen en weer schoon in te ruimen, boodschappen inruimen, extra koffiemomenten en een extra praatje. Natuurlijk kunnen we wat dat betreft niet de plaats innemen van familie, maar we doen ons best om buiten de normale zorgverlening zoveel mogelijk extra aandacht te geven. Er is geen sprake van minder verzorging, iedereen zet een tandje bij om het rooster rond te breien. Ik mag straks mijn 6e avonddienst doen om daarna 1 dag vrij te zijn en dan mag ik er weer 5.

    Het virus is er wel degelijk. De omstandigheden en reden waarom het er is is een ander verhaal. Ik ben nog steeds van mening dat dit virus bewust is losgelaten om een agenda te dienen. De hele wereld stond in brand, overal waren mensen die het beleid kotsbeu waren. De gele hesjes(waarvan ik er een was voordat er alleen een clubje idioten overbleef) de boeren, HongKong, Spanje, de Brexit en Italie die ook de EU uit wilde. Al die protesten hebben ze snel de kop ingedrukt met hun ‘nieuwe normale 1.5 meter samenleving’ 5G word er razendsnel doorheen gejast, ik zie onderweg naar mijn werk in rap tempo nieuwe masten verschijnen. Vliegen word straks alleen voor de rijken, zal Jesse blij mee zijn…Timmermans mag gewoon door met zijn dure green deal terwijl mij lijkt dat er andere financiele prioriteiten zijn. Al die ondernemers die hun bedrijf stuk zien gaan, wie vaart daar uiteindelijk wel bij? Wat te denken van de aanslag op de lichamelijke integriteit en zelfbeschikking? Straks allemaal een verplichte prik van iemand die niet bepaald het beste met ons voorheeft. En natuurlijk een mooie oplossing voor het vergrijzingsprobleem.

    En dan de lakse houding van onze overheid. Het komt hier niet, laten we al onze PB’s naar China sturen. Een debat en draaiboek, niet nodig. Hele partijen mondkapjes geweigerd omdat ze te duur zouden zijn. Alleen maar mooie praatjes over het beschermen van de kwetsbaarsten, maar de verzorg en verpleeghuizen werden mooi overgeslagen. De focus lag op de IC’s.

    Wat mij betreft is onze overheid schuldig aan de ontwrichting van de samenleving en aan bewuste mishandeling en moord op ouderen en zieken. Laten we dat vooral goed onthouden.

    8 likes
  • Dit gaat over ziekenhuizen en ja in verzorging en bejaarden tehuizen is de druk enorm en die was er al voor de corona crisis. Er is iets gaande achter de schermen. En dat heeft echt niks met mensen/welzijn te maken. Meer met het systeem. Ik wil wel klappen voor de zorgmedewerkers zelf, maar niet voor het systeem.

   14 likes
  • Hallo Femke, vervelend om te lezen dat jullie het zwaar hebben op dit moment.
   Toch zou ik graag een paar vragen stellen:
   – wat is je mening over Hydroxychloroquine in combinatie met zink om deze ziekte te behandelen?
   – wat is je mening over de vraag: of, en in hoeverre 5G een rol speelt bij het ontstaan van de ziekteverschijnselen?
   – ben je op de hoogte van de exacte overeenkomsten van exosomen en Covid-19? Ben je bekend met hetgeen Dr.Kaufman hierover beweerd?
   Alvast bedankt.

   7 likes
   • Hallo Mike, Ik ben geen arts, en heb ook op de afdeling geen ervaring met deze middelen. Wel lees ik dat artsen die het gebruiken met positief resultaat op de vingers getikt worden en hoor ik maar weinig over onderzoek naar deze middelen. Ik heb ook niet de indruk dat ze een medicijn willen tegen Corona, maar een vaccin. Daar is voor ome Gates meer aan te verdienen.

    De link tussen 5G en Corona is er m.i. niet voor wat betreft ziekteverschijnselen. Maar het is duidelijk wat ze aan het doen zijn. Na de lockdown willen ze een controlestaat op Chinees nivo. Daar hebben ze 5G voor nodig. Daarom worden masten in een rap tempo bijgebouwd nu iedereen thuis zit en in de ban van Corona is.

    Dr Kaufman ken ik niet, ik zal er eens op googelen.

    3 likes
   • “Hydroxychloroquine” is dodelijk voor de meeste corona patiënten, mag niet gegeven worden aan patiënten met overgewicht, diabeten, hart ziekten, laat het net deze mensen zijn die op het intensieve liggen.

    “5G” heeft totaal niets met het coronavirus te makken.

    “exosomen” heeft niets met het coronavirus te maken.

    Het Coronavirus is echt en is moordend voor bepaalde mensen, vooral zwakkere en zieke mensen, maar dat zelfde geld voor het griepvirus..

    0 likes
  • Helemaal mee eens (kan er ook over mee spreken) maar het neemt niet weg dat het onprofessioneel (dom) is om deze filmpjes dan te posten op de sociale media, je zal dan moeten weten dat er een storm aan kritiek komt!!

   1 likes
  • Femke, ik kan je wel begrijpen. Het is over het algemeen minder gesteld in de zorg, door de
   bezuinigingen op dit vlak. Ziekenhuizen hier laten sluiten, maar wel miljoenen uitgeven aan
   vreemd volk, wat ook hier van ons gratis zorg krijgt.
   Ik probeer dit in een nuchtere context te zetten. Maar het is en blijft een misleidende on-
   juiste weg die men als regering neemt. Neemt niet weg waar dit artikel eigenlijk over gaat,
   dat jullie het druk hebben. En laten wij niet vergeten, wáár komen die filmpjes vandaan?
   Ook hier moet ik wel ondanks wantrouwen jegens huidig beleid en “corona” propaganda
   ( zo zie ik het nog steeds als een leugen )
   in acht nemen, dat er bij oppositie ook gesjoemelt kan worden om “hun” verhaal kracht
   bij te zetten.
   Hier is in ieder geval al lang de druk op de zorg bekend, en dat weet ik van mijn bekenden
   kring. Maar het is zo dat ik er van overtuigd ben dat er volgens protocol gewerkt word, daar
   merk jij zo niet snel iets van, doordat je dat doet wat van jj gevraagd word.
   Opsluiten van ouderen, en het ontzeggen van hun kinderen bezoek, is zeer triest en ook
   slopend voor die bejaarde mensen. Ik heb er best mee te doen, een mantelzorger blijft
   een vreemde, ook al doe jij je best. Maar goed, dat weet je ook wel.
   Deze quasi lockdown, is volgens grondwet ook niet eens gerechtvaardigd volgens juristen
   waarvan hier ook al bericht is geplaatst. Dus men handelt onrechtmatig. Dat is wat jullie extra
   druk geeft wat niet mag en moet!

   1 likes
 3. Natuurlijk is er iets maar wat er ook is, is een giga leugenberg en alles gebeurt achter gesloten deuren.

  Meten is Weten, maar dat is in Nederland uit den bozen.

  De totale opzet is simpel, kweek angst en zaai tweedracht en sluit de burgers op en blijf fantaseren.

  Maak snel nieuwe wetten om de burgers nog meer te onderdrukken.

  De opzet is bijna gelukt en de belastingbetaler gaat het gelag betalen.

  Bedankt Rutte.

  23 likes
 4. hoe gek wil je het hebben?
  ik blijf het proberen , na dit gezien te hebben (als het echt is natuurlijk laat ik het maar aannemen) mensen moet je wakker worden toch?

  4 likes
  • Zal hier in Nederland niet gebeuren aangezien het ic personeel een extra verklaring moest tekenen dat alleen de persvoorlichter naar buiten mag komen met nieuws of je moet een toneelspel opvoeren. Hier in den Bosch zijn ze banger voor hun baan dan jammer genoeg de waarheid te delen. Vandaag weer de cijfers gezien vanuit het jbz, 11 corona patiënten 9 verdacht en 15 op de ic waarvan 8 om andere reden.

   14 likes
 5. Om het staat van het beleg te handhaven willen ze snel de wet aanpassen en zijn ze de de leugen aan het verspreiden over de “de tweede Corona-golf”.

  Welke idioot bij hun verzint dit? Hoe kan een man-made virus in een tweede golf komen? Oh ja als mensen hetzelf bewust verspreiden onder de mensen. Volgens mij hebben ze hier een naam voor: Biologische oorlogsvoering……

  4 likes
 6. Het ene ziekenhuis zit vol en is het hartstikke druk en de ander zitten ze een beetje te duimendraaien,,
  het schort nog wel eens aan een goede verdeling
  het een veel voorkomend probleem is
  het regelen om een juist verhouding te bewerkstelligen schijnt toch echt moeilijk te zijn
  als het gaat om een goede verdeling, dan is er toch een tekort aan goede informatie
  op vele gebieden komt men altijd een tekort tegen niet alleen in een ziekenhuis ,denk toch echt dat het aan de menselijke gedrag ligt
  waarin zij op dat gebied onevenwichtig blijft,evenwicht is toch moeilijk te vinden zo te zien,
  praten kunnen ze wel maar denk toch echt dat al dat geregel en gepraat meer onevenwicht met zich meer meebrengt dat evenwicht..

  1 likes
 7. Het komt voor dat werkgevers in de zorg overbodige werknemers rotklusjes geven. Iets wat helemaal niets met hun beroep te maken heeft.

  0 likes
 8. Kijk maar eens bij een “gemiddelde” spoedopname. Erg weinig mensen rennen hard in het ziekenhuis
  Bij een gewone opname al helemaal niet.

  Hoeft ook niet wat mij betreft. Maar schrijf niet het tegenovergestelde.

  0 likes
 9. niets aan de hand toch?
  scroll naar beneden voor ervaringen van een groeiende groep waar geen enkele media aandacht voor is:

  https://www.zorgwijzer.nl/zorgverzekering-2021/heb-ik-het-coronavirus-gehad

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

corona

‘Niet gevaccineerd tegen corona? Dan kom je het concertgebouw niet in’

Veel mensen hebben twijfels over het vaccin ...

spray

Eerste spray goedgekeurd die het coronavirus in 2 MINUTEN doodt

Het Amerikaanse milieubeschermingsagentschap EPA heeft een desinfecterende ...