Homepagina » Buitenland » Fikse boetes en celstraffen: ‘Ongevaccineerden in Oostenrijk zijn straks dus gewoon praktisch rechteloos’
ongevaccineerd
Foto: Ivan Radic CC BY 2.0

Fikse boetes en celstraffen: ‘Ongevaccineerden in Oostenrijk zijn straks dus gewoon praktisch rechteloos’

Begin volgend jaar zullen ongevaccineerde Oostenrijkers een oproep krijgen om zich alsnog te laten inenten tegen corona. Mensen die dat niet doen, worden bestraft. Zij krijgen een geldboete en als ze die niet betalen, kunnen ze uiteindelijk een celstraf krijgen.

“Als iemand nog twijfels had over de situatie in Oostenrijk: 2000 euro boete per keer dat je als ongevaccineerde gepakt wordt en als je de boete niet betaalt kun je tot een jaar worden opgesloten in een speciale gevangenis. Waar blijft de reactie van Nederlandse politici en media?” vraagt rechtsfilosoof Raisa Blommestijn.

Het is een klopjacht

Politiek commentator Eva Vlaardingerbroek voegt toe: “Er zit geen limiet aan hoe vaak je per dag beboet kan worden en als je niet betaalt ga je tot aan een jaar het gevang in. Het is een klopjacht.”

“Ongevaccineerden in Oostenrijk zijn straks dus gewoon praktisch rechteloos. Zelfs de kosten van hun eigen gevangenschap moeten ze zelf betalen. Van moordenaars, verkrachters en pedofielen vragen we dat niet, maar nu wel van volstrekt onschuldige mensen. Wat is dit voor wereld?” vraagt Vlaardingerbroek zich af.

Nachtmerrie

“Als je dit mensen twee jaar geleden had verteld, dat dit gebeurde in een Europees land, zouden ze er schande van spreken. Nu zijn velen verworden tot apathische schouderophalers. Murw gemaakt door twee jaar angstpropaganda en vrijheidsbeperkingen,” schrijft journalist Annelies Strikkers.

Auteur en spreker Hans van Tellingen zegt: “Wie zijn die mensen? Die bewindvoerder worden en een klopjacht openen op de eigen burgers? Maak me wakker uit deze nachtmerrie.”

4.9 74 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
161 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
1 maand geleden

Maar je mag geen vergelijking trekken met WOII !!!(en de periode daarvoor).

Juultje
Juultje
1 maand geleden

„Gelukkig“ is het dikke chaos in Oostenrijk op dit moment. Mensen komen massaal in opstand en de een na de andere parlementariër vertrekt…. Ik hoop dat dit een goed teken is?

Wendy
Wendy
1 maand geleden

Zo eng zoals de mensen zijn gsm denken… ik herken er niks meer in van de vriendelijke meelevende mensen van vroeger… griezelig…

Wendy
Wendy
1 maand geleden

Zijn gaan denken bedoelde ik… (sorry)

x

Check Also

verpleegster

Verpleegster in de frontlinie onthult: ‘Ik heb geen enkele patiënt zien sterven aan corona’

Verpleegster Nicole Sirotek sprak zich al in ...

kabinet

Kabinet gaat QR-code handhaven terwijl bijna 80% van positief geteste mensen gevaccineerd is

Maandag werd bekend dat het kabinet de ...

Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

161
0
We lezen graag je reactie!x