Great ResetMens en Dier

Rutte betrapt op leugen over World Economic Forum: ‘Dat is dus gewoon niet waar’

Help door deze informatie met je vrienden op je social media te delen!

Econoom Wouter Roorda omschreef het World Economic Forum in het tv-programma Ongehoord Nieuws als ‘een actiegroep in maatpak’. “Ze hebben twee speerpunten: klimaat en duurzaamheid, en sociale ongelijkheid,” aldus Roorda.

Op de vraag van ON!-verslaggever Jonathan Krispijn of het WEF hier ook invloed heeft op het beleid, antwoordde premier Rutte: “Elk gesprek dat je hebt, is potentieel invloed. Ze regelen – Klaus Schwab en zijn team – in Davos de hotels en zaaltjes zodat over al die onderwerpen die bedrijven en die maatschappelijke organisaties en politici met elkaar in gesprek kunnen,” zei Rutte.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

(Video verwijderd? Klik hier...)

Schaalvergroting

Rechtsfilosoof en ON!-commentator Raisa Blommestijn wees erop dat de Nederlandse overheid miljoenen aan het WEF geeft, een organisatie ‘die zich volledig onttrekt aan democratische controle’.

Rutte zegt: er worden alleen hotels geboekt, als je daar iets anders over zegt, dan ben je meteen een complotdenker. Dat terwijl het WEF voor zichzelf een rol ziet in het vormgeven van de toekomst, aldus Blommestijn.

“Het heeft er ook mee te maken dat het gaat om schaalvergroting, dus dat democratische controle wordt onttrokken uit Nederland, uit Frankrijk, uit Canada, uit andere landen, en dat er op wereldniveau steeds meer wordt besloten,” zei ze.

Wereldregering

“Het uiteindelijke doel is dat er een soort van wereldregering zou moeten komen,” zei Roorda nog.

Financieel journalist Arno Wellens, die in de jaarcijfers van het WEF dook, stelt: “Ze regelen de zaaltjes. Dat is dus gewoon niet waar. Het jaarverslag noemt het omgekeerde feit. Hoe kan iemand zo zijn, constant de boel verdraaien. Het WEF heeft een bureau dat ze zelf ‘ministerie van buitenlandse zaken’ noemen en dat doet lobby namens betalende bedrijven.”

4.9 103 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

98 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ALF
ALF
1 jaar geleden

Rutte betrapt op leugen
Dat is niks nieuws
Het is moeilijker hem te betrappen op een waarheid

R.B.
R.B.
1 jaar geleden

En men, de elitairen onder ons, blijven maar op ‘hem’ stemmen…..het is de grootste leugenaar in de Nederlandse politiek ooit!!!

Annette
Annette
1 jaar geleden

Het enige dat er nog uit de mond van Mark Rutte komt, met een mooi Engels woord is: BULLSHIT!

WIE denkt hij eigenlijk nog in vredesnaam te kunnen overtuigen, dat hij überhaupt de waarheid spreekt? IK denk zo langzamerhand niemand.

Maar hij weet ook dondersgoed, dat het allemaal geen bliksem uitmaakt. Hij wordt beschermd door de, op dit moment althans nog, sterksten der aarde.

Je ziet het dagelijks gebeuren in de Tweede Kamer. Ondanks de dappere pogingen van een paar Tweede Kamerleden, wordt zo goed als iedere motie weggestemd.

De reden is natuurlijk, dat ze letterlijk met hun ene zetel extra nog steeds de macht hebben.

Virtueel gezien hebben zij natuurlijk al lang verloren. Als ik het goed gelezen heb, staat nog maar een schamele (evengoed nog te veel) 19% achter deze kwijlebal.

Goed dat het programma Ongehoord Nieuws bestaat. Ik kijk er al naar vanaf het begin. Daar durven ze tenminste controversiële onderwerpen te bespreken.

Wel grappig is, dat de naam World Economic Forum nu bijna dagelijks genoemd wordt.

Ik kan mij nog goed herinneren, dat ik een paar jaar geleden deze naam liet vallen bij mijn jongste zoon. Die wist maar één antwoord te geven: allemaal complottheorieën.

Alles, waar al jaren lang op de alternatieve sites over werd gesproken, komt stuk voor stuk uit. Het zijn helaas allang geen theorieën meer, maar bittere waarheid.

Ik wil nog even speciaal een compliment geven aan die dappere jonge vrouw Raisa Blommestijn. Een paar dagen geleden werd zij nota bene met de dood bedreigd op social media.

Zij heeft dan wel officieel aangifte gedaan, maar dat lijkt mij in de tijd waarin wij nu leven, niets meer dan een formaliteit.

Zij is trouwens niet de enige. OOK de nota bene nog ongeboren zoon van Thierry Baudet en zijn vrouw Davide wordt bedreigd.

WAT leven wij in een land vol met zieke puppies!

Dan
Dan
1 jaar geleden

Beste Arno, iemand kan zo zijn, constant de boel verdraaien, als ie psychopaat, sociopaat of een destructieve narcist is. Regering, parlement en politieke partijen zitten er vol me. Ze selecteten elkaar want het is een persoonlijkheids voorwaarde om ueberhaupt ‘carriere’ te kunnen maken.
I.g.v. rutte geldt: psychopaat.

Back to top button
98
0
We lezen graag je reactie!x