Buitenland

De Europese Commissie werkt aan zeer zorgelijk initiatief waar je waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebt

Help door dit artikel met vrienden op je social media te delen!

De Europese Commissie werkt aan een zogeheten Global Gateway-initiatief. Dit initiatief gaat over een aantal zaken. Ten eerste gaat het over het uitrollen van een 5G-netwerk in de hele EU. De vraag is waar dit 5G-netwerk voor wordt gebruikt door de overheid.

Het Global Gateway-initiatief gaat ook over Europese digitale mediabewaking. Dat betekent dat de overheid iedereen op social media wil gaan bewaken, met 100 procent dekking van de Europese bevolking.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

De reden waarom de overheid dit wil doen: de strijd tegen ‘desinformatie’. Dat betekent dat de overheid de controle wil over wat er op Facebook, op Twitter, Instagram en al die andere social media-apps door burgers wordt gedeeld, waarschuwt Europarlementariër Marcel de Graaff (FVD).

(Video verwijderd? Klik hier...)

Controle over de informatie aan de burger

“Met andere woorden: wij behouden wel vrijheid van meningsuiting, maar alleen als het de mening van de overheid is,” aldus De Graaff. “De overheid gaat de strijd aan met de burger die een andere mening heeft of de overheid durft te bekritiseren.”

Gerenommeerde medisch specialisten, artsen, zelfs Nobelprijswinnaars in de geneeskunde zijn door Twitter gecensureerd omdat ze wetenschappelijke artikelen op internet zetten waaruit glashard bleek dat de coronavaccins ernstige bijwerkingen hebben, stelt het Europarlementslid.

“De overheid censureerde de wetenschap omdat hieruit bleek dat haar coronabeleid tot grote gezondheidsschade leidde. En dit leert ons wat de overheid onder de strijd tegen desinformatie verstaat: controle over de informatie aan de burger.”

18 miljard euro

De EU stelt maar liefst 18 miljard euro beschikbaar voor de bestrijding van ‘desinformatie’, om haar eigen burgers te controleren en om de vrijheid van meningsuiting te beperken.

“En daarom verzet ik mij in het Europees Parlement tegen dit Global Gateway-initiatief,” benadrukt De Graaff. “Niet omdat ik geen snel internet wil, want dat is prima, maar omdat ik geen overheid wil die iedereen de mond snoert die kritisch is en een ander geluid laat horen.”

4.9 204 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

158 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Schaf dat nutteloze geldverslindende Europees gedrocht eindelijk eens af, we kunnen perfect zonder die Europese lapzwanzen!

DutchOutlaw
DutchOutlaw
1 jaar geleden

FUCK DE EU…..CORRUPTE CRIMINELE BENDE!!!!

Ron
Ron
1 jaar geleden

Mensen die 5g masten kunnen we ook zelf invullen. En de rest wat ze nog verder willen.
Wij bepalen wat informatie of Desinformatie is niet de EU.

John Kuhles
John Kuhles
1 jaar geleden

Waar kan ik het transcript vinden om het te kunnen vertalen naar het Engels, Duits, Frans, Spaans etc. etc.

Back to top button
158
0
We lezen graag je reactie!x