Internet

EU-commissie akkoord met controversiële wet die het internet kan vernietigen. Dit voorstel zet deur open voor geprivatiseerde Big Brother

Help door dit artikel met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een controversiële Europese wet is weer een stapje dichterbij, waardoor internetreuzen zoals Facebook en YouTube video’s en foto’s vooraf moeten scannen en blokkeren als ze inbreuk maken op het auteursrecht.

Een meerderheid van de Commissie voor Juridische Zaken van het Europees Parlement heeft ingestemd met het wetsvoorstel.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

In juli moet de rest van het Europees Parlement naar de voorgestelde wetgeving gaan kijken. Daarna is het de beurt aan de afzonderlijke lidstaten.

In de gaten wordt gehouden

Het draait allemaal om artikel 13 van de nieuwe wet, die internetplatforms verplicht om automatisch te filteren en screenen wat internetgebruikers uploaden.

Het gaat daarbij om video, audio, teksten en zelfs broncodes van software.

Vooraanstaande experts waarschuwen dat het internet hierdoor verandert van een open plek waar informatie wordt gedeeld, naar een plek waar iedereen automatisch in de gaten wordt gehouden.

Geprivatiseerde Big Brother

Europarlementariër Marietje Schaake (D66) is teleurgesteld. “Dit voorstel zet de deur open voor een geprivatiseerde Big Brother, waarbij internetbedrijven vooraf moeten controleren wat internetgebruikers online zetten,” zei ze.

Een brief die is ondertekend door 169 wetenschappers stelt dat ‘de nieuwe regel de vrije informatiestroom belemmert die van essentieel belang is voor democratie’.

“Artikel 13 moet van tafel,” zei Jim Killock, directeur van de Open Rights Group. “Het Europees Parlement heeft nog een kans om deze vreselijke wet tegen te houden.”

[Independent]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
RayOfLight
RayOfLight
5 jaren geleden

Ha David cullen , goed kanaal. Dit speelde al een tijdje. Lijkt erop dat straks echt de deur op slot gaat. Weer een stapje dichter bij het totalitaire Europa. Als mensen nu niet wakker worden dan weet ik het niet meer.

Kan echt niet meer discussieren met mensen die alleen MSM volgen want de discrepantie tussen MSM en het echte nieuws is gewoonweg te groot.

NPO and friends zal er wel een ‘we moeten het nepnieuws bestrijden’,’gevaarlijk’,’russische hackerbots’,’nazi’s’ verhaaltje van maken.

Natuurlijk zal new nacroleptisch nederland (de grootste partij in nederland) dit braaf slikken.

Internet straks een propaganda machine DAT NOOIT!!!

Bas van Schie
Bas van Schie
5 jaren geleden

Het is veel enger dan je denkt.

Internet is een uitvinding van de ARPA-denktank . Het werd gemaakt om computers van het leger onderling te verbinden en zo te kunnen communiceren. in 1970 hete het nog het ARPA net.
Door ARPA en Stanford werd in 1974 een standaard protocol uitgewerkt om verschillende netwerken via het ARPANET te laten communiceren.

Het internet is van TOEN af aan ontwikkelt en gebruikt, om iedereen te kunnen spioneren.

Alle wetswijzigingen die nu doorgevoerd worden zijn bedoeld om spionage activiteiten legaal te krijgen en er een sociaal platvorm voor te creëren.

En omdat de Patriot-wet het al mogelijk maakt om iedereen op te pakken en vast te zetten zonder enige vorm proces, is de aanname van artikel 11 & 13 een van de laatste zetten in een heel gewiekst plan. Enkel het contant geld nog afschaffen en….

Big Brother kijkt niet alleen mee, maar kan ook ongelimiteerd ingrijpen, via het internet.

Totale Controle en manipulatie over elk aspect van je leven, dat is waar het om te doen is.
en als je denkt dat je hier aan kunt ontsnappen heb je het mis. Tegenwoordig is iedereen verslaaft aan het internet en dus manipuleerbaar zonder dat ze het zelf door hebben.

Kunstmatige intelligentie is zo vergevorderd, dat mocht je gaan zoeken naar gerichte informatie, dat je afleidende info te zien krijgt. Dit is de nieuwe manier van controle, ze hebben controle over de input en jij denkt dat je zelf kiest, waar je je geest mee voed.

Richard
Richard
5 jaren geleden

Dan gaan we naar deep web via Tor om informatie te delen en te halen. Het ons bekende internet beslaat maar ongeveer 4% van het hele internet. De andere 96% bestaat op het deep web.
Trouwens, het Nederlandse internet is sowieso om te huilen.

Mammon
Mammon
5 jaren geleden

Het is mogelijk om een “internet” op een Blockchain te draaien,zodat ICANN deze websites -onmogelijk- kan blokkeren! (Ja dit is 100% niet te blokkeren door overheden en justitie)

Neem nu bijv. de Crypto Namecoin

Het is mogelijk om je site te voorzien van een .bit extensie die in de Namecoin blockchain zit opgeslagen. Daar deze .bit extensie geen IP-adres heeft kan dit niet geblokkeerd worden! Dus geen DNS meer.

Je moet een speciaal stukje software genaamd Meowbit installeren en dan krijg je via je eigen browser toegang tot alle sites die een .bit extensie hebben.

Via dit soort Blockchain met hun gekoppelde sites kan de mens op aarde vrij blijven communiceren en er is geen overheid of dienst die dit kan blokkeren.
Hier kan je in theorie nog veel verder gaan dan de huidige Alternatieve Media en nog veel meer verborgen “nieuws” tonen aan zei die interesse hebben.

Verdiep je even in de Materie; Namecoin, Meowbit, .bit sites en je ziet de weg naar de vrije uitwisseling van info weer tegemoet.
Ik verwacht dat binnenkort deze techniek ook naar andere Crypto Platformen wordt gebracht.

Blockchains kunnen veel meer dan alleen “een Bitcoin” zijn 😉

https://namecoin.org/

https://www.meowbit.com/

Back to top button
13
0
We lezen graag je reactie!x