Homepagina » Internet » EU-commissie akkoord met controversiële wet die het internet kan vernietigen. Dit voorstel zet deur open voor geprivatiseerde Big Brother
EU-commissie akkoord met nieuwe wet die het internet kan vernietigen. Dit voorstel zet deur open voor geprivatiseerde Big Brother

EU-commissie akkoord met controversiële wet die het internet kan vernietigen. Dit voorstel zet deur open voor geprivatiseerde Big Brother

Een controversiële Europese wet is weer een stapje dichterbij, waardoor internetreuzen zoals Facebook en YouTube video’s en foto’s vooraf moeten scannen en blokkeren als ze inbreuk maken op het auteursrecht.

Een meerderheid van de Commissie voor Juridische Zaken van het Europees Parlement heeft ingestemd met het wetsvoorstel.

In juli moet de rest van het Europees Parlement naar de voorgestelde wetgeving gaan kijken. Daarna is het de beurt aan de afzonderlijke lidstaten.

In de gaten wordt gehouden

Het draait allemaal om artikel 13 van de nieuwe wet, die internetplatforms verplicht om automatisch te filteren en screenen wat internetgebruikers uploaden.

Het gaat daarbij om video, audio, teksten en zelfs broncodes van software.

Vooraanstaande experts waarschuwen dat het internet hierdoor verandert van een open plek waar informatie wordt gedeeld, naar een plek waar iedereen automatisch in de gaten wordt gehouden.

Geprivatiseerde Big Brother

Europarlementariër Marietje Schaake (D66) is teleurgesteld. “Dit voorstel zet de deur open voor een geprivatiseerde Big Brother, waarbij internetbedrijven vooraf moeten controleren wat internetgebruikers online zetten,” zei ze.

Een brief die is ondertekend door 169 wetenschappers stelt dat ‘de nieuwe regel de vrije informatiestroom belemmert die van essentieel belang is voor democratie’.

“Artikel 13 moet van tafel,” zei Jim Killock, directeur van de Open Rights Group. “Het Europees Parlement heeft nog een kans om deze vreselijke wet tegen te houden.”

[Independent]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Bas van Schie schreef:

  Het is veel enger dan je denkt.

  Internet is een uitvinding van de ARPA-denktank . Het werd gemaakt om computers van het leger onderling te verbinden en zo te kunnen communiceren. in 1970 hete het nog het ARPA net.
  Door ARPA en Stanford werd in 1974 een standaard protocol uitgewerkt om verschillende netwerken via het ARPANET te laten communiceren.

  Het internet is van TOEN af aan ontwikkelt en gebruikt, om iedereen te kunnen spioneren.

  Alle wetswijzigingen die nu doorgevoerd worden zijn bedoeld om spionage activiteiten legaal te krijgen en er een sociaal platvorm voor te creëren.

  En omdat de Patriot-wet het al mogelijk maakt om iedereen op te pakken en vast te zetten zonder enige vorm proces, is de aanname van artikel 11 & 13 een van de laatste zetten in een heel gewiekst plan. Enkel het contant geld nog afschaffen en….

  Big Brother kijkt niet alleen mee, maar kan ook ongelimiteerd ingrijpen, via het internet.

  Totale Controle en manipulatie over elk aspect van je leven, dat is waar het om te doen is.
  en als je denkt dat je hier aan kunt ontsnappen heb je het mis. Tegenwoordig is iedereen verslaaft aan het internet en dus manipuleerbaar zonder dat ze het zelf door hebben.

  Kunstmatige intelligentie is zo vergevorderd, dat mocht je gaan zoeken naar gerichte informatie, dat je afleidende info te zien krijgt. Dit is de nieuwe manier van controle, ze hebben controle over de input en jij denkt dat je zelf kiest, waar je je geest mee voed.

  15 likes
  • Gladiator schreef:

   @Bas van Schie,

   U heeft 100% gelijk, en vergeet in samenhang met hetgeen u noemt niet het 5G netwerk en hiermee verbonden de “slimme meter” welke meer kan dan menigeen zal denken.

   5G samen met deze meter die alleen maar slim is voor de staat maakt het zonder enig probleem mogelijk om mensen UIT TE SCHAKELEN.

   Het is, indien men een “slimme meter” heeft, o.a. mogelijk om:

   1) Uw gehele huis te “scannen” en zodoende weet men 2) waar u bent, 3) wat u aan het doen bent én 4) hoort men perfect wat u zegt en 5) tegen wie. Uw stem wordt getest en 6) alle “big data” welke UZELF op het www heeft geplempt in de loop der JAREN worden aan elkaar gekoppeld en voila, alle ins en outs van u en al uw bekenden, huisgenoten etc etc zijn simpel te verkrijgen wanneer men wil!!!!

   Daarbij is het dan ook nog mogelijk om 7) u in uw huis op NON ACTIEF te zetten…..

   Mooi voor elkaar hebben ze het toch, of niet soms, en dat geheel uit onzer aller vrije wil!!!

   Elke dag feestboeken en maat lullen en maar fotootjes plempen en maar privé zaken bekend maken, en SUIKERBERG, die zodoende multimiljardair werd, maar verzamelen!!!

   Hahahahahahaha!!!

   Gegroet,

   Gladiator

   12 likes
 • Richard schreef:

  Dan gaan we naar deep web via Tor om informatie te delen en te halen. Het ons bekende internet beslaat maar ongeveer 4% van het hele internet. De andere 96% bestaat op het deep web.
  Trouwens, het Nederlandse internet is sowieso om te huilen.

  8 likes
 • RayOfLight schreef:

  Ha David cullen , goed kanaal. Dit speelde al een tijdje. Lijkt erop dat straks echt de deur op slot gaat. Weer een stapje dichter bij het totalitaire Europa. Als mensen nu niet wakker worden dan weet ik het niet meer.

  Kan echt niet meer discussieren met mensen die alleen MSM volgen want de discrepantie tussen MSM en het echte nieuws is gewoonweg te groot.

  NPO and friends zal er wel een ‘we moeten het nepnieuws bestrijden’,’gevaarlijk’,’russische hackerbots’,’nazi’s’ verhaaltje van maken.

  Natuurlijk zal new nacroleptisch nederland (de grootste partij in nederland) dit braaf slikken.

  Internet straks een propaganda machine DAT NOOIT!!!

  10 likes
 • Mammon schreef:

  Het is mogelijk om een “internet” op een Blockchain te draaien,zodat ICANN deze websites -onmogelijk- kan blokkeren! (Ja dit is 100% niet te blokkeren door overheden en justitie)

  Neem nu bijv. de Crypto Namecoin

  Het is mogelijk om je site te voorzien van een .bit extensie die in de Namecoin blockchain zit opgeslagen. Daar deze .bit extensie geen IP-adres heeft kan dit niet geblokkeerd worden! Dus geen DNS meer.

  Je moet een speciaal stukje software genaamd Meowbit installeren en dan krijg je via je eigen browser toegang tot alle sites die een .bit extensie hebben.

  Via dit soort Blockchain met hun gekoppelde sites kan de mens op aarde vrij blijven communiceren en er is geen overheid of dienst die dit kan blokkeren.
  Hier kan je in theorie nog veel verder gaan dan de huidige Alternatieve Media en nog veel meer verborgen “nieuws” tonen aan zei die interesse hebben.

  Verdiep je even in de Materie; Namecoin, Meowbit, .bit sites en je ziet de weg naar de vrije uitwisseling van info weer tegemoet.
  Ik verwacht dat binnenkort deze techniek ook naar andere Crypto Platformen wordt gebracht.

  Blockchains kunnen veel meer dan alleen “een Bitcoin” zijn 😉

  https://namecoin.org/

  https://www.meowbit.com/

  7 likes
 • Arwijn schreef:

  Dit is buitengewoon afschuwelijk. Europa word hierdoor internet-gewijs 1 stap verwijderd van hoe China het internet handhaaft.

  3 likes
 • Victor schreef:

  We weten het. De E.U. duivel is bang voor het internet-wijwater. Jammer voor hun dat wij niet zo dom zijn als in de middeleeuwen. Internet is internationaal en daar gelden hun regeltjes niet.

  2 likes
 • Fred Megelink schreef:

  Een groot deel van het parlement en in het bijzonder onze primer Rutte maakt de bevolking wijs dat de EU een samenwerking verband is en houd de bevolking voor ogen dat we niet zonder kunnen .
  De EU is inmiddels echt veel meer dan een samenwerking verband en inmiddels al een erg groot machtsblok die hun burgers al erg veel oplegt.
  En als het EU parlement ook nog stemt voor het internet censuur filter vind ik hun eigenlijk niet veel beter als een communistische regime in een kapitalistische jas die de bevolking mond dood wil maken.
  Ook de EU vind ik erg hard op weg gaan naar dictatuur neigingen ook al is het dan wel in iets beschaafdere form.
  Ik vind het diep triest dat de meerderheid van de bevolking nog in het systeem geloofd.

  2 likes
 • Koen De Vriendt schreef:

  wat men terrorisme noemt is verzet. en spijtig genoeg is er véél te weinig verzet.

  0 likes
 • Koen De Vriendt schreef:

  zo’n rutte en z’n vriendjes is enkel veilig voor de burger achter tralies.

  0 likes
 • x

  Check Also

  italië

  Italië gaat de belastingen VERLAGEN (met ons geld): ‘Dit is echt de bloody limit’

  De Italiaanse minister van Financiën Roberto Gualtieri ...

  EU

  ‘Enorm schandaal’: EU betaalt Moslimbroederschap €36,5 MILJOEN om ‘Europa te onderwerpen’

  De EU heeft 36,5 miljoen euro overgemaakt ...

  >