CoronaBinnenland

Minister van Justitie beweert dat er geen trollen worden ingezet tegen coronacritici, klopt dat?

Help door dit artikel met kennissen op je social netwerk te delen!

Het lijkt erop alsof ik en mevrouw Agema staatsgevaarlijk zijn. Uit Wob-documenten zou blijken dat de NCTV, de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid, omgevingsanalyses maakt van Kamerleden en deze doorspeelt aan ministeries, zei BBB-voorvrouw Caroline van der Plas in de Tweede Kamer. De reden: ze hadden kritiek geuit op het coronabeleid.

Ze vroeg minister Yesilgoz-Zegerius van Justitie en Veiligheid om opheldering. “Hoe kan het dat meerdere ministeries Kamerleden volgen, bespioneren en omgevingsanalyses van hen maken?” vroeg Van der Plas.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Anonieme accounts

Het Kamerlid wilde ook informatie over hoe trollen worden ingezet door de overheid. “Want tijdens de coronapandemie heb ik gemerkt dat je, als je wat kritisch bent, ineens ik-weet-niet-hoeveel anonieme accounts achter je aan krijgt om jouw mening te ondermijnen,” zei ze. “Hoe werkt dat en waarom, met welk doel worden die ingezet?”

Het antwoord van Yesilgoz-Zegerius: “Er worden geen trollen door de overheid ingezet.” Volgens haar is het ook niet waar dat de NCTV Kamerleden zou volgen.

Strookt niet

Dat terwijl in de vrijgegeven Wob-documenten valt te lezen: “Vanuit meerdere netwerkconnecties komt een beeld naar voren dat bij diverse eenheden gewerkt wordt met avatars en dat de directe verbinding met Defensie niet wordt weergegeven. De zorg bestaat dat ondanks het gebruik van avatars de verbinding met de krijgsmacht alsnog wordt gelegd op basis van IP-relatie.”

In de stukken wordt daarnaast gesproken over de inzet van ‘personen buiten de overheid die het gesprek over/tegen desinformatie online kunnen voeren’. In deze context wordt ook de opzet van een zogeheten ‘desinformatie alliantie’ genoemd.

Data-speurder Marc van der Vegt reageert: “Het antwoord van de minister strookt niet met hetgeen wij zien in de Wob-documenten.”

4.9 88 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
102 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hollewijn
Hollewijn
3 maanden geleden

Zij , de zogenaamde minister, is natuurlijk geen trol die kent ze ook niet. Ze is echter geen trol , maar een drol. Monster zonder waarde zoals soms bij een postpakket stond.

PWM
PWM
3 maanden geleden

Is dit de nieuwe “open” beleidsstructuur?

Naam*
Naam*
3 maanden geleden

De overheid is onze grootste vijand geworden. Dat is een ding dat zeker is.

Scarlett Verkuijlen
Scarlett Verkuijlen
3 maanden geleden

Alweer een liegende minister. Worden ze daar speciaal op geselecteerd, hoe goed ze kunnen liegen?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

102
0
We lezen graag je reactie!x