Blog

De voordelen van sporten met een sport-bh

Help anderen door dit met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Als je gaat sporten draag je speciale sportkleding, toch? De meeste vrouwen gaan niet in hun spijkerbroek op de loopband staan en zullen ook niet op naaldhakken gewichten gaan heffen. Nee, dit doe je in een lekker zittende legging met gympen die goed lopen en ondersteuning bieden.

Maar hoe zit dat dan met ondergoed en in het specifiek bh’s? Veel vrouwen vergeten namelijk tijdens het sporten een sport-bh te dragen, terwijl dit van essentieel belang is. Wanneer je geen sport-bh draagt tijdens het sporten, kan dit op den duur voor rugklachten en hangende borsten zorgen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Dit zijn genoeg redenen om in een goede sport bh te investeren. Lees verder!

Comfortabele sport bh’s

Veel sport-bh’s zitten vaak veel te strak en gaan moeilijk aan. Het is daarom ook best goed te begrijpen waarom veel vrouwen de sport-bh liever links laten liggen. Niemand heeft zin om zich met alle moeilijkheid in zo’n bh te wurmen. Er is al motivatie genoeg nodig om te gaan sporten.

Maar omdat het toch wel erg belangrijk is om je borsten goed te beschermen tijdens het sporten, kan je ook gaan voor een bh met voorsluiting. Deze bh gaat veel makkelijker aan dan een normale sport-bh en biedt zowel comfort als steun tijdens het sporten.

Daarnaast heb je ook nog de keuze of je de bh liever met een rits of knoopjes sluit. De bh’s zijn verkrijgbaar in allerlei neutrale kleuren zodat ze niet doorschijnen onder je sportkleding.

Wat doet een sport-bh precies?

Als je nu nog niet overtuigd bent van het belang van een sport-bh, lees dit artikel dan goed door. Hopelijk ga je dan nooit meer zonder slechte bh naar de sportschool.

Wanneer je sport beweeg je natuurlijk erg veel, dit geldt ook voor je borsten. Je borsten bevatten helaas geen spieren die al die bewegingen kunnen opvangen, wat erin resulteert dat je weefsel door alle beweging kan uitrekken. Wanneer weefsel door sporten en beweging is uitgerekt, is de kans vrij klein dat dit weefsel weer terug in zijn oude vorm zal gaan.

Daarnaast is het simpelweg ook gewoon pijnlijk om zonder goede ondersteuning te sporten. Het is ook niet echt fijn om met stuiterende borsten op de crosstrainer te staan. Sport wel met mate, want er zijn tegenwoordig steeds meer jonge sporters die omvallen.

Wat als ik mijn sport-bh vergeten ben?

Nu kan het natuurlijk een keer voorkomen dat je in de haast van het dagelijkse leven vergeet om je sport-bh mee te nemen of aan te trekken. Dit betekent niet dat er direct een man over boord is, je kunt gerust nog naar de sportschool gaan. Wees alleen wat meer bedacht op het soort training dat je doet wanneer je geen sport-bh aan hebt.

Kies bijvoorbeeld liever voor wat rustigere bewegingen zoals yoga en pilates of het trainen van de buikspieren. Dit soort training kan niet zoveel kwaad en kan je gerust doen zonder bang te zijn voor hangend weefsel. Bewaar alleen heftige cardiotrainingen even voor de volgende keer.

4 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Blog

Deze blog wordt aangeboden door een derde (niet-NFN) partij en is een zorgvuldig geselecteerd blog-artikel. De inhoud van blogs valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x