Homepagina » Buitenland » De Europese Unie: een geheim project van de CIA
De Europese Unie: een geheim project van de CIA

De Europese Unie: een geheim project van de CIA

De Europese Unie is een project van de Verenigde Staten met als doel het concept van nationale soevereiniteit in de Oude Wereld te vernietigen en te vervangen door een supranationale entiteit die stevige banden heeft met Washington. Dat stelt de Amerikaanse schrijver en hoofdredacteur van Antiwar.com Justin Raimondo.

Een Brexit, een Brits vertrek uit de EU, kan roet in het eten gooien en om die reden zal Barack Obama komende maand afreizen naar Europa om het volk te informeren over de ‘gevaren van nationalisme en de goedheid van de EU’.

Sommigen waren erg verbaasd over deze agressieve bemoeienis, maar voor wie de echte geschiedenis kent is het geen verrassing, aldus Raimondo. Geopenbaarde documenten onthullen namelijk dat de Europese Unie een geheim project van de CIA is.

Schimmige figuren

In de Koude Oorlog bedachten de VS en zijn Europese bondgenoten dat de EU de politieke tegenhanger van de NAVO moest worden. De Europese Beweging werd gefinancierd door het Amerikaans Comité voor een Verenigd Europa (ACUE), dat was opgericht door oud-directeur van de CIA Allen Dulles en William Donovan, hoofd van het Office of Strategic Services (OSS), de voorloper van de CIA.

CIA-directeur Dulles zou vicevoorzitter van de ACUE worden. In de bestuursraad zaten onder meer Walter Bedell Smith, de eerste directeur van de CIA, en een aantal schimmige figuren uit de Amerikaanse inlichtingenwereld. CIA-agent Tom Braden werd aangesteld als algemeen directeur.

Het geld waarmee de ACUE de Europese Beweging financierde, werd via de Rockefeller Foundation en de Ford Foundation naar Europa gesluisd. Aan het roer van de Ford Foundation stond indertijd Paul Hoffman, die voor de OSS had gewerkt en binnen de ACUE een hoge functie bekleedde.

Doorn in het oog

De ACUE sluisde miljarden aan belastinggeld naar Europa om politici te sponsoren die voorstander waren van een verenigd Europa. Uit een memo die op 11 juni 1965 is verstuurd blijkt dat de monetaire unie in het geheim zou moeten worden gevormd. Alles werd in het werk gesteld om te zorgen dat Europa afhankelijk zou blijven van Washington.

Deze informatie geeft ons een hele andere kijk op de huidige gebeurtenissen, aldus Raimondo. Toen duizenden demonstranten opdoken in de straten van Kiev met EU-vlaggen en riepen om het aftreden van president Janoekovitsj, was daar niets spontaans aan. We kunnen er zeker van zijn dat de geheime diensten van de westerse ‘diepe staat’ erachter zaten, zegt hij.

Het is voor Washington veel makkelijker om Europa als één geheel aan te sturen in plaats van tientallen gescheiden soevereine staten. Voor de mensen achter dit project is nationale soevereiniteit dan ook een doorn in het oog die de verspreiding van ‘democratie’ in de weg staat.

Als de Britten in juni voor een Brexit kiezen zal de langst lopende operatie van de CIA, die is begonnen onder Harry Truman, uitlopen op een mislukking, benadrukt Raimondo. “De Oorlogspartij in Washington wil een wereldrijk zonder grenzen. De Britten zijn nu aan zet.”

[Antiwar]


Vond je deze info belangrijk? Klik dan hieronder om te delen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

10 reacties

 1. Justin Raimondo beschrijft de handel en wandel van de Nieuwe Wereld Order die George Herbert Walker Bush in zijn functie als president van Amerika voor het eerst publiekelijk maakte in een toespraak in 1991,

  https://www.youtube.com/watch?v=Rc7i0wCFf8g

  G.H.W. Bush was naast President van de Verenigde Staten directeur van de CIA. Daarnaast is hij lid van het geheime genootschap Skull and Bones die de agenda van een wereld orde op grote schaal bevorderde sinds de oprichting in 1832. Wat Skull and Bones inhoud mogen leden met buitenstaanders niet over praten, dat is geheim.
  De Ford en Rockefeller Foundation worden beheerd door het geheime genootschap als ook het Carnegie Endowment, de drie machtigste en meest invloedrijke foundations in Amerika, zo niet op aarde. Ze doneerden miljarden ter bevordering van het bedrijfsleven, media, educatie en gezondheidszorg – van farmaceuten tot aan de World Health Organisation en andere VN organisaties. Een belangrijke speler in dit proces, de CIA, is opgericht om het Amerikaanse bedrijfsleven buiten de eigen grenzen te beschermen en werden sinds de oprichting tal van Skull and Bones leden gestationeerd als stafofficier of afdelingsdirecteur. In een dergelijke functie waren zij allen onschendbaar.

  Ik ben overigens een groot voorstander van een wereld orde maar zie het door een andere bril. De zogenoemde gevaren van nationalisme verbleekt een beetje bij verdragen als TTIP – ISDS, waar op tal van onderdelen van alles op aan te merken valt voor het wel en wee van onze gezondheid, privacyregels waaronder de persvrijheid tot aan het Nederlandse rechtssysteem. Als men bang is dat de nationale soevereiniteit een doorn in het oog is die de verspreiding van democratie in de weg staat, waarom worden dergelijke processen dan veelal in alle geheimzinnigheid besloten doorgevoerd terwijl het eigenlijk een ieder aangaat. Hans van Baalen gaf onlangs te kennen dat er hiervoor een referendum kan worden georganiseerd. Wat hem betreft niet maar als het dan toch moet adviesgevend. Adviesgevend referenda valt namelijk bij voorbaat af te poeieren.

  Soortgelijke processen zagen we terug met de Amerikaanse Federal Reserve die in besloten kring werd opgericht en waardoor sindsdien voor elk gedrukte US$ dollar de Amerikaanse bevolking belasting over moet betalen! De grootste grap is dat FED helemaal niet zo federaal is als het lijkt. Sommige zakenbanken die zijn aangesloten zijn niet eens Amerikaans. Daarnaast is het aantal Skull and Bones leden betrokken bij de FED opvallend. Vanaf de oprichting werden zij als voorzitter van de Raad van Commissarissen geplaatst en volgende elkaar op de eerste twintig jaar.

  Wat mij tot slot is bijgebleven betreft ‘land of the free’ is het beeld van de Amerikaanse bevolking in de jaren ’80 van de vorige eeuw en wat er op los klaagden dat de kloof tussen Washington DC en de bevolking onmenselijke vormen begon aan te nemen. Nederland en andere Europese landen werden hiermee geconfronteerd met de oprichting van de EU en beslissingen die in Brussel doorgedrukt werden.

  Brussel lijkt als speelgoed voor de mensen achter de Nieuwe Wereld Orde en dan is het begrijpelijk dat personen als Obama en Mark Rutte op promotietour worden gestuurd om de Britten van een Brexit te weerhouden. Een wereld orde die mede zorgt draagt dat de kloof tussen arm en rijk gestaagd door blijft groeien. En toen ontstond er een clue. De geheimen van het grote geld in een land van onbegrensde mogelijkheden tot dat de grens bereikt was.

  12 likes
 2. Europa veramerikaniseerd.

  9 likes
 3. Kleine verandering aan het eind van het amerikaanse volkslied:

  Land of the greed
  home of the slaves

  7 likes
 4. Een volk z’n eigenheid en onafhankelijkheid niet respecteren is stalking van de ergste soort. Een Noor is geen Griek.

  5 likes
 5. morgen een oorlog herdenken. is dat wel goed?

  2 likes
  • kijk nou uit wat je schrijft man ! ( bedoel het cynisch hey..)

   raar maf landje hier aan worden, en maar huppelen aan de hiel van de grote bemoeial ter wereld die OVERAL oorlog zaait en de grootste angst VOOR ZICH ZELF heeft.. In zo een land wil je toch niet wonen/leven ??

   Wat gaan WE er aan doen ? Ons NEE wordt al genegeerd voor de zoveelste X, dus verwacht dat Bevrijdingsdag goed wordt ” uitgebuit ” door alle zaken die er lopen

   VRIJHEID .. bezetting zal men eerder bedoelen, de euro is de munt van de bezetting en als je dan leest ergens dat de bush-clan ( reptielenfamilie) ah ( nee.. niet de Appie hoor.. haha maar die met dat snorretje) de ww2 financieerde is alles wat er NU gaande is ook op die manier ” geregeld “.. ENG MAAR WAAR

   Grote Beer komt straks uit het heelal orde op zaken stellen.. zijn metgezel is Witte Raaf en die heeft zijn assistent LONELY WOLF bij hem

   2 likes
 6. Oke waar kan ik die “geheime” documenten lezen?

  2 likes
 7. Verbaasd me niks; je zou al vraagtekens kunnen plaatsen met evenveel uitroep tekens bij de interventie in WO2. Maar ja, dat mag je dan weer niet zeggen, volgens de vrijheid van meningsuiting. Dan ben je een nazi! Ben btw nog even langs in Parijs geweest, bij de demonstratie aldaar op de place de republique . Tjonge wat een zooitje ongeregeld zeg, iedereen had een verschillende agenda en de alcohollisten en weet ik veel wat voor andere verslaafden die stonden daar ook maar wat te brallen. Onderlinge meningsverschillen en opstootjes en het gros te vies om beet te pakken. Ik vind het dan ook niet zo raar, dat het niet al te serieus wordt genomen. Beetje organisatie was ver zoek.

  1 likes
 8. De Christus die terug is in de wereld kan rechtvaardigheid voor de EU, zo ook voor de gehele wereld, zorgen. Alvorens moeten de mensen wel de Christus herkennen en zijn leer aanvaarden.

  1 likes
 9. Ooit gehoord

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

wilders

Wilders wil uit de EU vanwege ‘compleet gestoord’ coronaplan Brussel: ‘Nexit’

De Europese Commissie wil belastingen gaan heffen ...

minister

Oud-minister: Weg met de euro, terug naar de gulden. ‘Totaal mislukt!’

Bert de Vries, van 1989 tot 1994 ...