Buitenland

De Europese Unie: een geheim project van de CIA

Help anderen door deze informatie met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Europese Unie is een project van de Verenigde Staten met als doel het concept van nationale soevereiniteit in de Oude Wereld te vernietigen en te vervangen door een supranationale entiteit die stevige banden heeft met Washington. Dat stelt de Amerikaanse schrijver en hoofdredacteur van Antiwar.com Justin Raimondo.

Een Brexit, een Brits vertrek uit de EU, kan roet in het eten gooien en om die reden zal Barack Obama komende maand afreizen naar Europa om het volk te informeren over de ‘gevaren van nationalisme en de goedheid van de EU’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Sommigen waren erg verbaasd over deze agressieve bemoeienis, maar voor wie de echte geschiedenis kent is het geen verrassing, aldus Raimondo. Geopenbaarde documenten onthullen namelijk dat de Europese Unie een geheim project van de CIA is.

Schimmige figuren

In de Koude Oorlog bedachten de VS en zijn Europese bondgenoten dat de EU de politieke tegenhanger van de NAVO moest worden. De Europese Beweging werd gefinancierd door het Amerikaans Comité voor een Verenigd Europa (ACUE), dat was opgericht door oud-directeur van de CIA Allen Dulles en William Donovan, hoofd van het Office of Strategic Services (OSS), de voorloper van de CIA.

CIA-directeur Dulles zou vicevoorzitter van de ACUE worden. In de bestuursraad zaten onder meer Walter Bedell Smith, de eerste directeur van de CIA, en een aantal schimmige figuren uit de Amerikaanse inlichtingenwereld. CIA-agent Tom Braden werd aangesteld als algemeen directeur.

Het geld waarmee de ACUE de Europese Beweging financierde, werd via de Rockefeller Foundation en de Ford Foundation naar Europa gesluisd. Aan het roer van de Ford Foundation stond indertijd Paul Hoffman, die voor de OSS had gewerkt en binnen de ACUE een hoge functie bekleedde.

Doorn in het oog

De ACUE sluisde miljarden aan belastinggeld naar Europa om politici te sponsoren die voorstander waren van een verenigd Europa. Uit een memo die op 11 juni 1965 is verstuurd blijkt dat de monetaire unie in het geheim zou moeten worden gevormd. Alles werd in het werk gesteld om te zorgen dat Europa afhankelijk zou blijven van Washington.

Deze informatie geeft ons een hele andere kijk op de huidige gebeurtenissen, aldus Raimondo. Toen duizenden demonstranten opdoken in de straten van Kiev met EU-vlaggen en riepen om het aftreden van president Janoekovitsj, was daar niets spontaans aan. We kunnen er zeker van zijn dat de geheime diensten van de westerse ‘diepe staat’ erachter zaten, zegt hij.

Het is voor Washington veel makkelijker om Europa als één geheel aan te sturen in plaats van tientallen gescheiden soevereine staten. Voor de mensen achter dit project is nationale soevereiniteit dan ook een doorn in het oog die de verspreiding van ‘democratie’ in de weg staat.

Als de Britten in juni voor een Brexit kiezen zal de langst lopende operatie van de CIA, die is begonnen onder Harry Truman, uitlopen op een mislukking, benadrukt Raimondo. “De Oorlogspartij in Washington wil een wereldrijk zonder grenzen. De Britten zijn nu aan zet.”

[Antiwar]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeff
Jeff
8 jaren geleden

Verbaasd me niks; je zou al vraagtekens kunnen plaatsen met evenveel uitroep tekens bij de interventie in WO2. Maar ja, dat mag je dan weer niet zeggen, volgens de vrijheid van meningsuiting. Dan ben je een nazi! Ben btw nog even langs in Parijs geweest, bij de demonstratie aldaar op de place de republique . Tjonge wat een zooitje ongeregeld zeg, iedereen had een verschillende agenda en de alcohollisten en weet ik veel wat voor andere verslaafden die stonden daar ook maar wat te brallen. Onderlinge meningsverschillen en opstootjes en het gros te vies om beet te pakken. Ik vind het dan ook niet zo raar, dat het niet al te serieus wordt genomen. Beetje organisatie was ver zoek.

Tinus
Tinus
8 jaren geleden

Oke waar kan ik die “geheime” documenten lezen?

BerendW
BerendW
8 jaren geleden

Ooit gehoord

onbekend
onbekend
8 jaren geleden

Een volk z’n eigenheid en onafhankelijkheid niet respecteren is stalking van de ergste soort. Een Noor is geen Griek.

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x