Homepagina » Straling » “Het is niet moeilijk om te bepalen wie er verantwoordelijk is voor de radioactieve besmetting van Europa”
"Het is niet moeilijk om te bepalen wie er verantwoordelijk is voor de radioactieve besmetting van Europa"

“Het is niet moeilijk om te bepalen wie er verantwoordelijk is voor de radioactieve besmetting van Europa”

Het Franse instituut voor stralingsbescherming en nucleaire veiligheid kwam onlangs met een melding van verhoogde niveaus van radioactief jodium in de lage atmosfeer op verschillende plaatsen in Europa.

De eerste meldingen kwamen in januari uit het Noorse waarnemingsstation bij Svanhovd. Dit station ligt vlak bij de Noors-Russische grens.

Een Amerikaans vliegtuig dat radioactieve stoffen kan opsporen, heeft inmiddels verschillende missies boven Europa gevlogen.

Geheim

Radioactief jodium komt niet van nature voor en ontstaat bijvoorbeeld na de ontploffing van een atoombom of bij kernsplijting in een nucleaire reactor.

Volgens Superstation95 zijn de concentraties jodium-131 boven de Scandinavische landen vier keer hoger dan normaal.

Aangenomen wordt dat er een ongeluk is geweest in één van de kerncentrales in Europa of dat een land in het geheim kernproeven heeft gedaan.

Kwijtgeraakt

De autoriteiten hebben nog niets gezegd over de mogelijke oorzaken. Toch beschuldigen de westerse media Rusland nu al van het uitvoeren van geheime kernproeven, merkt journalist Martin Berger op.

Experts zeggen echter dat de radioactieve deeltjes hoogstwaarschijnlijk afkomstig zijn uit Oost-Europa.

Tijdens de Koude Oorlog is Amerika meer dan 10 kernkoppen kwijtgeraakt, aldus Berger. Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft al in 1968 een lijst samengesteld van ongelukken met kernwapens.

Roesten

De lijst is vrijgegeven in 1980. Een aantal kernkoppen is verdwenen in de oceaan en is inmiddels gaan roesten, waardoor radioactief materiaal lekt, schrijft de journalist.

Het ministerie maakte melding van 32 ongelukken, terwijl de Amerikaanse marine nog eens 381 incidenten met kernwapens heeft geregistreerd.

In januari 1966 kwam een Amerikaanse B-52G bommenwerper in botsing met een KC-135 tankvliegtuig boven een Spaans dorpje.

Vuurbal

De twee vliegtuigen veranderden gelijk in een grote vuurbal, aangezien de B-52 vier waterstofbommen aan boord had.

Eén van de bommen kwam onbeschadigd neer in een weiland bij het dorp. Twee bommen ontploften, waarna een radioactieve stofwolk in het gebied rond de crash ontstond.

Het is niet bekend waar de andere bom is neergekomen. Pas in 2006 werd besloten om het gebied rond het dorp schoon te maken.

Zeebodem

Op 21 januari 1968 kwam er nog een B-52 bommenwerper naar beneden, dit maal bij een Amerikaanse legerbasis op Groenland.

Het vliegtuig, dat vier atoombommen vervoerde, brak door het ijs en zonk. De Amerikaanse overheid liet weten dat alle bommen waren geborgen.

De BBC wist echter te achterhalen dat er slechts drie bommen waren teruggevonden en dat de vierde nog op de zeebodem ligt.

11 atoombommen

Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft volgens Berger toegegeven ‘elf atoombommen te zijn kwijtgeraakt’.

Onlangs vond een Canadese duiker nog een object dat deed denken aan een vermiste atoombom.

Nucleaire cadeautjes

Op Groenland staat een Amerikaanse raketbasis die nooit is afgemaakt en waar bijna 200.000 liter radioactief afval ligt opgeslagen. Het is slechts een kwestie van tijd voordat dit materiaal vrijkomt.

Men doet er dus goed aan zich te richten op de ‘nucleaire cadeautjes van Amerika uit het verleden’ en te eisen dat Washington zijn verantwoordelijkheid neemt in plaats van met de beschuldigende vinger naar Rusland te wijzen, besluit Berger.

[New Eastern Outlook]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Franss
Franss
3 jaren geleden

[ De twee vliegtuigen veranderden gelijk in een grote vuurbal, aangezien de B-52 vier waterstofbommen aan boord had. ]
Het waterstof in de bommen is zo te zien niet in brand gevlogen.
De bommen zijn ook niet als waterstofbom of atoombom ontploft, er zijn wel ‘normale’ explosies geweest waarbij nucleair materiaal is vrijgekomen.

Mikkie
Mikkie
Reactie op  Franss
3 jaren geleden

“Het komt in de natuur niet voor….en de concentraties zijn 4x zo hoog als normaal….”
Als dit niet tegenstrijdig is. Bovendien ..een halfwaardetijd van 8 dagen??? Dan is dat toch zo weer weg?
Waar maken ze zich druk om? Bij scans en nierfunctietesten in ziekenhuizen is de dosis vele malen hoger dan dit.
Het is alleen maar om Rusland weer de schuld te kunnen geven.

Loki
Loki
3 jaren geleden

Ja hoor het zal niet. Meteen het vingertje naar Rusland wijzen. Zoiets kan ook via geo-engineering, lekker sproeien via chemtrals. Fijn voor de Farmaceutische industrie om mensen die kanker of tumoren nog wat meer te vergiftigen met pilletjes en chemokuurtjes (jodium-131) om lekker de winst nog wat te kunnen opvijzelen.

densie
densie
Reactie op  Loki
3 jaren geleden

nog even…wat hebben ze er aan..

Fukushima wordt steeds stralingrijker…

allemaal aan de kelp en de THC…verse groenten, fruit…
maar dan nog…

lief zijn voor elkaar…

God…de kinderen, wat kun je nog zeggen…?
Sorry hoor…’t had anders gekund…maar ja

Roy
Roy
Reactie op  Loki
3 jaren geleden

Er wordt door de westerse media dan ook niet naar Rusland gewezen… Vraag me af hoe deze man daar bij komt.

Bij The Avionist bijvoorbeeld wordt dan ook gezegd..

“Or, as Someone speculates (een zweedse blogger, heel wat anders dan de westerse media), it could have been the side effect of a test of a new nuclear warhead in Russia: an unlikely violation of Nuclear Test Ban Treaty.”

Er wordt dus door iemand gespeculeerd en dit wordt meteen genuanceerd..

Loki
Loki
Reactie op  Roy
3 jaren geleden

Beste Roy, heeft men het niet over Russische kernonderzeeërs basis gehad in de westerse MSM. En inderdaad heeft men het ook gehad over het testen van een kernkop.

Begrijp je dan nog niet dat dit soort insinuaties invloed hebben op mensen hun denkpatroon. Zij vangen het woord Rusland op of iets in die trant en dat blijft hangen.

Wat de MSM doet en de politiek is een heel gevaarlijk spelletje. Niets boven Nederland gemeten is waarschijnlijk je reinste flauwekul, wel in Duitsland en Engeland waar Nederland precies tussen ligt en weer wel in Frankrijk. Je zou er bijna de slappe lach van krijgen.
Maar dan wel minimale straling van Fukushima kunnen meten.
http://www.rivm.nl/Documenten_en_publicaties/Algemeen_Actueel/Nieuwsberichten/2011/Meetresultaten_Japanse_radioactiviteit_in_lucht

Roy
Roy
Reactie op  Loki
3 jaren geleden

“Beste Roy, heeft men het niet over Russische kernonderzeeërs basis gehad in de westerse MSM. En inderdaad heeft men het ook gehad over het testen van een kernkop. ”

Kan je mij daar artikelen over laten lezen uit de MSM en dan natuurlijk wel artikelen waar gezegd wordt dat dat de reden zou zijn van de radioactieve besmetting van boven Europa?

Loki
Loki
Reactie op  Roy
3 jaren geleden

Dat was op tv, Roy in het journaal. En als je nou het stuk goed leest op deze site daar staat ook bij de Noors-Russische grens. Daar ligt de kernonderzeeër basis niet ver vandaan. Dus in dit stuk wordt ook in feite geïnsinueerd dat mogelijk Rusland er achter zit.

Roy
Roy
Reactie op  Roy
3 jaren geleden

“Dat was op tv, Roy in het journaal. ”

Wel op het journaal, maar niet op de sites van de westerse media… Het is dat ik geen zin heb om alle uitzendingen na te pluizen.. klinkt niet erg geloofwaardig, maar ik geloof je op je blauwe ogen..

“Daar ligt de kernonderzeeër basis niet ver vandaan. Dus in dit stuk wordt ook in feite geïnsinueerd dat mogelijk Rusland er achter zit. ”

Dat is was mensen met bepaalde gedachtegangen er van maken.

Nog steeds ben ik benieuwd naar die berichten uit de westerse media, die berichten waar ze Rusland de schuld geven en dan heb ik het niet over een blog van een willekeurige zweed..

arjen
arjen
3 jaren geleden

nl is verdacht.

was het enige land waar geen verhoogde straling gemeten werd. Een leugen of het materiaal is geïdentificeerd en gelijk in een doofpot gestopt.

weet t zeker denk ik

War on Error
War on Error
3 jaren geleden

Met alles wat uit de lucht komt vallen,
en alles wat lekt
-> modus operandi van de nazies:
Meteen zeker weten; de gedoodverfde schuldige aanwijzen. Feitenvrij demoniseren Putin, Russen. Stemmingmakerij. Ze zijn botergeil onze jongens weer een illegale oorlog in te sturen. Massale mobilisatie van wapentuig en troepen, alles trekt op naar de grenzen met Rusland.

En dan, jaren – oneindig lang – de onderste stenen gaan zoeken.
Ze zoeken overal, alleen nét niet in de Hofvijver/onder eventuele landverraders in eigen kring.

bijkomende weetjes bij de ras stijgende vergiftiging van de planeet:
voedsel met stralingsniveaus zoals na Fukoshima dat werd geweerd, werd wel ingevoerd uit Oekraïne. Overigens, in Japan is een voedselschandaal hier zo goed als doodgezwegen, dat voeding – gemakshalve werd verpakt met foutieve/frauduleuze herkomstvermelding.

Ook Syrië is, nadat dit zo succesvol – nl. zonder vervolging voor deze oorlogsmisdaad – was toegepast op Irak, bezaaid met verarmd Uranium – dat nog hevig straling in het milieu verspreidt, en dood en verderf zaait onder burgers – generaties lang.

Al weer een tijd is er mediastilte rondom de lekkende afvalopslagen vlak over de grens, in de Duitse zoutkoepels.

De laatste ontwikkeling is:
laten opeten van radioactief afval, dmv. de ‘sandwich methode’, het diep te verstoppen in vrijhandelsverdragen. Soms meer dan 1.000 pag. wet-en regelgeving, zonder de mogelijkheid van onafhankelijke rechtsspraak; 100% het privilege van ‘Business Self Control’ (de huidige (nazi-)doctrine van de Verenigde Naties)
‘Japan suspends trade pact discussions with Taiwan over food ban’:
ref. o.a.: http://www.bilaterals.org/?japan-suspends-trade-pact&lang=en

Fukushima verdient ook/juist nu nog veel meer aandacht, die rotdingen lekken nog – heviger dan ooit, en alsmaar meer.
De hele Grote Oceaan is al besmet, de gevolgen voor o.a. visstanden zijn groot. Vele visbedrijven zonder scholen levende vis, en dus failliet.

Alles wordt er aan gedaan om de planeet zsm. onleefbaar te maken.
Globalisering heet dat; ze dwingen ons onder 1 nazi-regime. VOC2.0. Voor de globalisten is ieder ‘probleem’ dat zij op touw zetten, het creëren van kansen om hun natte droom waar te maken.
http://www.globalresearch.ca/fukushima-thousands-have-died-thousands-more-will-die/5469979?utm_campaign=magnet&utm_source=article_page&utm_medium=related_articles

densie
densie
Reactie op  War on Error
3 jaren geleden

dank je voor dit….niet omdat ‘t zo leuk is…
maar wél de waarheid…

opvallend hé? hoe meer waarheid, hoe minder thumbs up…
die van mij heb je…

namaste

Paul
Paul
Reactie op  War on Error
3 jaren geleden

Je doet je naam eer aan…

Het is “back to school” voor jou!
http://www.imdb.com/title/tt3526810/reviews?ref_=tt_urv

Wim
Wim
3 jaren geleden

Ik hoorde dat de Cabal bij Antartica een kernbom tot ontploffing bracht.

densie
densie
Reactie op  Wim
3 jaren geleden

ik vermoedde al zoiets……..
wat nog te zeggen….

Ino
Ino
Reactie op  Wim
3 jaren geleden

Om de nazi’s op te blazen?

Dirk
Dirk
3 jaren geleden

Zoals amerika troep heeft achter gelaten zo heeft elke nucleaire macht dat gedaan.

Het is een beetje een kindermentaliteit, er gaat iets stuk en niemand durft te zeggen: ik heb het gedan.

Als we dat nou eens los zouden laten om vervolgens collectief de verantwoordelijkheid te nemen om het op te ruimen. Dat zou een hoop drama schelen in de toekomst

Benhur
Benhur
3 jaren geleden

Deze wereld waar mensen aan de macht zijn van leugen en bedrog gaan ons heus niet vertellen wat de werkelijke oorzaak is van de radioactiviteit verhoging. Eerder zullen ze met ons speculeren en ons op een dwaalspoor brengen.

x

Check Also

global warming

Global warming is Noord-Amerika vergeten, en klopt de voorspelling van Al Gore over Kilimanjaro?

Global warming lijkt in Noord-Amerika een sabbatical ...

gletsjer

Grootste Groenlandse gletsjer groeit sinds 2016 in rap tempo. Dit is de opmerkelijke reden

Herinnert u zich die grote Groenlandse gletsjer ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

18
0
We lezen graag je reactie!x