Straling

“Het is niet moeilijk om te bepalen wie er verantwoordelijk is voor de radioactieve besmetting van Europa”

Help ons door deze informatie met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het Franse instituut voor stralingsbescherming en nucleaire veiligheid kwam onlangs met een melding van verhoogde niveaus van radioactief jodium in de lage atmosfeer op verschillende plaatsen in Europa.

De eerste meldingen kwamen in januari uit het Noorse waarnemingsstation bij Svanhovd. Dit station ligt vlak bij de Noors-Russische grens.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Een Amerikaans vliegtuig dat radioactieve stoffen kan opsporen, heeft inmiddels verschillende missies boven Europa gevlogen.

Geheim

Radioactief jodium komt niet van nature voor en ontstaat bijvoorbeeld na de ontploffing van een atoombom of bij kernsplijting in een nucleaire reactor.

Volgens Superstation95 zijn de concentraties jodium-131 boven de Scandinavische landen vier keer hoger dan normaal.

Aangenomen wordt dat er een ongeluk is geweest in één van de kerncentrales in Europa of dat een land in het geheim kernproeven heeft gedaan.

Kwijtgeraakt

De autoriteiten hebben nog niets gezegd over de mogelijke oorzaken. Toch beschuldigen de westerse media Rusland nu al van het uitvoeren van geheime kernproeven, merkt journalist Martin Berger op.

Experts zeggen echter dat de radioactieve deeltjes hoogstwaarschijnlijk afkomstig zijn uit Oost-Europa.

Tijdens de Koude Oorlog is Amerika meer dan 10 kernkoppen kwijtgeraakt, aldus Berger. Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft al in 1968 een lijst samengesteld van ongelukken met kernwapens.

Roesten

De lijst is vrijgegeven in 1980. Een aantal kernkoppen is verdwenen in de oceaan en is inmiddels gaan roesten, waardoor radioactief materiaal lekt, schrijft de journalist.

Het ministerie maakte melding van 32 ongelukken, terwijl de Amerikaanse marine nog eens 381 incidenten met kernwapens heeft geregistreerd.

In januari 1966 kwam een Amerikaanse B-52G bommenwerper in botsing met een KC-135 tankvliegtuig boven een Spaans dorpje.

Vuurbal

De twee vliegtuigen veranderden gelijk in een grote vuurbal, aangezien de B-52 vier waterstofbommen aan boord had.

Eén van de bommen kwam onbeschadigd neer in een weiland bij het dorp. Twee bommen ontploften, waarna een radioactieve stofwolk in het gebied rond de crash ontstond.

Het is niet bekend waar de andere bom is neergekomen. Pas in 2006 werd besloten om het gebied rond het dorp schoon te maken.

Zeebodem

Op 21 januari 1968 kwam er nog een B-52 bommenwerper naar beneden, dit maal bij een Amerikaanse legerbasis op Groenland.

Het vliegtuig, dat vier atoombommen vervoerde, brak door het ijs en zonk. De Amerikaanse overheid liet weten dat alle bommen waren geborgen.

De BBC wist echter te achterhalen dat er slechts drie bommen waren teruggevonden en dat de vierde nog op de zeebodem ligt.

11 atoombommen

Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft volgens Berger toegegeven ‘elf atoombommen te zijn kwijtgeraakt’.

Onlangs vond een Canadese duiker nog een object dat deed denken aan een vermiste atoombom.

Nucleaire cadeautjes

Op Groenland staat een Amerikaanse raketbasis die nooit is afgemaakt en waar bijna 200.000 liter radioactief afval ligt opgeslagen. Het is slechts een kwestie van tijd voordat dit materiaal vrijkomt.

Men doet er dus goed aan zich te richten op de ‘nucleaire cadeautjes van Amerika uit het verleden’ en te eisen dat Washington zijn verantwoordelijkheid neemt in plaats van met de beschuldigende vinger naar Rusland te wijzen, besluit Berger.

[New Eastern Outlook]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Franss
Franss
7 jaren geleden

[ De twee vliegtuigen veranderden gelijk in een grote vuurbal, aangezien de B-52 vier waterstofbommen aan boord had. ]
Het waterstof in de bommen is zo te zien niet in brand gevlogen.
De bommen zijn ook niet als waterstofbom of atoombom ontploft, er zijn wel ‘normale’ explosies geweest waarbij nucleair materiaal is vrijgekomen.

Loki
Loki
7 jaren geleden

Ja hoor het zal niet. Meteen het vingertje naar Rusland wijzen. Zoiets kan ook via geo-engineering, lekker sproeien via chemtrals. Fijn voor de Farmaceutische industrie om mensen die kanker of tumoren nog wat meer te vergiftigen met pilletjes en chemokuurtjes (jodium-131) om lekker de winst nog wat te kunnen opvijzelen.

arjen
arjen
7 jaren geleden

nl is verdacht.

was het enige land waar geen verhoogde straling gemeten werd. Een leugen of het materiaal is geïdentificeerd en gelijk in een doofpot gestopt.

weet t zeker denk ik

War on Error
War on Error
7 jaren geleden

Met alles wat uit de lucht komt vallen,
en alles wat lekt
-> modus operandi van de nazies:
Meteen zeker weten; de gedoodverfde schuldige aanwijzen. Feitenvrij demoniseren Putin, Russen. Stemmingmakerij. Ze zijn botergeil onze jongens weer een illegale oorlog in te sturen. Massale mobilisatie van wapentuig en troepen, alles trekt op naar de grenzen met Rusland.

En dan, jaren – oneindig lang – de onderste stenen gaan zoeken.
Ze zoeken overal, alleen nét niet in de Hofvijver/onder eventuele landverraders in eigen kring.

bijkomende weetjes bij de ras stijgende vergiftiging van de planeet:
voedsel met stralingsniveaus zoals na Fukoshima dat werd geweerd, werd wel ingevoerd uit Oekraïne. Overigens, in Japan is een voedselschandaal hier zo goed als doodgezwegen, dat voeding – gemakshalve werd verpakt met foutieve/frauduleuze herkomstvermelding.

Ook Syrië is, nadat dit zo succesvol – nl. zonder vervolging voor deze oorlogsmisdaad – was toegepast op Irak, bezaaid met verarmd Uranium – dat nog hevig straling in het milieu verspreidt, en dood en verderf zaait onder burgers – generaties lang.

Al weer een tijd is er mediastilte rondom de lekkende afvalopslagen vlak over de grens, in de Duitse zoutkoepels.

De laatste ontwikkeling is:
laten opeten van radioactief afval, dmv. de ‘sandwich methode’, het diep te verstoppen in vrijhandelsverdragen. Soms meer dan 1.000 pag. wet-en regelgeving, zonder de mogelijkheid van onafhankelijke rechtsspraak; 100% het privilege van ‘Business Self Control’ (de huidige (nazi-)doctrine van de Verenigde Naties)
‘Japan suspends trade pact discussions with Taiwan over food ban’:
ref. o.a.: http://www.bilaterals.org/?japan-suspends-trade-pact&lang=en

Fukushima verdient ook/juist nu nog veel meer aandacht, die rotdingen lekken nog – heviger dan ooit, en alsmaar meer.
De hele Grote Oceaan is al besmet, de gevolgen voor o.a. visstanden zijn groot. Vele visbedrijven zonder scholen levende vis, en dus failliet.

Alles wordt er aan gedaan om de planeet zsm. onleefbaar te maken.
Globalisering heet dat; ze dwingen ons onder 1 nazi-regime. VOC2.0. Voor de globalisten is ieder ‘probleem’ dat zij op touw zetten, het creëren van kansen om hun natte droom waar te maken.
http://www.globalresearch.ca/fukushima-thousands-have-died-thousands-more-will-die/5469979?utm_campaign=magnet&utm_source=article_page&utm_medium=related_articles

Back to top button
18
0
We lezen graag je reactie!x