Great ResetMens en Dier

You’ll own nothing and you’ll be happy, vindt ook D66-minister Jetten

Help anderen door dit artikel met iedereen op je socials te delen!

Het kabinet is bezig met een frontale aanval op het auto- en woningbezit. You’ll own nothing and you’ll be happy, is de gevleugelde uitspraak om ons te verleiden minder te bezitten, meer te gebruiken en toch gelukkig te zijn.

Klimaatminister Rob Jetten (D66) wil de aanschafbelasting op auto’s per 2025 met 100 procent verhogen. Een jaar eerder moet duurdere biobrandstof met gewone brandstof worden vermengd. Daarnaast komt er een verbod op de verkoop van nieuwe auto’s en busjes die CO2 uitstoten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

(Video verwijderd? Klik hier...)

Onhaalbaar en onbetaalbaar

Het lijkt er steeds meer op dat het eigen autobezit voor velen van ons onhaalbaar en onbetaalbaar wordt door de sterke verhoging van de aanschafkosten, de brandstofprijzen, de verkeersboetes en de introductie van rekeningrijden.

Daar blijft het niet bij. Ook huizenbezitters zullen de komende jaren naar verwachting meer belasting gaan betalen. Denk bijvoorbeeld aan de stijging van de onroerendezaakbelasting of de erfpachtcanon, de verlaging van de hypotheekrenteaftrek, de verhoging van het eigenwoningforfait en het overhevelen van de eigen woning naar box 3.

Volslagen absurd

Wat betekent dit? “Dat je wordt geacht om 6,17 procent fictief rendement op je woning te maken. Daar ga je dan 33 procent belasting over betalen. Dus je gaat over je afbetaalde woning 2 procent per jaar betalen. Dat is volslagen absurd,” zei Tweede Kamerlid Wybren van Haga voor de camera van Ongehoord Nederland.

4.8 172 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

198 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kiekedief
Kiekedief
1 jaar geleden

Bizar ,dat gaan wij niet pikken toch ?

Paulien
Paulien
1 jaar geleden

Laat Jetten bij zichzelf beginnen. Dagelijks koud douchen, verwarming nooit meer aan, ook geen airco en op de fiets naar zijn werk. Grotere afstanden alleen nog via een internet verbinding. Plus al zijn bezit onteigenen.

Joop Visser
Joop Visser
1 jaar geleden

Klimaatakkoord Parijs ondertekend omwege de wereldtemperatuur (als je daarin gelooft). De prijs ervoor is een failliet Nerderland. Jetten kan niet uitleggen waarom de maatregelen nodig zijn. Het enige dat uit zijn strotje komt ´dat is in Parijs afgesproken´. Dus welbewust iets ondertekenen wat Nederland aan de bedelstaf brengt, is het laatste blijkbaar het doel.

Vlinder
Vlinder
1 jaar geleden

Ze horen allemaal in een gekkenhuis te zitten! Gek is dus normaal aan het worden.
Wie het er niet mee eens is zal wel in een inrichting belanden zeker.

Back to top button
198
0
We lezen graag je reactie!x