Buitenland

‘Zet overal vraagtekens bij’: Westerse propaganda voor Oekraïne van epische omvang

Help anderen door dit met jouw kennissen op je socials te delen!

De westerse propagandamachine draait op volle toeren. Zet overal vraagtekens bij. Slik niet alles voor zoete koek. Een propaganda-bombardement kan overweldigend en zenuwslopend zijn. Alle betrokken partijen streven een bepaalde agenda na.

Alles wat we in de westerse media zien rond de Amerikaanse belangen in Oekraïne is een enorme propagandacampagne die erop gericht is om sympathie te kweken voor Oekraïne. Het is makkelijk om ten prooi te vallen aan psychologische oorlogvoering die bedoeld is om ons te manipuleren.

De Amerikaanse luitenant-kolonel Adam Kinzinger deelde op 25 februari een afbeelding van kinderen die salueren terwijl Oekraïense legervoertuigen passeren. De tweet werd meer dan 50.000 keer geliket en bijna 10.000 keer gedeeld. Het bleek te gaan om een afbeelding uit 2016.

Het was een leugen

Vrijwel alles wat de media als ‘nieuws’ brengen, is onderdeel van een geestelijke strijd. Alles draait om het schrijven van een script, het creëren van een narratief, waarbij de globalisten de helden zijn.

Vrijdag berichtten de media dat 13 Oekraïense grenswachten op Slangeneiland, een eilandje in de Zwarte Zee, waren omgekomen na een aanval van de Russen. Het eiland is voor Oekraïne symbool geworden van het heldhaftige verzet tegen de Russische invasie, schreef de NOS.

Het bericht werd grif gedeeld omdat één van de grenswachten tegen de Russen gezegd zou hebben dat ze de klere kunnen krijgen. Het was een leugen. De grenswachten gaven zich over.

Topje van de ijsberg

De ‘Geest van Kiev’, de Oekraïense straaljagerpiloot die al zes Russische vliegtuigen neergeschoten zou hebben, de vrouw met de zonnebloemzaadjes, allemaal leugens en propaganda. En dit is slechts het topje van de ijsberg.

De Amerikaanse auteur en blogger Tucker Max heeft er een Twitterdraadje aan gewijd. Veel mensen hebben hem gevraagd waarom hij vindt dat we de oorlog in Oekraïne moeten negeren, ook al is het vreselijk dat er mensen sterven. Ook elders in de wereld wordt oorlog gevoerd, maar daar hoeven we ons volgens de media niet druk over te maken. Zet overal vraagtekens bij.

[Zero Hedge via The Conservative Treehouse]

5 2 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
96 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rienus
Rienus
5 maanden geleden

En als we het verdommen om de Oekraïne te steunen dan dwingt de politiek. We hebben er een refendum over gehouden, maar wat is er met de uitslag gedaan?

Lies
Lies
5 maanden geleden

Vergeet niet de referendum van 2016 wij wille Oekraine NIET EN NOG NIET GEEN RISICO. Een goede klap in RUTTE gezicht.

De referendumvraag luidde: Bent u voor of tegen de wet tot goedkeuring van de Associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en Oekraïne?

61% van de opgekomen kiezers – 2,5 miljoen – stemden tegen de wet. De opkomst was 32%, waarmee de kiesdrempel gehaald werd.

Strix
Strix
5 maanden geleden

Voor de Palestijnen is er na 50 jaar nog nooit zoveel steun en sancties verspreid geweest, dan in de laatste dagen voor en door Oekraine?! Zijn de Palestijnen dan geen mensen om sancties en steun voor uit te delen, in dezelfde vorm als voor Oekraïne. De media stond precies klaar op de startlijn met een script, uitgewerkt door de meesters die er baat bij hebben!

GS88
GS88
5 maanden geleden

Net als laatst op het nieuws.. moet je maar eens opletten hoeveel dezelfde bewoording gebruikt wordt zodat het ingeprent wordt: “flagrante schending” is een recent voorbeeld.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

96
0
We lezen graag je reactie!x