Binnenland

De grootste graaiers onder de zorgverzekeraars

Help anderen door dit artikel met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De salarissen van de meeste topbestuurders van zorgverzekeraars lagen afgelopen jaar ruim boven de norm, zo meldt RTL Nieuws.

Alleen de topmannen van DSW en ASR voldeden vorig jaar aan de norm, bleek uit de inventarisatie. De norm komt voor de bestuurders iets onder de twee ton te liggen, plus pensioen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Menzis-topman Roger van Boxtel (391.000 euro), zijn collega bij CZ (415.000 euro) en de VGZ-topman (390.000 euro) ontvingen afgelopen jaar de hoogste salarissen.

Private ondernemingen

Zorgverzekeraars hoeven als enige in de zorg niet te voldoen aan inkomensnormen voor instanties die met publiek geld worden gefinancierd. De Tweede Kamer wil daar verandering in brengen.

De koepel van zorgverzekeraars reageerde verrast. Zij vindt het opmerkelijk dat er een maximumsalaris komt omdat ‘verzekeraars private ondernemingen zijn’.

Te gek voor woorden

PVV-Kamerlid Reinette Klever noemt dit ‘te gek voor woorden’. “Het is geld dat is opgebracht door de premiebetalers voor hun ziektekosten,” zei ze. “Het kan niet zo zijn dat de bestuurders er met het geld vandoor gaan.”

Klever krijgt bijval van PvdA-Kamerlid Lea Bouwmeester: “De zorgsector wordt betaald met privaat geld en belastinggeld. Dat zorggeld moet aan zorg worden besteed.”

Een overzicht van de grootste graaiers: RTL.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

46 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mien
Mien
11 jaren geleden

De grootse misdadigers zijn nu eenmaal die top functionarisen. Ik geloof nergens meer in wat betreft de crisis wat ons wordt voorgehouden.

mb
mb
11 jaren geleden

… mogen we aannemen dat Klever en Bouwmeester heel snel de boel terugdraaien ?! We wachten af …

Netty
Netty
11 jaren geleden

Wederom een lijst van graaiers,die over de ruggen van Jan met de Pet zich verrijken.Crisis of niet!
Om mij heen zijn er veel mensen die hun werk kwijt zijn.
De ene winkel na de ander sluit zijn/haar deur,ook de middenstand weet niet meer hoe ze de zaken draaiende moeten houden.
Wie denken deze graaiers dat ze zijn?De crisis komt bij het werkvolk hard aan,maar deze arrogante z*****n lachen zich rot!
En de politiek hier iets aan doen?Laat me niet lachen,als zij kunnen graaien,graaien ze mee!

Peter ♥
Peter ♥
11 jaren geleden

[quote name=”mb”]… mogen we aannemen dat Klever en Bouwmeester heel snel de boel terugdraaien ?! We wachten af …[/quote]

Vergeet dat maar. Ze doen nu misschien een beetje stoer voor de camera maar het geheugen van de gemiddelde Nederlander is niet meer dan 2 dagen. Over een paar dagen kraait niemand hier nog na en kunnen de betreffende functionarissen weer rustig verder gaan met waar ze mee bezig waren. Zo gaat het al jaren en zo zal het nog wel even doorgaan. Pas als er een collectief veranderen van denken komt zullen er ook grote veranderingen kunnen plaatsvinden maar die moeten van onderuit komen en die zijn er klaarblijkelijk nog niet klaar voor.

Back to top button
46
0
We lezen graag je reactie!x