Financieel

Top Nomura weg na handelsschandaal

Help door dit met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De topman van het Japanse financiële conglomeraat Nomura is te midden van een handelsschandaal opgestapt.

Kenichi Watanabe maakte zijn aftreden bekend tijdens een persconferentie in Tokio. Ook de voorzitter van het dagelijks bestuur van Nomura Holdings, Takumi Shibata, gaat weg.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Begin volgende maand zal de 59-jarige Watanabe worden vervangen door Koji Nagai, de president van Nomura Securities, onderdeel van het bankenimperium van Nomura.

Getipt

De Japanse financiële toezichthouders doen onderzoek naar Nomura Securities wegens het lekken van informatie naar klanten in 2010. Nomura heeft toegegeven dat enkele van haar werknemers betrokken waren bij insider trading en onderneemt stappen om dergelijke praktijken in de toekomst te voorkomen.

De toezichthouders hadden vastgesteld dat medewerkers van Nomura klanten hadden getipt voorafgaand aan een reeks aandelenemissies waar het bedrijf bij betrokken was.

Reputatie

“Onze reputatie is zwaar beschadigd,” zei Nagai. “We moeten het bedrijf fundamenteel anders herbouwen.” Door het schandaal rond Nomura krijgt de reputatie van banken wereldwijd opnieuw een forse dreun.

Watanabe hielp Nomura verder uit te breiden in Azië. De effectentak nam in 2008 delen over van de failliete boedel van Lehman Brothers. De Nomura-groep is in 1919 opgericht in Osaka. Het concern opereert in veel verschillende sectoren, zoals olie en gas, chemie, onroerend goed en de aannemerij. Het meest bekend werd Nomura als financieel dienstverlener.

Straffen

Nomura wordt nog altijd onderzocht door de Japanse financiële toezichthouder SESC en moet rekening gaan houden met straffen. Sinds het begin van het onderzoek is het aandeel van Nomura dertig procent minder waard geworden.

Eind juni bood Watanabe tijds een persconferentie nog nederig zijn excuses aan terwijl hij te kennen gaf er ‘niet over te peinzen om af te treden’. Het is het derde voorkennisschandaal bij Nomura in de vier jaar dat hij er de scepter zwaaide. Watanabe is kennelijk in korte tijd toch van gedachten veranderd.

Bron: AP

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
cr
cr
11 jaren geleden

ja dat is zeker nu gaan ze lopen he …maar vluchten helpt niet in plaats een man te zijn nee weg lopen

legaal
legaal
11 jaren geleden

hallo allemaal,weer een bank schandaal.het lijkt wel of alles in een stroomversnelling komt.straks kunnen wij dat niet meer bij houden.er gebeurd deze week veel.

Biff
Biff
11 jaren geleden

Vroeger pleegde men in Japan nog eervol Seppuku (切腹) of harakiri (腹切り)

maar dat is er ook niet meer bij…

gallicfower
gallicfower
11 jaren geleden

Exopolitiek: in vlaanderen zijn Extraterrestrials gegeerde partners voor samenwerking..die van over de grenzen zijn er als de kippen bij…
De huidige hoge prijzen voor voedsel, olie en veel andere grondstoffen wijzen op toenemende schaarste. Die schaarste heeft weinig te maken met het opraken van voorraden. Vooral slecht functionerende markten en verkeerde beleidreacties spelen een belangrijke rol. Voor de meeste grondstoffen zijn de wereldwijde voorraden voldoende groot om de komende decennia aan de toenemende vraag te kunnen voldoen. Die voorraden zijn echter niet gelijk verdeeld over de wereld; ze bevinden zich vaak in een beperkt aantal landen. In Europa neemt daardoor de afhankelijkheid van importen toe. Dit voedt de angst voor afnemende voorzieningszekerheid

Back to top button
5
0
We lezen graag je reactie!x