Mens en DierCorona

De Jonge: coronavaccin is ‘gave uit Gods hand’, luister niet naar ‘wazige antivaxverhalen’

Help mee door deze informatie met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Zorgminister Hugo de Jonge riep mensen met gewetensbezwaren in een interview met het Nederlands Dagblad op die nogmaals te wegen en hun bezwaren niet te vermengen met ‘wazige antivaxverhalen’.

De Jonge stelde ronduit dat mensen die nog geen prik hebben gehaald voor de keus staan van óf vaccineren, óf ziek worden. Hij noemde het coronavaccin ‘een gave uit Gods hand’. “Er is één manier om dit virus de pas af te snijden, en dat is vaccinatie. Ik kan het vaccin niet anders zien dan als een goede gave uit Gods hand,” zei De Jonge.

Eenzijdige uitspraken

Onderzoeker Anne Borkent vindt de uitspraken van de minister eenzijdig. Over die ‘gaven uit Gods hand’ zei hij in de CIP Podcast: “Er is ook onderzoek gedaan naar medicijnen, zoals ivermectine. In sommige landen, zoals India, is corona veel minder heftig geweest omdat dit medicijn op grote schaal is toegepast. En daar wordt niks over gezegd omdat dit niet in het belang is van de farmaceutische industrie. Die belangen moeten we in mijn ogen niet onderschatten.”

Borkent vroeg zich af: “Waarom accepteren we het ene middel wel als Gods gave en het andere niet? Dan wordt er met die gaven heel selectief omgegaan.”

Daad van naastenliefde?

De Jonge zei verder dat vaccineren ‘een daad van naastenliefde’ is. Ook die uitspraak vindt Borkent eenzijdig. “Iedere geneeskundestudent leert dat je een vaccin in eerste instantie voor jezelf neemt. Vaccineren helpt de klachten bij jezelf te reduceren, maar de transmissie wordt er niet mee teruggedrongen. Ook als gevaccineerde kun je corona doorgeven,” zei hij in de podcast.

Eerder noemde ook staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid vaccineren een vorm van naastenliefde. In mei kondigde hij aan dat hij zijn eerste prik mocht halen. “Voor mezelf en voor mijn omgeving,” schreef hij op social media. “Want ik vind vaccineren ook een vorm van naastenliefde.”

Verschillende artsen gaven Blokhuis vervolgens de wind van voren. Zo schreef neuroloog Jan Bonte: “Hoe is het toch mogelijk dat mensen in de Tweede Kamer zo ontzettend onwetend zijn, en bij herhaling de grootst mogelijke kolder uitslaan? Vaccineren doe je allereerst en bovenal voor jezelf. Zeker als het gaat om een vaccin dat de keten van transmissie niet of nauwelijks onderbreekt.”

4.6 96 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
333 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
9 maanden geleden

“De Jonge: coronavaccin is ‘gave uit Gods hand’”
Humor als het niet zo triest zou zijn met fatale gevolgen.

Stella
Stella
9 maanden geleden

Een prik waar cellijnen in zitten van geaborteerde baby’s is geen gave van God maar een geest des doods van de duivel, niet recht praten wat krom is!

Ludger
Ludger
9 maanden geleden

Gif van satan bedoeld ie zeker. Ongevaccineerden worden zeker niet vaker ziek dan domme schapen mét gifspuit

Celia
Celia
9 maanden geleden

O ja Hugo de Jonge? Maar waar staat dat dan in de bijbel?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

333
0
We lezen graag je reactie!x