Mens en Dier

Sophie in ’t Veld (D66) over de Reset: als we denken dat Covid een crisis was – well, you ain’t seen nothing yet

Help door deze info met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Kamerlid Caroline van der Plas (BBB) vroeg vandaag tijdens het debat over de staat van de Europese Unie aan Europarlementariër Sophie in ’t Veld (D66) wat er nou bedoeld wordt met de termen Build Back Better en Great Reset, waar de laatste tijd zoveel over te doen is geweest.

In ’t Veld zei dat het een vergissing is om te denken dat de coronapandemie voorbij is en dat we nu weer terug kunnen naar zoals het was. “Ik denk dat die pandemie juist genadeloos allerlei zwaktes in onze samenleving en in de manier waarop we de overheid hebben ingericht en de economie hebben ingericht, heeft blootgelegd.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
Well, you ain’t seen nothing yet

Ze voegde toe dat het coronaherstelfonds ‘een enorme kans’ geeft om dat anders te doen. “Ik zou dit als kans willen zien om te investeren in de toekomst en om echt onze economie en onze samenleving op een nieuwe leest te schoeien,” zei In ’t Veld. De Reset is volgens haar een kans om nu dingen te veranderen.

“Als we dit nog een tijdje laten aanslepen, dan gaan we weer terug in de oude routines tot aan de volgende crisis en als we denken dat Covid een crisis was – well, you ain’t seen nothing yet, want als we straks politiek met de klimaatcrisis moeten dealen, dan wordt het nog een stuk ingewikkelder,” zei het Europarlementslid.

Een beetje vaag

Van der Plas vond haar antwoorden ‘een beetje vaag’. “Wat betekent dat ‘anders doen’? Wat is dat dan? Of het nou complotten zijn of geen complotten zijn, het is wel iets wat leeft bij een deel van de samenleving,” zei ze.

In ’t Veld noemde het ‘opheffen van nationale barrières’, ‘sociale rechtvaardigheid’ en ‘strategische autonomie’. “Ik wil niet meer bij een volgende crisis volledig afhankelijk zijn van Amazon, Zoom, Google, Huawei de volgende keer. Ik vind dat wij onze eigen Europese reuzen moeten kweken die concurreren met de rest.”

4.4 32 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

97 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Elise
Elise
3 jaren geleden

Sophie, ik wil niet aan een chipie, snappie?
Weet ze zelf wel wat ze aan het doen is? Ik denk et nie.

Bibi
Bibi
3 jaren geleden

Heel goed van haar maar het interesseert ze geen reet!!
Sorry voor mijn taal gebruik
But thats what it is!
Ze zijn onschendbaar en vervullen een rol die door de machthebbers wordt gebackupt
Ze worden steeds arroganter en misschien wordt dat hun downfall . . . .
Maar ze gaan voor de hoofdprijs koste wat het kost

-= GensNet =-
-= GensNet =-
3 jaren geleden

Ik heb exact hetzelfde door een Duitse minister op de televisie horen zeggen:

Ze voegde toe dat het coronaherstelfonds ‘een enorme kans’ geeft om dat anders te doen. “Ik zou dit als kans willen zien om te investeren in de toekomst en om echt onze economie en onze samenleving op een nieuwe leest te schoeien,” zei In ’t Veld. De Reset is volgens haar een kans om nu dingen te veranderen.

Past exact in het plan van ene Klaus Schwab die de hele economie met de grond gelijk is aan het maaien. Niet om het zo goed voor te hebben met de bevolking maar om ze slaaf te maken……

Reiner Feullmich schiet een beetje op met dat tribunaal…… Elke dag dat dit langer duurt is er één teveel. Het water staat ons tot aan de lippen……

Merijn Hugens
Merijn Hugens
3 jaren geleden

D666….het Voltallige Poltieke Establishment in Den Haag is Controlled Opposition…ÉÉN GROTE POPPENKAST om het GEPEUPEL bezig te houden….Allemaal Bought & Paid for….Infiltranten & Landverraders

Back to top button
97
0
We lezen graag je reactie!x