Homepagina » Mens en Dier » Sophie in ’t Veld (D66) over de Reset: als we denken dat Covid een crisis was – well, you ain’t seen nothing yet
in 't veld
Foto: Sophie in 't Veld (Sparrow (麻雀) CC BY-SA 4.0)

Sophie in ’t Veld (D66) over de Reset: als we denken dat Covid een crisis was – well, you ain’t seen nothing yet

Kamerlid Caroline van der Plas (BBB) vroeg vandaag tijdens het debat over de staat van de Europese Unie aan Europarlementariër Sophie in ’t Veld (D66) wat er nou bedoeld wordt met de termen Build Back Better en Great Reset, waar de laatste tijd zoveel over te doen is geweest.

In ’t Veld zei dat het een vergissing is om te denken dat de coronapandemie voorbij is en dat we nu weer terug kunnen naar zoals het was. “Ik denk dat die pandemie juist genadeloos allerlei zwaktes in onze samenleving en in de manier waarop we de overheid hebben ingericht en de economie hebben ingericht, heeft blootgelegd.”

Well, you ain’t seen nothing yet

Ze voegde toe dat het coronaherstelfonds ‘een enorme kans’ geeft om dat anders te doen. “Ik zou dit als kans willen zien om te investeren in de toekomst en om echt onze economie en onze samenleving op een nieuwe leest te schoeien,” zei In ’t Veld. De Reset is volgens haar een kans om nu dingen te veranderen.

“Als we dit nog een tijdje laten aanslepen, dan gaan we weer terug in de oude routines tot aan de volgende crisis en als we denken dat Covid een crisis was – well, you ain’t seen nothing yet, want als we straks politiek met de klimaatcrisis moeten dealen, dan wordt het nog een stuk ingewikkelder,” zei het Europarlementslid.

Een beetje vaag

Van der Plas vond haar antwoorden ‘een beetje vaag’. “Wat betekent dat ‘anders doen’? Wat is dat dan? Of het nou complotten zijn of geen complotten zijn, het is wel iets wat leeft bij een deel van de samenleving,” zei ze.

In ’t Veld noemde het ‘opheffen van nationale barrières’, ‘sociale rechtvaardigheid’ en ‘strategische autonomie’. “Ik wil niet meer bij een volgende crisis volledig afhankelijk zijn van Amazon, Zoom, Google, Huawei de volgende keer. Ik vind dat wij onze eigen Europese reuzen moeten kweken die concurreren met de rest.”

4.5 31 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
97 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Elise
Elise
5 maanden geleden

Sophie, ik wil niet aan een chipie, snappie?
Weet ze zelf wel wat ze aan het doen is? Ik denk et nie.

Bibi
Bibi
5 maanden geleden

Heel goed van haar maar het interesseert ze geen reet!!
Sorry voor mijn taal gebruik
But thats what it is!
Ze zijn onschendbaar en vervullen een rol die door de machthebbers wordt gebackupt
Ze worden steeds arroganter en misschien wordt dat hun downfall . . . .
Maar ze gaan voor de hoofdprijs koste wat het kost

-= GensNet =-
-= GensNet =-
5 maanden geleden

Ik heb exact hetzelfde door een Duitse minister op de televisie horen zeggen:

Ze voegde toe dat het coronaherstelfonds ‘een enorme kans’ geeft om dat anders te doen. “Ik zou dit als kans willen zien om te investeren in de toekomst en om echt onze economie en onze samenleving op een nieuwe leest te schoeien,” zei In ’t Veld. De Reset is volgens haar een kans om nu dingen te veranderen.

Past exact in het plan van ene Klaus Schwab die de hele economie met de grond gelijk is aan het maaien. Niet om het zo goed voor te hebben met de bevolking maar om ze slaaf te maken……

Reiner Feullmich schiet een beetje op met dat tribunaal…… Elke dag dat dit langer duurt is er één teveel. Het water staat ons tot aan de lippen……

Merijn Hugens
Merijn Hugens
5 maanden geleden

D666….het Voltallige Poltieke Establishment in Den Haag is Controlled Opposition…ÉÉN GROTE POPPENKAST om het GEPEUPEL bezig te houden….Allemaal Bought & Paid for….Infiltranten & Landverraders

x

Check Also

vaccin

Zweden laten microchip met vaccinpaspoort implanteren: ‘Zo gaat het met alle complottheorieën’

Beelden uit Zweden laten zien dat mensen ...

van houwelingen

Pepijn van Houwelingen: ‘Dit stopt pas als wij, als Nederlanders, zeggen: genoeg is genoeg’

De oversterfte is op dit moment, met ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

97
0
We lezen graag je reactie!x